Dit droegen wij op de bruiloft

Op 18 december was het eindelijk zover, mijn broertje ging trouwen! Alhoewel de bruiloft niet helemaal kon door gaan door bepaalde maatregelen was het echt de meest mooie dag. In de maanden en weken daarvoor zijn we natuurlijk op zoek gegaan naar speciale kleding voor de bruiloft. Zowel voor de kinderen als voor onszelf. Op de dag zelf stal het bruidspaar natuurlijk de show, maar ook wij zagen er prachtig uit. Iedereen eigenlijk.

Say yes to the dress

Alhoewel dit natuurlijk doorgaans voor de bruid geldt, voelde het ook voor mij een beetje als ‘say yes to the dress’. Als zus en getuige wilde ik er ook op mijn mooist uit zien. Dus er moest wel een hele mooie outfit komen. Ik wist vrijwel zeker dat ik voor een jurk zou gaan maar ik sloot iets anders ook niet uit. De jacht begon (en eindigde) bij Maxim’s in Best. Een hele grote winkel met grote maten. Ik ging samen met Anouk, het zusje van de bruid, en dat was enorm fijn. Nadat ik zo’n tien jurken gepast had was daar dan toch echt de winnaar. Een prachtige bruinrode jurk die me als gegoten zat.

Bruiloft kleding voor de kinderen

Ik was al ruim op tijd op zoek naar kleding voor de kinderen. Ik wilde eigenlijk niet wachten tot de feestkleding in de winkels hingen want dat is vaak vooral zwart. En dat vind ik dan weer niet leuk op een bruiloft. Daarom zocht ik voor beide kinderen eerst online bij buitenlandse webwinkels zoals Next. Daar vond ik dan ook een heel mooi donkerblauw kanten jurkje voor Fay, in de uitverkoop ook nog eens. Omdat ik het wel lastig vind om de maat te bepalen bestelde ik twee maten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Voor Milo vond ik niets totdat de feestkleding in de Nederlandse winkels te vinden was. Bij de H&M zag ik een geweldig leuk pak voor hem in het blauw. Je moest alle items wel los kopen, maar dat was achteraf gezien ook maar goed ook. Want de broek moest in een maat kleiner dan de blouse en het jasje. Je kon er ook een bijpassend gilletje bij kopen, maar die was telkens uitverkocht.

Tijdens het zoeken naar kleding voor Milo vond ik bij de H&M ook een jurkje in oudroze waar Fay direct weg van was. Ze wilde veel liever dat jurkje met de bruiloft aan. En dan de donkerblauwe voor kerst bewaren. Zo gezegd, zo gedaan. Ik vind het belangrijk dat beide kinderen zich ook helemaal mooi en fijn voelen in de kleding die ze dragen. En het jurkje was ook helemaal niet duur.

Tweedehands

Mijn man had zelf geen pak meer die hij nog paste dus ook voor hem moesten we op zoek. Totdat zijn moeder zei dat hij wellicht het pak van zijn vader wel zou passen. Zijn vader had een prachtig mooi pak aan op onze eigen bruiloft en die kon mijn man misschien wel aan. De blouse en het jasje zaten als gegoten alleen de broek kon hij niet dicht krijgen. Mijn man besloot om de weken daarna geen frisdrank meer te drinken en niet meer te snoepen. En jawel hoor.. Na twee weken kon hij de broek gewoon dicht krijg dus ook hij had zijn outfit klaar.

Al met al zagen we er met zijn viertjes echt prachtig uit al zeg ik het zelf. Mijn haren en make-up werden de ochtend van de bruiloft gedaan door de kapster en visagiste van de bruid. Dat was echt zo lief dat ze dat had geregeld. Daardoor voelde ik me extra speciaal en mooi. Mijn andere schoonzus, de zus van mijn man, zorgde ervoor dat de kinderen er tot in de puntjes mooi uit zagen door hun aan te kleden en haren te doen.

1 reactie op “Dit droegen wij op de bruiloft

Reageren is niet mogelijk.