Brownies en Downies Sint Oedenrode

Mijn broertje gaf me een heel leuk cadeau met mijn 31e verjaardag. Namelijk een cadeaubon van Brownies en Downies. Daarbij zat ook nog een kaartje wat aangaf dat ik deze bon samen met hem ging inwisselen voor een heerlijke lunch. Vorige maand, op 11 juni, was het zo ver. We gingen gezellig met zijn tweetjes naar Sint Oedenrode. Sint Oedenrode is een hele leuke plaats in Noord-Brabant tussen Eindhoven en ’s Hertogenbosch in. Dit grote dorp heeft een heel gezellig en historisch centrum waar een eetgelegenheid als Brownies & Downies perfect bij past. 

Geschiedenis Brownies en Downies

Brownies & Downies is een bijzonder lunchcafé waarbij mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt werken. Vol trots en enthousiasme zullen zij, onder begeleiding van professionele begeleiders, uw bestelling opnemen en serveren en in de keuken meewerken. Ze kijken bij Brownies & Downies naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden.

In september 2010 opende de eerste Brownies en Downies haar deuren in Veghel. Na dit grote succes opende de eerste franchise haar deuren en dat was in, jawel, Sint Oedenrode! Inmiddels zijn er al 40 vestigingen geopend waarvan ook eentje in België (Baarle-Hertog) en in Kaapstad, Zuid-Afrika!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Brownies en Downies Sint Oedenrode

Wanneer je het lunchcafé binnenkomt valt meteen op dat het pand waar de Brownies & Downies in zit voor een gedeelte ook een lifestyle winkel is. Het is een onbemande winkel dus afrekenen kun je gewoon bij het lunchcafé. Super leuk dus om eerst daar lekker rond te snuffelen en daarna wat te eten of andersom. Ik heb er echt hele leuke bordjes voor in huis gezien en gave flessen om zelf drank te maken. Als je het lunchcafé zelf inloopt dan valt er één ding in ieder geval al direct op: de kanjermuur. Met mooie grote letters aangegeven en een portret van alle kanjers die er werken.

Brownies en Downies Sint Oedenrode

Mijn broertje en ik gingen binnen zitten, maar ook buiten is een optie want ze hebben een heel groot terras. Fijn voor tijdens de warme en zonnige dagen. Als het gaat om drinken dan pak ik tijdens een lunch meestal thee, koffie of water. Omdat ik buitenshuis eigenlijk nooit water drink ging ik voor de thee. En dat was even een geniet momentje. Want ik kon kiezen uit allerlei lekkere losse thee, die leuk in onderstaande potjes gepresenteerd werden. Ook een idee voor thuis, want ik heb vrij veel thee.

Brownies en Downies Sint Oedenrode

Daarna werd de menukaart bestudeerd. Mijn broertje wist eigenlijk al wat hij zou nemen want hij was er al vaker gaan eten, maar ik twijfelde. Gelukkig kreeg ik de suggestie om een salade met garnalen te pakken en die suggestie nam ik graag aan. Want een salade is altijd lekker en nog gezond ook en garnalen, daar ben ik verzot op! Wat ik erg prettig vond was dat de keuken open is. Je kunt op die manier gewoon zien wat er allemaal achter de schermen gebeurd en hoe je eten bereid wordt. Na wat gezellig kletsen kwam ons eten en dat was ook zeker een feestje.

Brownies en Downies Sint Oedenrode

Na de lunch namen we beide nog een lekkere Latte Macchiato en deelden we een dessert. Niet bepaald Weight Watchers proof maar ach, voor een keer kan dat best! Leuk detail: bij de koffie en thee krijg je sowieso een klein stukje brownie.

Brownies en Downies Sint Oedenrode

Ik vond het echt een hele leuke ervaring. Het personeel is hartstikke vriendelijk en gezellig. Ook qua bediening gaat het eigenlijk gewoon zoals je gewend bent en het eten is gewoon echt lekker. Ik ga zeker nog een keer terug en dan samen met mijn moeder. Lekker samen genieten van een high tea of high wine. Want dat kun je daar ook doen!

Ben jij al eens bij Brownies en Downies geweest?

8 reacties op “Brownies en Downies Sint Oedenrode

Reageren is niet mogelijk.