Brownies en Downies Sint Oedenrode

IMG_3243

Mijn broertje gaf me een heel leuk cadeau met mijn 31e verjaardag. Namelijk een cadeaubon van Brownies en Downies. Daarbij zat ook nog een kaartje wat aangaf dat ik deze bon samen met hem ging inwisselen voor een heerlijke lunch. Vorige maand, op 11 juni, was het zo ver. We gingen gezellig met zijn tweetjes naar Sint Oedenrode. Sint Oedenrode is een hele leuke plaats in Noord-Brabant tussen Eindhoven en ’s Hertogenbosch in. Dit grote dorp heeft een heel gezellig en historisch centrum waar een eetgelegenheid als Brownies & Downies perfect bij past. 

Geschiedenis Brownies en Downies

Brownies & Downies is een bijzonder lunchcafé waarbij mensen met een verstandelijke beperking of afstand tot de arbeidsmarkt werken. Vol trots en enthousiasme zullen zij, onder begeleiding van professionele begeleiders, uw bestelling opnemen en serveren en in de keuken meewerken. Ze kijken bij Brownies & Downies naar de mogelijkheden en niet naar de onmogelijkheden.

In september 2010 opende de eerste Brownies en Downies haar deuren in Veghel. Na dit grote succes opende de eerste franchise haar deuren en dat was in, jawel, Sint Oedenrode! Inmiddels zijn er al 40 vestigingen geopend waarvan ook eentje in België (Baarle-Hertog) en in Kaapstad, Zuid-Afrika!

Brownies en Downies Sint Oedenrode

Wanneer je het lunchcafé binnenkomt valt meteen op dat het pand waar de Brownies & Downies in zit voor een gedeelte ook een lifestyle winkel is. Het is een onbemande winkel dus afrekenen kun je gewoon bij het lunchcafé. Super leuk dus om eerst daar lekker rond te snuffelen en daarna wat te eten of andersom. Ik heb er echt hele leuke bordjes voor in huis gezien en gave flessen om zelf drank te maken. Als je het lunchcafé zelf inloopt dan valt er één ding in ieder geval al direct op: de kanjermuur. Met mooie grote letters aangegeven en een portret van alle kanjers die er werken.

Brownies en Downies Sint Oedenrode

Mijn broertje en ik gingen binnen zitten, maar ook buiten is een optie want ze hebben een heel groot terras. Fijn voor tijdens de warme en zonnige dagen. Als het gaat om drinken dan pak ik tijdens een lunch meestal thee, koffie of water. Omdat ik buitenshuis eigenlijk nooit water drink ging ik voor de thee. En dat was even een geniet momentje. Want ik kon kiezen uit allerlei lekkere losse thee, die leuk in onderstaande potjes gepresenteerd werden. Ook een idee voor thuis, want ik heb vrij veel thee.

Brownies en Downies Sint Oedenrode

Daarna werd de menukaart bestudeerd. Mijn broertje wist eigenlijk al wat hij zou nemen want hij was er al vaker gaan eten, maar ik twijfelde. Gelukkig kreeg ik de suggestie om een salade met garnalen te pakken en die suggestie nam ik graag aan. Want een salade is altijd lekker en nog gezond ook en garnalen, daar ben ik verzot op! Wat ik erg prettig vond was dat de keuken open is. Je kunt op die manier gewoon zien wat er allemaal achter de schermen gebeurd en hoe je eten bereid wordt. Na wat gezellig kletsen kwam ons eten en dat was ook zeker een feestje.

Brownies en Downies Sint Oedenrode

Na de lunch namen we beide nog een lekkere Latte Macchiato en deelden we een dessert. Niet bepaald Weight Watchers proof maar ach, voor een keer kan dat best! Leuk detail: bij de koffie en thee krijg je sowieso een klein stukje brownie.

Brownies en Downies Sint Oedenrode

Ik vond het echt een hele leuke ervaring. Het personeel is hartstikke vriendelijk en gezellig. Ook qua bediening gaat het eigenlijk gewoon zoals je gewend bent en het eten is gewoon echt lekker. Ik ga zeker nog een keer terug en dan samen met mijn moeder. Lekker samen genieten van een high tea of high wine. Want dat kun je daar ook doen!

Ben jij al eens bij Brownies en Downies geweest?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

8 reacties

 1. simpel, met een snufje liefde op 7 juli 2016 om 06:07

  Ik ben bij ons in de stad weleens geweest. Ik vind het er altijd heel erg gezellig.

 2. Channa op 7 juli 2016 om 06:08

  Hier in de stad zit er ook eentje. Nog steeds niet geweest, maar gaat zeker gebeuren!

 3. Hanna op 7 juli 2016 om 08:55

  Wat leuk en wat een goed concept. Je hebt me enthousiast gemaakt!

 4. Jennifer op 7 juli 2016 om 09:53

  Ik ben er van de week langsgelopen (in een andere stad), maar niet naar binnen gegaan. Je brengt me op een idee voor een verjaardagscadeautje, eens kijken of ie ook dichterbij mij in de buurt is.

 5. Jodi - liefthuis op 7 juli 2016 om 10:56

  Brownies en downies is een top concept en lekker eten ook nog. Hier in eindhoven zit er ook een en daar hebben we heel lekker gelunched

 6. MetMirjam op 7 juli 2016 om 12:22

  Ik ben er nog niet geweest, maar ik heb er al wel veel over gehoord! Ik wil er zeker nog een keer heen gaan 🙂

 7. Suus / Babyisthenewblack.nl op 7 juli 2016 om 16:17

  Ik ben zo dol op dit concept. Vanuit mijn achtergrond in de hulpverlening weet ik hoe goed dit is en dat je geen betere werknemers kunt hebben die die met een verstandelijke beperking. Heel tof stukje. Ik wil binnenkort eens naar de vestiging in Den Bosch gaan. Wie weet kunnen we samen 😉

  • Nicole op 7 juli 2016 om 18:29

   Lijkt me een super goed idee! Gaan we doen… Ik zal je zo wel ff een pbtje sturen ?

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje