Een brief aan mijn peutermeisje

160412_Zreefer_highsummer_FLY_013-1

Lieve Fay,

Sinds een paar weken ben je officieel een peuter, al had je maanden daarvoor al de streken. Je bent een heel pienter meisje die meer oppikt dan wij denken. Regelmatig zijn je papa en mama aan het praten ergens over terwijl jij speelt en verras je ons opeens met een antwoord op een van de onderwerpen die we bespreken. Kleine potjes hebben grote oren blijkt wel weer. Niet alleen zorgt dit voor hilarische situaties maar ook voor het besef dat we niet alles kunnen bespreken binnen jouw bereik. Zo hoor je ons regelmatig woorden spellen of op de gekste manieren omschrijven. En heel soms.. snap je gewoon waar we het over hebben, haha. Het kost ons in ieder geval veel moeite om je te foppen tegenwoordig.

Je laat ons ook regelmatig verbaasd staan in wat je allemaal al kan en vooral ook al weet. Het gaat alsnog te langzaam naar jouw zin want het liefst doe je alles zelf. Maar het lijkt wel alsof je van de een op de andere dag opeens van een klein dreumesmeisje bent veranderd in een grote peuter. Alsof het naar school gaan (de peuterspeelzaal) ervoor gezorgd heeft dat er een knopje is omgezet. Waar je van te voren onze oren afkletste met enkele woorden zijn het voortaan vooral hele zinnen en woorden die uit zoveel lettergrepen bestaan dat wij er soms zelfs moeite mee hebben. We horen je stiekem tot 10 tellen en als je achter je papa staat hoort hij je ook opeens het halve alfabet opnoemen.

Ik kan enorm genieten van je vrolijkheid, je inventiviteit, je fantasie en je enthousiasme. Je energie lijkt onuitputtelijk en je weet heel goed wat je wilt. Waar ik wel enorm veel moeite mee heb zijn je driftbuien. Ze zeggen dat je een echte peuterpuber bent op dat soort momenten, maar het maakt mij erg onzeker. Ja ik zeg dat gewoon tegen je in deze brief. Want ondanks het feit dat je me 99% van de tijd zoveel plezier en liefde geeft kost het mij ook enorm veel onzekerheid, een hoop tranen en een gevoel van onmacht op dat soort momenten. Vaak zie ik de frustratie er vanaf druipen bij en wil ik je zo graag helpen maar dat kan dan niet. En je laat het ook niet toe. Dat zegt niets over jou, het hoort gewoon bij het opgroeien. Dat weet ik en jij zal het later ook wel begrijpen. Maar dat soort momenten zijn gewoon zwaar, voor ons beide.

Toch slaan we ons overal doorheen, jij blijft proberen en uiteindelijk lukt het je. Is het niet vandaag of morgen dan later wel. En ook ik red me wel als moeder. De ene dag wat beter dan de andere, maar we komen er wel.

IMG_1724

Ik merk dat ik zelf steeds beter in mijn vel kom te zitten. Het afvallen heeft daar zeker aan meegeholpen en het verwijderen van mijn amandelen ook. Daardoor heb ik ook veel meer energie om dingen met je te ondernemen en dat resulteert in een aantal geweldig leuke uitjes. Wat kan ik genieten van het feit dat JIJ zo geniet. Ik zei vroeger altijd dat ik niet zo’n moeder wilde worden die als hobby ‘kijken naar mijn kind’ heeft, maar warempel.. Dat is mijn grootste hobby! Want de manier waarop je met andere kinderen omgaat, je enthousiasme die je blijft houden ook al ben je 20x van de glijbaan geweest, je liefde voor alle dieren groot en klein (“kijk mama, mier!”) en alle andere geweldige leuke kleine momentjes.. Dat zijn dingen waar ik uren naar kan kijken.

Lieve schat, blijf genieten zoals je nu doet, blijf proberen zoals je nu doet, blijf voelen zoals je nu doet en blijf vooral altijd jezelf. Ik ben in ieder geval je allergrootste fan en zal je steunen waar ik maar kan.

Een dikke knuffel en een kus.. Ik hou van je.

Je mama.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

27 reacties

 1. Simpel, met een snufje liefde op 12 mei 2016 om 06:17

  Mooi geschreven!

 2. Desiree | Sweet Happinez op 12 mei 2016 om 06:52

  Wat een mooie brief!

 3. Marion op 12 mei 2016 om 07:30

  ♥♥♥

 4. Channa op 12 mei 2016 om 07:46

  Ahh super mooi <3

 5. Charlotte op 12 mei 2016 om 08:00

  Aah mooi geschreven! En heerlijke foto’s erbij!

  • Nicole op 15 mei 2016 om 09:05

   Haha ja precies zoals ze is, eigenwijs en vrolijk 😉

 6. Karen op 12 mei 2016 om 08:46

  Wat ontzettend lief geschreven <3 Jullie hebben een prachtpeuter!

 7. Frouke op 12 mei 2016 om 08:56

  Zo herkenbaar! Heel mooi verwoord…

 8. Janske op 12 mei 2016 om 09:43

  Wat een mooie brief…en zo herkenbaar! Gelukkig hier nog niet zo’n driftbuien gehad…maar die gaan er vast en zeker komen 😉

  • Nicole op 15 mei 2016 om 09:07

   Ach wie weet slaat Lola ze wel over 😉

 9. Wilmaaa op 12 mei 2016 om 09:51

  Aah zo lief! Je bent echt een lieve mama!

 10. Nicole op 12 mei 2016 om 13:32

  Wauw ik ben er ff stil van. Mooi geschreven en wat mooi dat we even mogen genieten weer van die pure blik krijgen vanuit je moederhart.
  X

 11. Anita op 12 mei 2016 om 19:18

  Wat een ontzettend lieve brief ♥

 12. MetMirjam op 12 mei 2016 om 19:29

  Ooh wat een mooie brief zeg! Ik herken mijn eigen moppie er ook af en toe zo in 🙂

 13. Angela - Mama met passie op 13 mei 2016 om 09:30

  Heel mooi geschreven! En wat een gave foto van Fay 😀

  • Nicole op 15 mei 2016 om 09:08

   Ja he, ben er zo blij mee!

 14. Yvonne op 13 mei 2016 om 22:19

  Wat een lieve brief! En een mooie foto bovenaan. Heb je die laten maken? Ik fotografeer zelf veel en neem me altijd voor meer van dit soort foto’s te maken van de kids, maar het blijft er meestal bij… note to self 🙂

  • Nicole op 13 mei 2016 om 23:17

   Die foto is gemaakt voor de nieuwe zomercollectie van Zreefer, waar Fay model voor stond 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje