Boodschappen doen in Duitsland

Woon je net als ons vlakbij de grens met Duitsland, dan kan het vruchtbaar zijn om ook daar je boodschappen te doen. De boodschappen zijn daar namelijk over het algemeen een stuk goedkoper plus ze hebben veel meer keus. En niet alleen de boodschappen zijn goedkoper, ook de benzine en verzorgingsproducten.

Niet voor niets dat wij met enig regelmaat in Duitsland te vinden zijn voor de boodschappen.

Immens veel keus

Onlangs gingen we weer eens naar Duitsland voor de boodschappen. Wij doen het liefst onze inkopen bij Kaufland. Dat is een grote supermarkt keten vergelijkbaar met de Albert Heyn XL als het om vierkante meters gaat. Ze verkopen er echt alles.. zelfs sterke drank. Als je er nog nooit bent geweest kun je je niet voorstellen hoe het eruit ziet. Maar je hebt daar echt een hele gang vol met bijvoorbeeld alleen maar pakjes en zakjes. En vergis je niet, in Duitsland zijn ze veel strenger wat betreft toevoegingen..

Wij halen deze pakjes en zakjes zelf niet, maar mocht je daar wel een liefhebber van zijn dan kun je daar wel even mee vooruit. Verder hebben ze vriezers vol met allerlei lekker eten en ook wat bakproducten betreft heb je daar zoveel meer keus. Wij hebben er zelf voornamelijk vlees, kaas, wasmiddel, pastasaus en chocolade gehaald.

Als we er dan toch zijn…

Vlakbij de Kaufland zit ook een DM. Voor degene die niet weten wat dat is, het is een soort drogist. Tsjah en als we er dan toch zijn lopen we daar natuurlijk ook binnen. Wij zijn helemaal weg van de luiers aangezien deze echt van goede kwaliteit zijn. Daarnaast zijn ze nog een stuk goedkoper ook. Verder zijn de billendoekjes ook favoriet plus de babyvoeding. En dan heb ik het over knijpfruit, gezonde snacks, dat soort dingen.

Verder halen we er ook altijd onze douchegel (van Balea, erg goedkoop en erg fijn), shampoo en crèmespoeling. Het enige wat ik dus vergeten ben is de thee.. Waar ik wel van baal, want de thee die ze daar hebben vind ik het allerlekkerst. Maar ach… we gaan er binnenkort vast weer heen!

Boodschappen in Duitsland dus. Echt een aanrader. Dus woon je vlakbij maar kom je er nooit? Of ben je er toevallig eens met een weekendje weg? Neem er zeker eens een kijkje… (Oh en needless to say dat dit dus no spon is)

5 reacties op “Boodschappen doen in Duitsland

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *