Boodschappen doen in Duitsland

Boodschappen-doen-in-Duitsland

Woon je net als ons vlakbij de grens met Duitsland, dan kan het vruchtbaar zijn om ook daar je boodschappen te doen. De boodschappen zijn daar namelijk over het algemeen een stuk goedkoper plus ze hebben veel meer keus. En niet alleen de boodschappen zijn goedkoper, ook de benzine en verzorgingsproducten.

Niet voor niets dat wij met enig regelmaat in Duitsland te vinden zijn voor de boodschappen.

Immens veel keus

Onlangs gingen we weer eens naar Duitsland voor de boodschappen. Wij doen het liefst onze inkopen bij Kaufland. Dat is een grote supermarkt keten vergelijkbaar met de Albert Heyn XL als het om vierkante meters gaat. Ze verkopen er echt alles.. zelfs sterke drank. Als je er nog nooit bent geweest kun je je niet voorstellen hoe het eruit ziet. Maar je hebt daar echt een hele gang vol met bijvoorbeeld alleen maar pakjes en zakjes. En vergis je niet, in Duitsland zijn ze veel strenger wat betreft toevoegingen..

Wij halen deze pakjes en zakjes zelf niet, maar mocht je daar wel een liefhebber van zijn dan kun je daar wel even mee vooruit. Verder hebben ze vriezers vol met allerlei lekker eten en ook wat bakproducten betreft heb je daar zoveel meer keus. Wij hebben er zelf voornamelijk vlees, kaas, wasmiddel, pastasaus en chocolade gehaald.

Als we er dan toch zijn…

Vlakbij de Kaufland zit ook een DM. Voor degene die niet weten wat dat is, het is een soort drogist. Tsjah en als we er dan toch zijn lopen we daar natuurlijk ook binnen. Wij zijn helemaal weg van de luiers aangezien deze echt van goede kwaliteit zijn. Daarnaast zijn ze nog een stuk goedkoper ook. Verder zijn de billendoekjes ook favoriet plus de babyvoeding. En dan heb ik het over knijpfruit, gezonde snacks, dat soort dingen.

Verder halen we er ook altijd onze douchegel (van Balea, erg goedkoop en erg fijn), shampoo en crèmespoeling. Het enige wat ik dus vergeten ben is de thee.. Waar ik wel van baal, want de thee die ze daar hebben vind ik het allerlekkerst. Maar ach… we gaan er binnenkort vast weer heen!

Boodschappen in Duitsland dus. Echt een aanrader. Dus woon je vlakbij maar kom je er nooit? Of ben je er toevallig eens met een weekendje weg? Neem er zeker eens een kijkje… (Oh en needless to say dat dit dus no spon is)

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

4 reacties

 1. Jacqueline op 5 november 2018 om 08:05

  Dat klinkt alsof je de no buy maand inmiddels hebt ingehaald. 😉

  • Nicole op 5 november 2018 om 08:08

   Haha bijna wel he. Maar gelukkig echt alleen dingen gekocht die we nodig hebben zoals luiers, vlees etc. ????

 2. Angelique op 5 november 2018 om 08:07

  Wij gaan inderdaad ook eens in de zoveel tijd naar duitsland. Nog geen drie kwartier rijden van ons huis dus prima te doen. Wij gaan dan vaak naar de Real…all in one winkel met etenswaren, drank, drogist en speelgoed/interieur in 1. Wij kunnen ons daar prima vermaken! Vooral de drogisterij en drank is veel goedkoper dan hier.

 3. Jenn op 5 november 2018 om 08:27

  Ik ga meestal tanken in Duitsland, en dat combineer ik idd meestal met een bezoekje aan de DM en de supermarkt. Bij Kaufland ben ik al heel lang niet geweest, die zit dan weer net te ver om echt regelmatig naar toe te gaan.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje