Boekreview | Stil van jou – Sophie Jackson

Ik ben dol op lezen en doe dit dan ook het liefst wanneer ik echt even volledig me-time wil. Het enige probleem met lezen is bij mij altijd dat wanneer ik aan een boek begin ik hem het liefst ook meteen uit wil lezen. Tenminste, bij goede boeken. En stil van jou is zo’n boek. Je begint eraan, wordt er helemaal in gezogen en wil niet meer terug naar de werkelijkheid.

Al eerder las ik een boek van Sophie Jackson, haar debuut Stuk van jou veroverde de wereld, maar ook mijn hart. Dus toen ik gevraagd werd of ik dit boek wilde recenseren was er geen seconde twijfel. Ik moest en zou dit boek lezen al vroeg ik me wel af of hij het eerste deel uit de serie zou kunnen evenaren.

Max heeft het flink voor zijn kiezen gehad. Zijn drugsprobleem wordt gevoed door het verlies van zijn zoontje en de breuk met zijn vriendin Lizzie. Als dan ook nog zijn vader wegvalt, weet Max het niet meer. Zijn vriend Carter helpt hem clean te worden. Dan ontmoet hij Grace, die net zo lief en mooi is als haar naam. Maar ook zij torst heel wat met zich mee.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Er zitten een aantal thema’s in dit boek die mij enorm aanspreken. Hoewel ik zelf geen drugsprobleem heb gehad herken ik wel de struggles en emotionele bagage die je kunnen tegenhouden in het leven. Daarnaast speelt vertrouwen een enorme rol. Vertrouwen in het leven, in de ander maar vooral ook in jezelf. Voor beide hoofdpersonages uit het boek is het enorm moeilijk om zich kwetsbaar op te stellen, om weer te geloven in iets moois en om dat ook vast durven te houden. Deze dingen zijn voor mij (en ik denk met mij vele anderen) enorm herkenbaar.

img_0609

Jackson weet op een prachtige manier het verhaal in dusdanig tempo en met zulke mooie details te schrijven dat het een enorm geloofwaardig verhaal wordt. Ik werd er helemaal in meegezogen en kon gewoon niet stoppen met lezen. Tot midden in de nacht was ik nog bezig met Max en Grace en de vriendschap en liefde die beetje bij beetje ontpopte. Volgend jaar september komt deel drie van deze serie uit en ook deze wil ik dolgraag lezen!

Weten wat andere bloggers van Stil van jou vinden? Deze blogpost is onderdeel van een blogtour. Morgen kun je een recensie vinden op de blog van Biepmiepje.

1 reactie op “Boekreview | Stil van jou – Sophie Jackson

  • Ik ben echt zo’n foute roman lezer momenteel haha, dus dit spreekt mij ook heel erg aan! Leest lekker weg en is niet moeilijk om te volgen (met andere woorden kan ik het ’s avonds in bed dus nog lezen haha). Gaat zeker op m’n lijstje!

Reageren is niet mogelijk.