Boekentip: Deze boeken las ik in mei (deel 2)

Om heel eerlijk te zijn heb ik in de maand mei echt een bizar aantal boeken op mijn Kobo Libra 2 e-reader gelezen. Ik heb veel wakker gelegen door bepaalde zorgen en andere stressvarianten waardoor ik dus ook veel tijd met mijn neus in een ereader doorbracht. Dit gaf me altijd een beetje rust, het zorgde er soms zelfs voor dat ik alsnog in slaap viel en ik vergat mijn zorgen voor even. Normaal gesproken lees ik echt niet zoveel boeken als nu, of het moet vakantie tijd zijn. En dat was het voor een deel in mei natuurlijk ook. Dus dat scheelt. Dus voor iedereen die denkt “hoe doet ze dat toch”? Denk: slapeloze nachten. Dat gun ik dus niemand.

Echter omdat ik dus zoveel boeken heb gelezen heb ik besloten om dit in twee delen te gieten. Waarvan je in deze blog de laatste acht boeken terug vindt en in deel één kun je over de overige boeken lezen.

Het staat in de sterren – Marijke Vos

“Het staat in de sterren” is een aanstekelijke feelgoodroman over de rebelse Miranda, die haar zus Jennifer naar Canada volgt. Deze los te lezen novelle is een spin-off die verdergaat waar Van Chanel naar flanel eindigde.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Door een aantal verkeerde beslissingen in het verleden blijft Miranda noodgedwongen achter in Nederland wanneer haar zus Jennifer naar Rainbow Lake, Canada vertrekt. Ze volgt de avonturen van haar zus op de voet en wanneer ze ervan overtuigd is dat ze haar hulp nodig heeft krijgt Miranda het toch voor elkaar om naar Canada af te reizen. Wanneer de rust lijkt wedergekeerd gebeurd er weer iets wat niet helemaal lijkt te kloppen en aangezien Jennifer heeft beloofd zich niet meer in gevaarlijke situaties te mengen besluit Miranda op onderzoek uit te gaan.

Het boek “Van Chanel naar flanel” had ik al gelezen en dat vond ik zo’n leuk boek dat ik dit boek ook wilde lezen. Het fijne aan dit boek is dat je hem in principe ook op zichzelf staand kan lezen. Er wordt best veel verwezen naar het eerste boek en dingen worden dus snel verduidelijkt. Echter is het nog leuker om ze gewoon allebei te lezen zodat je de hoofdpersonages uit beide boeken des te beter kent.

Ik vergeet je niet – Gillian King

Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al veertien jaar niet meer. Op een dag loopt Maddy op een terras in de stad Frenkie tegen het lijf, het ex-vriendje van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Ze weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenkie is foute boel. Want wat is er destijds tussen hem en Elisa gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zo ongelooflijk sexy te doen, zodat ze daar niet meer helder over na kan denken?

Dit boek wordt zowel in het toen als nu geschreven. Toen vanuit het perspectief van Elisa die overleden is. En nu in het perspectief van Maddy die haar zus nog altijd mist maar net als haar ouders het onderwerp eigenlijk uit de weg gaat. Tijdens het lezen van dit boek heb ik veel gelachen maar ook af en toe een traantje gelaten. Juist die afwisseling van toen en nu vind ik echt ontzettend mooi. Ik kroop echt in het boek.

De eerste zin – Astrid Harrewijn

Astrid Harrewijn is gestart met een nieuwe feelgood-serie en “De eerste zin” is het eerste deel ervan. Elkie, nog net geen dertig, heeft maar één droom. Ze wil bibliothecaris worden en de mooiste bibliotheken van de wereld bezoeken. Als die droom in duigen valt, gaat ze op dwingend advies van haar familie naar een vriend van haar vader die in Florida een sportschool heeft. Het wordt namelijk tijd dat Elkie gaat nadenken over haar leven; hoe nu verder?

Maar Elkie zou Elkie niet zijn als in Florida alles compleet anders loopt. Een serie misverstanden maakt haar verblijf tot een rollercoaster aan toestanden. Gelukkig weet ze zich gesteund door de voornamelijk bejaarde clientèle van de sportschool en haar vriendinnen Soda en Milou met wie ze een bijzonder verbond heeft gesloten om elkaar nooit meer uit het oog te verliezen.

Tijdens het lezen schudde ik soms heel hard met mijn hoofd, wat haalt Elkie nu weer op haar hals. Lekker slim, niet dus. Maar gaandeweg het boek kreeg ik veel meer empathie voor deze vrouw omdat ik haar steeds beter leerde kennen. Ik kon me juist heel goed voorstellen hoe ze in bepaalde situaties terecht kwam en ik gunde haar de wereld. Of ze die wereld ook kreeg… daarvoor moet je echt het boek lezen.

De zussen van Jewel Island (serie) – Holly Martin

In deze vierdelige serie volg je de avonturen en liefdeslevens van de zussen van Jewel Island. In het eerste deel – Het familiehotel van Sapphire Bay – staat de oudste zus Aria centraal. Zij heeft haar hele leven op Jewel Island gewoond en hielp haar vader met het runnen van het familiehotel. Echter overlijd haar vader en tijdens het uitspreken van de erfenis ontdekt ze iets wat haar hele leven op haar kop zet. Het tweede en derde deel gaan over de andere twee zussen: Clover en Skye. In het vierde deel gaat het niet over een van de zussen, al spelen ze wel een rol in het verhaal. Lyra is echter de hoofdpersoon in ‘Zonlicht op Crystal Sands’ en zij krijgt een baan in het familiehotel. Haar directe collega is echter iemand die ze nooit meer tegen zou willen komen.

Alhoewel de verhalen allemaal vrij voorspelbaar eindigen zitten er genoeg verhaallijnen in die je geboeid houden. Deze boeken lezen heerlijk weg op het strand, in de tuin of op de camping.

Tussen ons gezwegen – Esther Vrinzen

Winnaar van de Kobo Schrijfwedstrijd 2022! Ik ontdekte dit boek omdat het dus de winnaar is van de Kobo schrijfwedstrijd dus uiteraard moest ik dit boek lezen. Het is geen liefdesverhaal of romcom zoals ik ze normaliter lees en om eerlijk te zijn vond ik dat wel eens fijn voor de verandering. In dit boek staat namelijk de vriendschap tussen de avontuurlijke Véronique en wat schuchtere Judith centraal en hun verlangen om beide moeder te worden. Echter wanneer blijkt dat Judith vervroegd in de overgang is begint voor haar de tijd te dringen. Ze maakt een beslissing die achteraf gezien het einde van haar vriendschap kan betekenen…

1 reactie op “Boekentip: Deze boeken las ik in mei (deel 2)

Reageren is niet mogelijk.