Boekentip: deze boeken las ik in mei 2023

boekentips voor e-reader feelgood genre

Tijdens het brainstormen over leuke blogs om te schrijven bedacht ik me dat het alweer lang geleden was dat ik een verzamelblog schreef over de boeken die ik gelezen had. Echter toen ik het ging nakijken bleek dus dat de laatste keer vorig jaar was. Toen deelde ik de boeken die ik ook in mei had gelezen, maar dan dus in 2022. Wat een toeval! Dit keer las ik echter niet zoveel boeken, maar genoeg om een leuke blog van te maken.

Ben je dus nog op zoek naar leuke boekentips of wil je gewoon weten wat ik zoal lees? Dan is deze blog ideaal voor jou. Ik lees trouwens altijd op mijn Kobo Libra 2 e-reader, met af en toe een uitzondering daargelaten.

Toen je me vond – Tamara Postma

“Als Isabella ontsnapt uit de klauwen van een gevaarlijke maffiabaas, staat haar hele leven op zijn kop. Ze verandert niet alleen haar naam, maar doet er alles aan om niet gevonden te worden. Langzaam maar zeker lukt het haar om een mooi leven voor zichzelf op te bouwen. Ze sluit onverwachte vriendschappen, vindt een baan en kan zelfs heel even ervaren hoe het is om een normale twintiger in New York te zijn. Maar dan ontmoet ze iemand uit haar verleden die haar leven weer behoorlijk door elkaar gooit en haar doet beseffen dat ze nooit écht veilig en onbezorgd zal zijn.”

Bol AlgemeenBol Algemeen

Als het gaat om boeken van Tamara Postma dan heb ik de neiging het boek direct te lezen zodra het uit is gekomen. Dit keer zat ik echter midden in een ander boek omdat ze tot grote verrassing het boek al iets eerder uitbracht waardoor ik hem dus pas na een paar dagen las. Alhoewel deze tweedelige serie (het boek ‘Toen je me vond’ is het vervolg op het boek ‘Voordat je me kende‘) een heel ander type boek is dan haar andere boeken (denk aan de seizoenenreeks en Nina reeks) kon ik het niet wegleggen.

Normaal gesproken kies ik niet zo snel voor een dark romance boek die gaat over maffia bazen en dergelijke, maar als Tamara erover schrijft dan lees ik het. En met heel veel plezier want wat is het toch weer een geweldig spannend boek om te lezen. Bij Tamara is niets vanzelfsprekend, al waren er wat dingen die ik voorspeelde, en telkens wanneer je denkt dat het een bepaalde kant op gaat zit je mis. Een echte aanrader dus.

Puur zakelijk – Marloes Berghege

Bo’s droombaan als junior agent bij een groot agentschap voor kunstenaars tot nu toe nog niet veel opwindender dan dubbelzijdig printen en koffie halen voor het hele kantoor. Heel frustrerend voor een carrièretijger als Bo. Ze kan zoveel meer! Als haar onhandige baas Tim aankondigt dat een van haar favoriete kunstenaars, Lucy Rood, bij het agentschap komt en bij een van de junior agents wordt ondergebracht, moet ze iets doen om de concurrentie achter zich te laten. Ze doet Tim een zeer aantrekkelijk aanbod: zij helpt hem aan een date met zijn crush, Bo’s kantoorgenootje Lize, en zij wordt de agent van Lucy Rood. Een totale win-winsituatie. Totdat puur zakelijk toch persoonlijk wordt…

Marloes Berghege ken ik voornamelijk van haar boekenserie De Koffiesalon. Dus mijn verwachtingen waren groot. Nu leest het boek ‘Puur zakelijk’ makkelijk weg en vond ik de verhaallijn erg leuk. Daarnaast vond ik ook de personages geweldig, vooral de wijn club leden. Al had Marloes het Haagse accent van een van de personages van mij weg mogen laten. Dat las namelijk niet zo lekker. Het boek las lekker weg en door de humor die erin zat vond ik het echt leuk om te lezen. Al heb ik wel een kritische noot. Zonder een spoiler weg te geven zit er een gat in het verhaal van een paar maanden die ik niet helemaal vond passen. Het deel voordat de sprong werd gemaakt had wat mij betreft wat minder uitgebreid of langdradig geschreven kunnen worden zodat het einde niet zo ‘plotseling’ kwam.

Uit onverwachte hoek – Tamara Haagmans

“In Uit onverwachte hoek van Tamara Haagmans is Holly een succesvolle fotograaf met een missie: ze wil alleen eerlijke en mooie foto’s maken als tegenhanger van de paparazzifoto’s die levens kapotmaken. Holly kan het weten, twaalf jaar geleden heeft ze zelf een levensverwoestende foto verkocht en hoewel haar geld en roem werden beloofd, hield ze er alleen een bittere nasmaak en een verpeste reputatie aan over…

Wanneer ze door een invalklus in contact komt met Milan, klikt het meteen. Algauw komen er gevoelens in het spel, maar als Milan vertelt dat zijn jeugd is verpest door zijn beroemde vader en hij een hekel heeft aan de showbizzwereld, zwijgt Holly over haar carrière. Maar waarom, ze is toch trots op wat ze doet? Net als Holly besluit eerlijk te zijn, komt ze erachter dat haar carrière niet het enige is wat tussen hen in staat… Weet Holly haar verleden achter zich te laten?

Wat een heerlijk verhaal om te lezen. Doordat je vanuit de oogpunten van zowel Holly als Milan het verhaal leest leer je beide personages ook erg goed kennen. Niet alleen hoe ze nu zijn, maar ook hoe hun verleden hen gevormd heeft. Alhoewel de schrijfster haar verhaal en personages niet heeft gebaseerd op echte personen krijg je toch een klein kijkje in het wereldje van de Nederlandse Showbizz. Tamara Kaagman heeft met dit boek weer een pareltje te pakken, heerlijk om te lezen in de tuin in het zonnetje of lekker op vakantie!

Liefde, natuurlijk (serie) – Susan Muskee

Het was mijn bedoeling om in mei de gehele serie van Liefde, natuurlijk uit te lezen maar helaas is me dat niet gelukt. Ik ben wel ver gekomen want inmiddels ben ik bezig in deel vier en heb ik op de valreep in mei dus deel 3 uitgelezen.

“De serie ‘Liefde, natuurlijk’ is een sprankelende feelgoodserie over vier vriendinnen. In deel 1, Scones en spotlights, staat Cleo centraal, wiens video van een karaokeavond volledig viral gaat. Deel 2, Polaroids en poederdozen, gaat over Kim, die de artistieke scene van Berlijn induikt om bij te komen van een relatiebreuk. In Marathons en mokkataart, het derde deel in de serie, is Abigail druk in de weer met de verbouwing van haar vaders sportschool. In de heerlijke feelgoodroman Siervuurwerk en sneeuwvlokken, het vierde deel in de serie, is Sophie net verhuisd naar New York.”

Deze serie is oprecht een must-read als je van feelgood boeken houdt waarbij je de hoofdpersonages echt leert kennen en een heel duidelijk beeld krijgt van hoe hun leven eruit ziet. Je leeft echt mee met alle vier de vriendinnen en het voelt bijna alsof je ze echt kent. Daarnaast zijn de andere personages in de boeken geen platte personages maar ook die leer je steeds beter kennen, dat maakt dat de verhalen echt gaan leven. Het is dat ik niet hele dag kon lezen, anders had ik alle vier de boeken in één ruk uitgelezen.

In eerste instantie is deze serie alleen als e-book uitgebracht, echter is het eerste deel inmiddels ook als paperback verkrijgbaar!

1 reactie op “Boekentip: deze boeken las ik in mei 2023

Reageren is niet mogelijk.