Boekentip: Deze boeken las ik in mei (deel 1)

boeken tips voor de zomer

Boekentip. Om heel eerlijk te zijn heb ik in de maand mei echt een bizar aantal boeken gelezen. Ik heb veel wakker gelegen door bepaalde zorgen en andere stressvarianten waardoor ik dus ook veel tijd met mijn neus in een ereader doorbracht. Dit gaf me altijd een beetje rust, het zorgde er soms zelfs voor dat ik alsnog in slaap viel en ik vergat mijn zorgen voor even. Normaal gesproken lees ik echt niet zoveel boeken als nu, of het moet vakantie tijd zijn. En dat was het voor een deel in mei natuurlijk ook. Dus dat scheelt. Dus voor iedereen die denkt “hoe doet ze dat toch”? Denk: slapeloze nachten. Dat gun ik dus niemand.

Echter omdat ik dus zoveel boeken heb gelezen via mijn Kobo Libra 2 e-reader heb ik besloten om dit in twee delen te gieten. Waarvan je in deze blog de eerste acht boeken terug vindt en in deel twee kun je over de overige boeken lezen.

8x Boekentip

Happy Ever After (driedelige serie) – Jenny Colgan

Deze driedelige feelgoodserie vindt voor het grootste gedeelte plaats in een klein dorpje in de Schotse Hooglanden. In deel 1 (Op goed geluk) staat Nina centraal die besluit naar Schotland te verhuizen en daar een boekenbus te openen. In deel 2 (Zoek de zon op) is Zoë de hoofdrolspeelster. Zij is alleenstaande moeder van een jongetje wat niet praat en verhuisd van London naar Schotland voor een baan als oppas. In deel 3 (Eindeloos dichtbij) staan de levens van zowel Lissa, een Londense verpleegkundige die een trauma heeft opgelopen, als Cormac, een schotse verpleegkundige, op zijn kop. Zij ruilen van locatie en dat levert nogal wat op.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Café Zon & Zee 4 * Het eiland hotel – Jenny Colgan

Dat ik van de boeken van Jenny Colgan houd heb je nu waarschijnlijk wel door. Ik had de eerste drie delen van deze serie vorig jaar ergens al gelezen. Niet beseffend dat deel 4 al weer uit was. Deze serie gaat over het Schotse eiland Mure wat erg afgelegen ligt maar waar het echt prachtig is. Flora McKenzie is door de boeken heen toch echt wel een van de hoofdrolspeelsters en ook in boek vier heeft zij een van de hoofdlijnen. Wat ik wel ook heel erg leuk vind is dat er ook andere verhaallijnen in zitten en je sommige bewoners nog beter leert kennen. Je waant jezelf op dat eiland en hebt het gevoel deze mensen echt te kennen. Wat ik alleen wel jammer vind aan het einde van dit boek is dat er nog wat losse eindjes zijn. Sommige verhaallijnen zijn gewoonweg niet af. Wellicht dat er dus nog een deel vijf komt?

Plankenkoorts – Tamara Haagmans

In dit boek lees je over Mara die werkt in de winkel van haar opa. Daar verkopen ze onder andere tweedehands boeken, bladmuziek en theaterstukken. In het begin van het boek wordt de winkel overhoop gehaald en in puin achtergelaten door tientallen mensen, maar waarom? Wat voor bijzonders is er in de winkel te vinden? Nadat Mara deze mensen de winkel uit heeft gejaagd komt er een knappe man, genaamd Lucas, de winkel binnen lopen. In eerste instantie denkt Mara dat hij ook de winkel komt slopen, maar niets is minder waar. Wie is hij dan?

Ons later met jou – Tamara postma

Dit boek is het vervolg, of eigenlijk de spin-off, op de Nina-reeks (bestaande uit 6 boeken) en eigenlijk ook op de gehele Zomer-reeks (die bestaat uit 20 boeken). Het is niet aan te raden om dit boek op zichzelf staand te lezen omdat je echt de kennis van de personages nodig hebt om het te begrijpen. En die personages worden uitgebreid besproken in die andere boeken die ik noemde. Ik heb dit boek overigens in één ruk uitgelezen en alhoewel ik het echt een heel mooi boek vind vond ik het wel jammer dat er op het einde over 1 personage echt maar heel kort iets geschreven is. Ik had meer gehoopt. Maar wellicht komt dat dan weer in een volgend boek naar boven.

Wij gaan op vakantie en we nemen mee…

Onder de franse zon (un, deux, trois) – Astrid Harrewijn

Met haar kinderen op de achterbank van haar stokoude Volvo vertrekt Emma naar Frankrijk om de zomervakantie te combineren met een bezoek aan de notaris. Maar als ze na de nodige omleidingen en kampeertrauma’s eindelijk op haar bestemming aankomt, wordt ze verrast door een wel heel bijzondere erfenis van ene tante Agatha. Wanneer Ben vervolgens laat weten niet verder te willen met Emma ziet ze zich gedwongen een ingrijpende beslissing te nemen, die haar toch al onrustige leven nog verder op zijn kop zet.

Eigenlijk zou dit één boek moeten zijn. Wanneer je alleen deel 1 leest dan vraag je jezelf af wat er nu eigenlijk gebeurd is. Lees: niets. Echter door daarna ook deel 2 en 3 te lezen maakt het echt een volwaardig boek en is het ook echt een heel erg leuk verhaal. Sommige dingen zijn erg verrassend, andere wat voorspelbaar. Maar het leest lekker weg.

Foodtruck fiesta – Saskia M.N. Oudshoorn

Bertina, Tinus voor vrienden, is toe aan een sabbatical. Na de breuk met haar jeugdliefde Mats is ze gevlucht in haar studie en inmiddels is ze zelfs aan een tweede opleiding begonnen. Dat gaat echter allemaal in de ijskast als ze op Marktplaats een foodtruck koopt. Haar retro ijstruck moet flink worden opgeknapt, en daar kan Mats haar wel bij helpen. Ongemakkelijk…

De drie delen zijn in eerste instantie als ebook verschenen maar je kunt de drie verhalen nu ook gebundeld in een paperback kopen. En dat raad ik je zeker aan. Samen maakt het een volwaardig boek.

Huizenfotograaf Sofie – Petra Kruijt

Huizenfotograaf Sofie is een sprankelende feelgoodserie. De serie van vier afleveringen draait om Sofie, een freelancefotograaf, die aan de slag gaat voor een makelaardij en hierdoor een kijkje mag nemen in tal van woningen.

De boeken gaan over de breuk van Sofie met Jorrit, de zoektocht naar een nieuwe woning én een baan en alle mensen die ze ontmoet wanneer ze voor een makelaardij aan de slag gaat. Natuurlijk ontbreekt er in deze serie ook niet aan de nodige spanning en sensatie rondom een eventuele nieuwe liefde…

Het zijn vrij korte boeken, alle vier de delen bij elkaar maken een volwaardig boek.

Liefde in de lucht – Petra Kruijt

Omdat ik de serie over Huizenfotograaf Sofie zo leuk vond was de serie Liefde in de lucht een logisch vervolg voor mij om te lezen. Je kunt de verhalen over Hannah, die net haar stewardessenopleiding afgerond heeft, los lezen in de vorm van een ebook of luisterboek. Er zijn echter ook twee omnibussen waar in elke omnibus vijf delen zitten. In totaal zijn er dus tien korte verhalen over Hannah met elk een eigen bestemming.

In de eerste omnibus lezen we over Hannah die ontdekt dat het echte werken heel anders is dan ze tijdens de opleiding heeft geleerd. Haar zure collega Miranda heeft overal kritiek op tijdens Hannahs eerste vlucht naar Parijs en Hannah vraagt zich of ze het ooit onder de knie krijgt. Gelukkig heeft ze haar vriendinnen Myrthe en Cindy als steun en toeverlaat.

In de tweede omnibus heeft Hannah inmiddels al een aantal vluchten achter de rug en begint ze steeds meer in haar rol te groeien. Ook heeft ze een hele leuke copiloot (Tim) ontmoet, maar ze denkt dat hij haar niet ziet staan. Totdat ze ziet dat ze met hem is ingeroosterd voor een vlucht naar New York en ze spreekt hem eindelijk wat langer. Ook vliegt Hannah naar Praag, Curaçao en Lissabon. Zouden Tim en Hannah misschien toch voor elkaar bestemd zijn?

3 reacties op “Boekentip: Deze boeken las ik in mei (deel 1)

Reageren is niet mogelijk.