Boekentip: deze boeken las ik in juni 2023

boekentip gelezen juni

Vorige maand vertelde ik over de boeken die ik in mei 2023 las en ik vond dit zo leuk om te doen dat ik ook deze maand weer mijn boeken met jou wil delen. Dit keer zijn het weer allemaal series of onderdelen van een serie, dat is iets wat ik toch wel erg leuk vind om te lezen. Aangezien ik het heel tof vind om boeken te lezen van Nederlandse schrijfsters zijn het ook dit keer alleen boeken van Nederlandse bodem. Oké dat is eigenlijk niet waar want Vanessa Gerrits is een Vlaamse schrijfster.

Ik heb overigens weer enorm veel boeken gelezen, zoveel dat het eigenlijk niet in één blog past, dus een aantal boeken zal ik niet zo uitgebreid omschrijven omdat de blog anders veel te lang wordt.

Luchtpost – Chantal Claassen (Beachclub Esperanza)

Met ‘Luchtpost’ sluit Chantal Claassen de hilarische, romantische Beachclub Esperanza-serie af. Terwijl Babs bouwt aan casa kansloos, komt de liefde uit de lucht vallen. Als ze kort achter elkaar haar baan, appartement én relatie kwijtraakt, besluit Babs haar vader te helpen bij het opknappen van een vervallen hotel in de buurt van Beachclub Esperanza. Een win-winsituatie, want zo is ze in de buurt van haar beste vriendin én kan ze het respect van haar vader verdienen. Ze krijgt hierbij hulp van rokkenjager Benjamin, de eigenaar van de strandtent, die zich graag met het hotel bemoeit. Al snel begint ze voor hem te vallen, maar kan ze hem wel vertrouwen?

Bol AlgemeenBol Algemeen

Alhoewel het boek ‘Luchtpost’ onderdeel is van een serie kun je hem zeker ook op zichzelf staand lezen. Het verhaal wordt zowel vanuit het perspectief van Babs als die van Benjamin verteld. Daardoor leer je beide personages beter kennen. Ik had wel wat moeite om de hoofdpersoon, Babs, leuk te vinden maar naarmate het verhaal vorderde vond ik ook haar steeds leuker. Achter Benjamin gaat van alles schuil. Zo op het oog een stoere kerel, maar wel eentje met een verleden én het nodige verdriet.

Het is al vrij snel duidelijk waar het boek heen gaat, maar de weg ernaartoe is echt supermooi. Je leeft echt met de personages mee en er zitten ook zeker stukken in waarin je jezelf kunt herkennen. Het is jammer dat met dit boek de serie ten einde is, maar het was wel de perfecte afsluiting.

Cupid-o-scoop serie – Vanessa Gerrits (acht delen)

Samantha, een getalenteerde medewerkster bij het gerenommeerde vrouwentijdschrift Lyf & Styl, verlangt naar meer dan alleen het uitwerken van voorspelbare horoscoopvoorspellingen. Wanneer ze vraagt om een grotere uitdaging, biedt het tijdschrift haar een prachtige kans. Ze stellen voor om de horoscooprubriek uit te breiden met een column over de nieuwe datingapp Cupid-o-scoop. Samantha krijgt de gelegenheid om deze app te testen en haar datingervaringen te delen in haar column. Hoewel ze sceptisch is, besluit Samantha in te stemmen en haar carrière een boost te geven. Immers, is het niet absurd om je ware liefde te vinden aan de hand van een liefdeshoroscoop?

De acht delen boeken uit deze serie zijn allemaal vrij kort en hebben tussen de 25.000 en 30.000 woorden per boek.

Ik lees al mijn boeken via mijn Kobo Libra 2 e-reader en heb dan ook een Kobo plus abonnement. Bij suggesties zie ik af en toe wat leuke boeken voorbij komen en dat gebeurde ook met deze Cupid-O-Scoop serie. Alhoewel de serie uit acht boeken bestaat heb ik er ongeveer net zo lang over gedaan als wanneer ik zo’n 2 á 3 boeken lees. Dat komt omdat de boeken vrij kort zijn, wat ik eigenlijk wel heel erg prettig vond.

Zodra ik start met lezen wil ik, bij een goed boek, niet stoppen tot het boek uit is. En dat was met deze serie ook het geval. Je leert Samantha enorm goed kennen en groeit eigenlijk met haar mee in haar reis naar de ware liefde en een betere carrière. De situaties die omschreven worden zijn enorm realistisch en het laatste boek in deze serie zorgt ervoor dat alle verhalen mooi afgerond zijn aan het einde. Dat maakt dat laatste boek wel iets minder spannend of interessant, juist omdat er in de vorige delen zoveel gebeurde en hier eigenlijk niet.

De tweede ronde & De derde akte – Iris Visser (Valentijnstraat)

Valentijnstraat is een feelgoodtrilogie over ondernemende vriendinnen in het leukste winkelstraatje van Valkenburg. Vinden zij hun Valentijn?

De tweede ronde. Lieke heeft het helemaal voor elkaar: ze heeft leuke vriendinnen en haar eigen proeflokaal zit altijd bomvol. Wanneer de kans zich voordoet om haar onderneming uit te breiden, pakt ze die met beide handen aan. Maar dan wordt het pand waar ze haar oog op had laten vallen onder haar neus weggekaapt. En alsof dat nog niet erg genoeg is, blijkt haar nieuwe buurman niet alleen een geduchte concurrent, maar ook nog eens een oude bekende te zijn.

De derde akte is het derde deel. Olivia geniet met volle teugen van haar eigen theater aan de Valentijnstraat. In het gebouw, dat al generaties in de familie is, worden ieder jaar de mooiste toneelstukken opgevoerd. Deze zomer is het tijd voor Romeo en Julia. Helaas voor Olivia wordt de rol van Romeo vertolkt door de knappe Finn Donnovan – Nederlands bekendste toneelacteur van het moment. Olivia kent hem nog van de toneelacademie, waar ze het op zijn zachtst gezegd niet met elkaar konden vinden.

Al eerder las ik het eerste deel van deze trilogie, ergens in februari of maart. Daarin leer je de drie vriendinnen waarover de serie Valentijnstraat gaat al kennen en in elk boek van de serie staat één van de vriendinnen in het middelpunt. Het is zoals je kunt verwachten een echte feelgood serie waarbij de zoektocht naar liefde centraal staat. Ik vond het weer heel leuk om te lezen en genoot van de grappige en soms onverwachte situaties. Aangezien ik ook echt kan beelddenken zag ik sommige dingen helemaal voor me en moest mijn best doen mijn lach in te houden.

Stiekem vind ik het jammer dat er maar drie boeken zijn. Mocht je overigens deze boeken gelezen hebben en andere boeken willen lezen uit de hand van Iris Visser, zij heeft ook ‘Liefs uit…’ serie geschreven die ik net zo’n aanrader vind als dit!

Deze boeken las ik ook nog

Naast bovenstaande boeken las ik ook een aantal andere boeken, ik zet ze niet uitgebreid hier neer want dat zou de blog veel te lang maken.

  • Hotel Happiness – Floortje Sanders. Dit is het eerste deel van een tweedelige serie en gaat over een vrouw die halsoverkop van huis vertrekt nadat ze ontdekt dat haar man is vreemdgegaan. Ze wil een nieuwe start in Amsterdam, maar of dat lukt… Het was een leuk boek om te lezen al vond ik het her en der wat rommelig of niet passend. Ik weet niet goed hoe het te omschrijven. Alhoewel het boek naar mijn idee op zichzelf staand is, blijkt er een deel 2 te komen dus ik ben nieuwsgierig waar die over gaat! Meer informatie.
  • Liefdeslessen (serie) – Denise Meijer. Een driedelige serie over Mandy die als lerares Engels op een middelbare school werkt en samen met de geschiedenisleraar (die ze niet uit kan staan) een klassenfeest moet organiseren. Deze drie boeken las ik echt in een keer weg, oké vooruit af en toe at ik en natuurlijk moest er ook gewerkt worden. Maar ik vond het heerlijk om te lezen en leefde ook helemaal mee met de hoofdpersonen. Meer informatie.
  • Zomerzoet – Jet Nijland. Deel een uit de Pilion serie gaat over Eva die tijdens de zomer mag gaan werken bij een strandbar op het schiereiland Pilion in Griekenland. Ik heb al vaker boeken gelezen van Jet en ik vind ze altijd leuk dus daarom ook dat ik in deze serie begon. En gelukkig maar want wat een leuk boek! Wel baal ik als een stekker want ik moet nog even wachten tot deel twee uit komt, maar ik weet zeker dat dit het wachten waard is. Meer informatie.
  • Lekker niet perfect – Mirjam Aarts. Dit boek gaat over Nina die haar hele leven in een klein dorp woont en nadat haar relatie op een pijnlijke manier uit gaat een nieuwe start wil maken in een grote stad. Op social media lijkt het alsof haar leven perfect is, maar is dat wel zo? Meer informatie.

1 reactie op “Boekentip: deze boeken las ik in juni 2023

Reageren is niet mogelijk.