Boekenfestijn Eindhoven

IMG_0820

Gisteren ben ik samen met Anita van MindJoy naar het Boekenfestijn geweest in het Beursgebouw Eindhoven. Het boekenfestijn is een  groot consumentenbeurs met gratis entree. Je vindt er honderden meters met boeken, hobby artikelen en zelfs speelgoed. Deze boeken zijn vaak goedkoper dan in de (online)winkels. Waarom dit zo is staat op de website uitgelegd:

Boekhandels kopen boeken in met recht van retour en kunnen de boeken terugsturen naar de uitgever. De boeken die terugkomen bij de uitgever mogen tegen gereduceerde prijzen wederom op de markt worden gebracht. Het Boekenfestijn koopt deze boeken en restvoorraden op bij uitgeverijen, boekhandelaren en boekenclubs. Ook importeert Het Boekenfestijn boeken, hobby-artikelen en CD-roms rechtstreeks uit Engeland en de Verenigde Staten. Alles wordt vervolgens aan consumenten aangeboden op zelf georganiseerde beurzen onder de naam “Boekenfestijn”.

Dit Boekenfestijn komt niet alleen maar langs in Eindhoven maar gaat het hele jaar door naar verschillende steden in Nederland en België.boekenfestijn eindhoven 1

De eerste keer dat ik erheen ging kwam ik echt met 15 boeken thuis, dit keer had ik mezelf een limiet gegeven. Ook omdat ik lid ben van de bibliotheek en het daarom vaak zonde is om boeken te kopen die ik daar ook kan lenen. Ik ging dus samen met Anita maar Fay was ook mee. Zij vermaakte zich reuze met haar rijstwafel en groene thee, maar vooral met het charmeren van de dames. Geloof dat niemand voorbij is gelopen zonder een ‘ohh’ of ‘ahh’.

Wat ook super geregeld is bij het Boekenfestijn, is dat je er ook gewoon een fijne plek hebt om heerlijk even wat te eten en drinken. Ze hadden er een heerlijke assortie met broodjes en ik nam een verse jus d’orange. Fay genoot van een lekkere banaan.. boekenfestijn eindhoven

Mijn man, Bart, kwam ook nog even langs vanuit zijn werk wat ook wel handig was want daardoor konden Anita en ik wat sneller en handiger langs alle boeken. We hebben ons beide heel goed ingehouden. Wel kochten we alle twee dezelfde boeken: Mindfood en Light Coach.

Uiteindelijk ziet mijn buit er als volgt uit:Boekenfestijn Eindhoven 2Links zie je mijn eigen buit. Ik kocht veel minder aan hobby spul dan ik van te voren had gehoopt. Ze hadden gewoon net niet wat ik zocht. Rechts de buit voor Fay. Ik ben helemaal weg van de regenboog vis en wil Fay net zo gek maken haha. Ook kocht ik leuke sint en kerst poëzie boekjes voor slecht 1 euro 50. En dat Feetje helemaal achteraan is een placemat. Die had ze nog niet.

Ik kocht ook nog een puzzel van 1000 stukjes voor Bart en drie cadeautjes maar die laat ik expres niet zien. Dan is het geen verrassing meer namelijk.

Ben jij al eens naar het Boekenfestijn geweest?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

11 reacties

 1. Simone op 1 november 2014 om 08:11

  Ik ben er nog nooit geweest, maar het klinkt heel leuk!

 2. Maaike op 1 november 2014 om 08:24

  Leuk! Ik ben zelf al 3 keer in andere steden geweest en ga vandaag ook in Eindhoven! Ben erg benieuwd wat ze hebben – ook al mag ik eigenlijk geen boeken meer kopen, haha.

 3. Webkim op 1 november 2014 om 09:30

  Wat! Tof!
  Ik wist helemaal niet van het bestaan ervan en misschien is dat maar goed ook. Mijn huis slibt stukken minder dicht nu ik een e-reader heb. Ik vrees dat ik met stapels boeken thuis zou komen van een Boekenfestijn.

 4. Geertje op 1 november 2014 om 09:34

  Wat een leuke buit! Kun je voorlopig weer even vooruit! Lijkt me heel gaaf om naar een boekenbeurs te gaan!

 5. Miranda op 1 november 2014 om 10:11

  Leuk dat boekenfestijn! Ik ben er nog nooit geweest maat het lijkt me erg leuk om eens te gaan:) zal het eens in de gaten gaan houden wanneer er hier 1 in de buurt is!

 6. Anita op 1 november 2014 om 12:52

  Was ontzettend gezellig! We zijn beide goed geslaagd 🙂

 7. Mama van Vesper op 1 november 2014 om 17:45

  dit weekend is de boekenbeurs bij ons in Antwerpen van start gegaan… ik wil er graag heen!

 8. Linda op 1 november 2014 om 20:50

  Leuk, ik ga altijd in februari geloof ik als het hier in Ahoy Rotterdam is. Geef mezelf altijd een limiet van rond de 75 euro. De eerste keer heb ik veel boeken gekocht, voornamelijk reisboeken en kinderboeken. De laatste keer vooral heel veel knutselspullen. Vooral de kinderschortjes, crêpepapier en meer is daar erg goedkoop.

 9. Marion op 2 november 2014 om 10:11

  Woow wat groot! Zelf lees ik niet zoveel, maar alsnog zou ik mezelf ook een limiet moeten stellen vrees ik. Boeken zijn gewoon mooie dingen om te hebben.

 10. Janske op 2 november 2014 om 22:54

  ik ben vrijdagavond ook geweest…heerlijk rondgesnuffeld en goed gescoord!

 11. Amarins op 5 november 2014 om 15:49

  Wat heerlijk zo veel boeken. Ik ben zelf nog nooit naar zo’n beurs geweest, ben ook bang dat ik dan helemaal ‘overwelmed’ raak haha!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje