Boekenfestijn Eindhoven

Gisteren ben ik samen met Anita van MindJoy naar het Boekenfestijn geweest in het Beursgebouw Eindhoven. Het boekenfestijn is een  groot consumentenbeurs met gratis entree. Je vindt er honderden meters met boeken, hobby artikelen en zelfs speelgoed. Deze boeken zijn vaak goedkoper dan in de (online)winkels. Waarom dit zo is staat op de website uitgelegd:

Boekhandels kopen boeken in met recht van retour en kunnen de boeken terugsturen naar de uitgever. De boeken die terugkomen bij de uitgever mogen tegen gereduceerde prijzen wederom op de markt worden gebracht. Het Boekenfestijn koopt deze boeken en restvoorraden op bij uitgeverijen, boekhandelaren en boekenclubs. Ook importeert Het Boekenfestijn boeken, hobby-artikelen en CD-roms rechtstreeks uit Engeland en de Verenigde Staten. Alles wordt vervolgens aan consumenten aangeboden op zelf georganiseerde beurzen onder de naam “Boekenfestijn”.

Dit Boekenfestijn komt niet alleen maar langs in Eindhoven maar gaat het hele jaar door naar verschillende steden in Nederland en België.boekenfestijn eindhoven 1

De eerste keer dat ik erheen ging kwam ik echt met 15 boeken thuis, dit keer had ik mezelf een limiet gegeven. Ook omdat ik lid ben van de bibliotheek en het daarom vaak zonde is om boeken te kopen die ik daar ook kan lenen. Ik ging dus samen met Anita maar Fay was ook mee. Zij vermaakte zich reuze met haar rijstwafel en groene thee, maar vooral met het charmeren van de dames. Geloof dat niemand voorbij is gelopen zonder een ‘ohh’ of ‘ahh’.

Wat ook super geregeld is bij het Boekenfestijn, is dat je er ook gewoon een fijne plek hebt om heerlijk even wat te eten en drinken. Ze hadden er een heerlijke assortie met broodjes en ik nam een verse jus d’orange. Fay genoot van een lekkere banaan.. boekenfestijn eindhoven

Mijn man, Bart, kwam ook nog even langs vanuit zijn werk wat ook wel handig was want daardoor konden Anita en ik wat sneller en handiger langs alle boeken. We hebben ons beide heel goed ingehouden. Wel kochten we alle twee dezelfde boeken: Mindfood en Light Coach.

Uiteindelijk ziet mijn buit er als volgt uit:Boekenfestijn Eindhoven 2Links zie je mijn eigen buit. Ik kocht veel minder aan hobby spul dan ik van te voren had gehoopt. Ze hadden gewoon net niet wat ik zocht. Rechts de buit voor Fay. Ik ben helemaal weg van de regenboog vis en wil Fay net zo gek maken haha. Ook kocht ik leuke sint en kerst poëzie boekjes voor slecht 1 euro 50. En dat Feetje helemaal achteraan is een placemat. Die had ze nog niet.

Ik kocht ook nog een puzzel van 1000 stukjes voor Bart en drie cadeautjes maar die laat ik expres niet zien. Dan is het geen verrassing meer namelijk.

Ben jij al eens naar het Boekenfestijn geweest?

11 reacties op “Boekenfestijn Eindhoven

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *