Boeken winactie: Oog om oog & Bloedbroeders

Oog-om-oog-Buddy-Tegenbosch2

Ik houd van lezen. Ik heb echt mega veel boeken in huis gehad. Ik heb ze eerst een poos in verschillende dozen op zolder gezet, daarna kwam er een kast waar ik er een paar kon uitstallen. Staat natuurlijk super gaaf, maar neemt dus wel veel plek in. De reden dat ik ze bewaarde was vooral omdat het erg leuk staat plus ik wilde ze echt nog eens lezen. Maar nooit las ik een boek meerdere keren. Tijd dus om een grote schoonmaak te houden en plaats te maken voor nieuwe boeken! 

In de laatste paar maanden van 2015 ontving ik met regelmaat nieuwe boeken. Als cadeau, maar ook ter review. In boektober las ik Bloedbroeders van Helen Vreeswijk. Een ontzettend goed geschreven boek die veel positieve recensies heeft ontvangen. Ook ik was enthousiast, al was het niet wat ik van te voren gedacht had. Begin december kreeg ik van dezelfde uitgever het boek van Buddy Tegenbosch: Oog om oog. Ook daarbij had ik bepaalde verwachten, ik was erg benieuwd of deze verwachtingen wel uitkwamen.

Recensie oog om oog

Ik ben niet dik, niet dun, niet lang, niet klein. Ik heb geen knalrood haar, draag geen opvallende kleding en praat niet keihard. Ik ben geen nerd, geen skater en ik ben niet alternatief.

Ik ben een meter tachtig, heb donkerblond haar en blauwe ogen. Ik zou het midden van maistream kunnen zijn. Een grijze muis. Ik ben geen grijze muis.

Ze zien mij. Altijd.

BAM! Wat een binnenkomer. Op de pagina’s ervoor, voordat het boek werkelijk begint staan al machtige quotes die elkaar eigenlijk tegenspreken. Wanneer je deze leest dan heb je al een vermoeden dat het een boek gaat worden die binnenkomt. Eentje die goed gelezen kan worden door een young adult, maar ook interessant is voor een vrouw van in de dertig met een man en kind (om maar even een voorbeeld te noemen).

Wanneer je de achterkant van het boek leest dan zit je eigenlijk direct in een spannende situatie, eentje waarvan je wilt weten hoe hij verder gaat. Maar vooral ook hoe het zover is gekomen. Als je dan het boek gaat lezen moet je daar even op wachten. Pas na ongeveer 200 bladzijdes kom je tot de situatie zoals beschreven en hoe je tot die tijd het boek nog best weg kunt leggen.. Na die tijd echt niet meer. Het thema is er eentje die eigenlijk altijd actueel is: pesten. Een onderwerp wat voor vele, inclusief mezelf, erg dichtbij komt. En wat nu meer dan ooit speelt.

Winactie

Ik weet dat er een hoop mensen zijn die aan het begin van dit jaar als doel of voornemen hebben bedacht meer te gaan lezen. Nou dan komt deze winactie perfect uit! Vandaag mag ik twee boeken weggeven. Zowel het boek Bloedbroeders van Helen Vreeswijk als Oog om oog van Buddy Tegenbosch. Twee boeken die je echt wilt lezen.

Wat moet je doen?

Ik heb besloten om de winacties niet meer op Facebook bekend te maken. Ten eerste omdat het vele vragen opriep telkens weer, maar ook omdat je dan min of min verplicht bent de pagina te volgen. Ook merkte ik dat ik alsnog vaak achter de winnaars aan moest en dat wil ik veranderen.

Daarom stuur ik vanaf heden de winnaar een email of ik stuur een bericht via Facebook, wanneer je via dat reactieveld reageert. Het enige wat je dus hoeft te doen is een reactie achter laten. Meer niet.

Veel succes!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

36 reacties

 1. Iris op 4 januari 2016 om 14:18

  Ik houd echt van lezen, vooral thrillers! Ik doe graag mee met de winactie

 2. Bregje op 4 januari 2016 om 14:29

  Leuk! Ik doe mee! X

 3. Nicole Streek op 4 januari 2016 om 14:33

  Ik doe ook graag mee! Mijn goede voornemen is dit jaar weer meer gaan lezen. Tijd voor mezelf, met 2 kindjes kom je niet altijd aan jezelf toe;)

 4. nicole op 4 januari 2016 om 15:12

  Heerlijk lezen! !! Vooral op vakantie ivm chronisch gebrek aan tijd ????

 5. Marian Zw. op 4 januari 2016 om 16:19

  Ik doe graag mee voor een van deze boeken! Heb ze beiden nog niet gelezen, en wordt wel nieuwsgierig na het lezen van jou review.

 6. Sas op 4 januari 2016 om 17:13

  Oh wat een toffe winactie! Ik doe graag mee <3

  Fijn ook dat het niet meer via FB hoeft. Ik baalde soms wel dat leuke winacties daardoor aan mijn neus voorbij gingen… Ik ben erg benieuwd!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 5 januari 2016 om 14:08

   Nou bij mij ging niets via FB, maar daar kwam wel de uitslag op te staan. Alleen vaak ging ik dan toch erachter aan en als ik een email adres ofzo had mailde ik alsnog. Dus vandaar dat ik het nu zo doe.

 7. Anna Wienen op 4 januari 2016 om 17:39

  Ik weet dat ik pas gewonnen heb, maar ik doe gewoon weer mee ☺️☺️

 8. Nynke B op 4 januari 2016 om 20:35

  Wat leuk zeg, ik doe mee hoor.

 9. Sophie op 4 januari 2016 om 20:54

  Het zijn beide boeken die op het lijstje staan met boeken die ik graag in 2016 zou willen lezen. Ik zou ze graag willen winnen! Ik heb de laatste maanden al veel boeken van Helen Vreeswijk gelezen en vond ze geweldig! Van Buddy Tegenbosch heb ik nog niets gelezen, maar ben ik wel erg benieuwd naar.

 10. Marijke I easydailyfood op 4 januari 2016 om 20:57

  Super leuk. Doe graag mee, wil zeker weer meer gaan lezen!

 11. Alicia Hofman-Voshol op 4 januari 2016 om 22:17

  Leuk ik doe graag mee, hopelijk binnenkort meer tijd om te lezen en eens heerlijk er voor te gaan zitten

 12. Martine op 4 januari 2016 om 22:57

  Leuke actie! Ik doe graag mee.

 13. Conchita op 5 januari 2016 om 03:17

  Leuk boek! Ik doe graag mee aan jouw actie. Xxx

 14. Romy op 5 januari 2016 om 07:40

  Wat leuk! Mijn goede voornemen is om meer te lezen, dus dit komt zeker goed van pas 🙂

 15. Bep H op 5 januari 2016 om 08:25

  Leuke actie voor prachtige boeken en inderdaad, deze twee boeken wil ik echt lezen

 16. Anna op 5 januari 2016 om 08:33

  Oog om Oog lijkt me een mooi boek,ik wil het graag lezen.
  Goede voornemens heb ik niet 😉

 17. melissa op 5 januari 2016 om 09:06

  Ik ben gek op lezen, want dat ontspant na een drukke (werk)dag, en dan vooral spannende boeken! Ik doe dus graag mee.

 18. E op 5 januari 2016 om 09:09

  Ik doe erg graag mee. Ik lees erg veel en vaak en hoop dat dit jaar te kunnen voortzetten.

 19. Karin op 5 januari 2016 om 09:45

  Leuke actie! Ik lees graag. Mijn goede voornemen is om meer tijd voor mezelf te maken. Met een goed boek lukt dat zeker!

 20. Anouk op 5 januari 2016 om 10:56

  Ja leuk! Doe graag mee.

 21. Karen Vonk op 5 januari 2016 om 10:59

  Goed dat je het jezelf makkelijker maakt door het zo aan te pakken. Ik doe graag mee met deze leuke nieuwe winactie!

 22. Marian op 5 januari 2016 om 11:03

  Meer lezen (hier tijd voor vrijmaken) is inderdaad mijn voornemen voor 2016. Met wat nieuwe spannende boeken komt dat zeker goed. Echt genieten.

 23. Ilona op 5 januari 2016 om 11:46

  Ik doe graag mee met je winactie! Zoals we vanochtend al even besproken is het niet mijn voornemen om meer te lezen, maar vind ik het ontzettend jammer dat ik het niet veel meer doe, dus het zou wel een goed voornemen kunnen zijn. Leuke boeken zouden daar zeker bij helpen want dan ligt er weer wat nieuws om mee te gaan beginnen als stimulans.

 24. Annemarie van der Wal op 5 januari 2016 om 13:46

  Ik doe graag mee, er gaat geen dag voorbij dat ik niet lees.
  Heerlijk even helemaal in je eigen wereldje.

 25. corinne de graaf op 5 januari 2016 om 14:24

  lijkt mij spannende boeken ik doe mee

 26. Ans Stier op 5 januari 2016 om 17:50

  Gaaf! Ik loot graag mee.

 27. Anneliese de Waal op 5 januari 2016 om 21:00

  Ik doe graag mee !!!, ben erg benieuwd naar het boek 🙂

 28. Fleur op 5 januari 2016 om 22:10

  Ik doe mee!

 29. Monique T op 5 januari 2016 om 22:35

  Wat leuk! Ik doe graag mee!

 30. Hilde op 6 januari 2016 om 11:17

  Ik zou graag deze boeken winnen. Ook ik wil meer boeken lezen naast deze blog, in dit nieuwe jaar!

 31. Anneroos op 6 januari 2016 om 23:37

  Leuke win-actie! Ik hou van lezen en spannende boeken dus dat komt goed uit.

 32. Sylvia op 7 januari 2016 om 22:06

  Heerlijk om te mogen lezen! Spannend! Graag waag ik een kans voor Bloedbroeders! Of maak je zelfs kans op alle twee?

 33. Naomi op 10 januari 2016 om 22:15

  Leuke winactie! Het lijken mij hele gave boeken.

 34. Kirsten op 10 januari 2016 om 22:16

  Ik ben dol op lezen en doe graag mee!

 35. Lies op 21 januari 2016 om 12:13

  Haha, leuk om te horen dat ik niet de enige ben met een ‘meer lezen’ voornemen ;-). Ik doe graag mee!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje