Boeken winactie: Oog om oog & Bloedbroeders

Ik houd van lezen. Ik heb echt mega veel boeken in huis gehad. Ik heb ze eerst een poos in verschillende dozen op zolder gezet, daarna kwam er een kast waar ik er een paar kon uitstallen. Staat natuurlijk super gaaf, maar neemt dus wel veel plek in. De reden dat ik ze bewaarde was vooral omdat het erg leuk staat plus ik wilde ze echt nog eens lezen. Maar nooit las ik een boek meerdere keren. Tijd dus om een grote schoonmaak te houden en plaats te maken voor nieuwe boeken! 

In de laatste paar maanden van 2015 ontving ik met regelmaat nieuwe boeken. Als cadeau, maar ook ter review. In boektober las ik Bloedbroeders van Helen Vreeswijk. Een ontzettend goed geschreven boek die veel positieve recensies heeft ontvangen. Ook ik was enthousiast, al was het niet wat ik van te voren gedacht had. Begin december kreeg ik van dezelfde uitgever het boek van Buddy Tegenbosch: Oog om oog. Ook daarbij had ik bepaalde verwachten, ik was erg benieuwd of deze verwachtingen wel uitkwamen.

Recensie oog om oog

Ik ben niet dik, niet dun, niet lang, niet klein. Ik heb geen knalrood haar, draag geen opvallende kleding en praat niet keihard. Ik ben geen nerd, geen skater en ik ben niet alternatief.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ik ben een meter tachtig, heb donkerblond haar en blauwe ogen. Ik zou het midden van maistream kunnen zijn. Een grijze muis. Ik ben geen grijze muis.

Ze zien mij. Altijd.

BAM! Wat een binnenkomer. Op de pagina’s ervoor, voordat het boek werkelijk begint staan al machtige quotes die elkaar eigenlijk tegenspreken. Wanneer je deze leest dan heb je al een vermoeden dat het een boek gaat worden die binnenkomt. Eentje die goed gelezen kan worden door een young adult, maar ook interessant is voor een vrouw van in de dertig met een man en kind (om maar even een voorbeeld te noemen).

Wanneer je de achterkant van het boek leest dan zit je eigenlijk direct in een spannende situatie, eentje waarvan je wilt weten hoe hij verder gaat. Maar vooral ook hoe het zover is gekomen. Als je dan het boek gaat lezen moet je daar even op wachten. Pas na ongeveer 200 bladzijdes kom je tot de situatie zoals beschreven en hoe je tot die tijd het boek nog best weg kunt leggen.. Na die tijd echt niet meer. Het thema is er eentje die eigenlijk altijd actueel is: pesten. Een onderwerp wat voor vele, inclusief mezelf, erg dichtbij komt. En wat nu meer dan ooit speelt.

Winactie

Ik weet dat er een hoop mensen zijn die aan het begin van dit jaar als doel of voornemen hebben bedacht meer te gaan lezen. Nou dan komt deze winactie perfect uit! Vandaag mag ik twee boeken weggeven. Zowel het boek Bloedbroeders van Helen Vreeswijk als Oog om oog van Buddy Tegenbosch. Twee boeken die je echt wilt lezen.

Wat moet je doen?

Ik heb besloten om de winacties niet meer op Facebook bekend te maken. Ten eerste omdat het vele vragen opriep telkens weer, maar ook omdat je dan min of min verplicht bent de pagina te volgen. Ook merkte ik dat ik alsnog vaak achter de winnaars aan moest en dat wil ik veranderen.

Daarom stuur ik vanaf heden de winnaar een email of ik stuur een bericht via Facebook, wanneer je via dat reactieveld reageert. Het enige wat je dus hoeft te doen is een reactie achter laten. Meer niet.

Veel succes!

36 reacties op “Boeken winactie: Oog om oog & Bloedbroeders

Reageren is niet mogelijk.