Blog top 3 tag

Aangezien ik inmiddels al 2x getagd ben voor deze Blog Top 3 besloot ik dat het vandaag maar eens tijd werd om hem in te vullen voor jullie. Ik ben getagd door Linda van Mamaliefde en Anita van Mindjoy. Dank je wel dames! Ik vond het ook erg inspirerend om jullie antwoorden te lezen..

1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

* Qua materiaal zijn dat mijn iMac, telefoon en camera. Zonder die drie dingen geen blog!
* Liefde voor het schrijven. Wanneer je eigenlijk niet zo goed bent in schrijven of je hebt er geen passie voor dan houdt je het niet lang vol. Ik heb echt al sinds ik me kan heugen liefde voor schrijven en doe dit dan ook met veel plezier.
* Contact. Wanneer je blogt ben je alleen. Maar juist het onderhouden van contacten met andere bloggers en je volgers vind ik echt een onmisbaar iets bij het bloggen.

2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

* Je eigen ik. Of je nu over beauty, het moederschap of eten blogt, houd het bij jezelf. Ik wil een persoonlijkheid terug vinden op een pagina. Wanneer het lijkt alsof het gewoon een informatief stuk is wat ik bij wijze van op wikipedia had kunnen lezen dan interesseert me een blog al niet.
* Foto’s. Ik ben zelf echt dol op foto’s, soms zegt dat namelijk meer dan woorden. Ik lees eigenlijk geen enkele blog waar geen foto’s op staan. En ja, die bestaan toch echt wel! Foto’s geven ook persoonlijkheid mee, voegen iets toe!
* Een zoekfunctie. Ik vind het heerlijk om door een blog te struinen en ben altijd nieuwsgierig of er over bepaalde dingen geschreven is. Daar zoek ik dan op. En dan is een zoekfunctie wel erg handig. Ook zoek ik regelmatig terug naar dingen waarvan ik weet dat iemand daar over geschreven heeft.

3. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefst?

* Mijn dochtertje. Dit heeft denk ik weinig uitleg nodig. Ze is natuurlijk het leukste, liefste, knapste, geweldigste kind van de wereld dus wie wil daar nu niet over schrijven? Haha..
* Fotografie. Ik ben dol op fotograferen, zo dol zelfs dat ik er nu echt mijn werk van probeer te maken. Ik vind het super om tips hierover te kunnen geven of om te delen wat ik zowel heb gedaan.
* Project Life. Ik heb er nog niet zoveel over geschreven maar doe dat steeds meer en ik vind het geweldig om mijn creaties te delen.. Dus je bent gewaarschuwd!

4. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

Hier schreef ik tijdens de feestdagen al een blog over.

5. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?

* Eerlijkheid over moederschap. Vanaf het begin ben ik enorm eerlijk geweest. Het moederschap is het mooiste wat mij is overkomen maar het heeft me zoveel verdriet, pijn en vragen gegeven. En nu nog steeds. Niet voor niets ben ik postnataal depressief en ook daar ben ik eerlijk over!
* Behulpzaamheid. Ik wil met mijn blog andere mensen helpen. Dat kan heel simpel zijn met een lekker recept, maar ook wat dieper gaan door mijn angsten en zorgen te delen. Ik merk dat mensen hier herkenning in vinden en herkenning is iets wat zo fijn is. Ook deel ik tips en ga ik met andere bloggers om als collega’s en/of vriendinnen!
* Liefde. Liefde voor mijn dochtertje, mijn man, mijn familie en vrienden. Maar ook liefde voor het bloggen, voor de fotografie, voor alles wat me geluk brengt in het leven.

6. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

Mijn favorieten zijn;
* Twitter; Ik zit echt al erg lang op Twitter en het is bijna altijd enorm gezellig. Ik heb er vele mensen door leren kennen, heb zelfs een skipakje voor Fay gekocht via Twitter, ik heb dingen gewonnen via Twitter, ga zo maar door. Een heel leuk medium dus. (Sinds kort heb ik ook een Twitter account voor mijn fotografie @NicPictures)
* Instagram; Ik hou van foto’s dus natuurlijk hou ik ook van Instagram. Daar deel ik regelmatig foto’s maar volg ik ook mensen die hele leuke foto’s plaatsen…
* Pinterest; Ik haal veel inspiratie uit Pinterest. Erg leuk dus om me daar te gaan volgen.. Wie weet inspireer ik jou ook wel!

7. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

Ik schreef een tweetal artikelen over de voordelen en de nadelen van bloggen.

8. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

Ik heb eigenlijk geen idee. Via WordPress krijg ik het niet terug gevonden maar in Google Analytics ook niet. Een gok?
* Jess
* Saskia
* Petra

9. Over welk drie onderwerpen lees je het liefst bij andere blogs?

* Fotografie
* Moederschap
* DIY’s / recepten

10. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers

* Start geen blog alleen omdat je geld wilt verdienen. Ik ben zelf gaan bloggen omdat ik mijn ervaring wilde delen en nu om alles wat je hierboven kunt lezen. Dat ik er af en toe ook iets mee verdien is super. Maar niet mijn uitgangspunt. Als dat wel je uitgangspunt is dan hebben mensen dat snel door plus je gaat zelf op een gegeven moment je interesse verliezen.
* Volg mensen omdat je echt geïnteresseerd ben in hun leven of in wat ze te vertellen hebben. Dit zal opgemerkt worden en mensen zullen jou daardoor ook gaan volgen omdat ze je echt leuk vinden, niet omdat het ‘hoort’.
* Zie andere bloggers als collega’s, als inspiratiebron en meer.. Dat brengt je namelijk zoveel meer dan wanneer je ze als concurrent ziet.

Zijn er nog dingen over het bloggen die je van mij zou willen weten?
Stel je vraag in de reacties of stuur me een mail!

19 reacties op “Blog top 3 tag

Reageren is niet mogelijk.