Blog top 3 tag

Just-another-tag-e1418366919376

Aangezien ik inmiddels al 2x getagd ben voor deze Blog Top 3 besloot ik dat het vandaag maar eens tijd werd om hem in te vullen voor jullie. Ik ben getagd door Linda van Mamaliefde en Anita van Mindjoy. Dank je wel dames! Ik vond het ook erg inspirerend om jullie antwoorden te lezen..

1. Welke drie dingen zijn voor jou onmisbaar bij het bloggen?

* Qua materiaal zijn dat mijn iMac, telefoon en camera. Zonder die drie dingen geen blog!
* Liefde voor het schrijven. Wanneer je eigenlijk niet zo goed bent in schrijven of je hebt er geen passie voor dan houdt je het niet lang vol. Ik heb echt al sinds ik me kan heugen liefde voor schrijven en doe dit dan ook met veel plezier.
* Contact. Wanneer je blogt ben je alleen. Maar juist het onderhouden van contacten met andere bloggers en je volgers vind ik echt een onmisbaar iets bij het bloggen.

2. Welke drie dingen mogen niet op een blog ontbreken?

* Je eigen ik. Of je nu over beauty, het moederschap of eten blogt, houd het bij jezelf. Ik wil een persoonlijkheid terug vinden op een pagina. Wanneer het lijkt alsof het gewoon een informatief stuk is wat ik bij wijze van op wikipedia had kunnen lezen dan interesseert me een blog al niet.
* Foto’s. Ik ben zelf echt dol op foto’s, soms zegt dat namelijk meer dan woorden. Ik lees eigenlijk geen enkele blog waar geen foto’s op staan. En ja, die bestaan toch echt wel! Foto’s geven ook persoonlijkheid mee, voegen iets toe!
* Een zoekfunctie. Ik vind het heerlijk om door een blog te struinen en ben altijd nieuwsgierig of er over bepaalde dingen geschreven is. Daar zoek ik dan op. En dan is een zoekfunctie wel erg handig. Ook zoek ik regelmatig terug naar dingen waarvan ik weet dat iemand daar over geschreven heeft.

3. Over welke drie onderwerpen schrijf je het liefst?

* Mijn dochtertje. Dit heeft denk ik weinig uitleg nodig. Ze is natuurlijk het leukste, liefste, knapste, geweldigste kind van de wereld dus wie wil daar nu niet over schrijven? Haha..
* Fotografie. Ik ben dol op fotograferen, zo dol zelfs dat ik er nu echt mijn werk van probeer te maken. Ik vind het super om tips hierover te kunnen geven of om te delen wat ik zowel heb gedaan.
* Project Life. Ik heb er nog niet zoveel over geschreven maar doe dat steeds meer en ik vind het geweldig om mijn creaties te delen.. Dus je bent gewaarschuwd!

4. Wat zijn de drie populairste posts op je blog?

Hier schreef ik tijdens de feestdagen al een blog over.

5. Welke drie dingen wil jij uitstralen/bereiken met je blog?

* Eerlijkheid over moederschap. Vanaf het begin ben ik enorm eerlijk geweest. Het moederschap is het mooiste wat mij is overkomen maar het heeft me zoveel verdriet, pijn en vragen gegeven. En nu nog steeds. Niet voor niets ben ik postnataal depressief en ook daar ben ik eerlijk over!
* Behulpzaamheid. Ik wil met mijn blog andere mensen helpen. Dat kan heel simpel zijn met een lekker recept, maar ook wat dieper gaan door mijn angsten en zorgen te delen. Ik merk dat mensen hier herkenning in vinden en herkenning is iets wat zo fijn is. Ook deel ik tips en ga ik met andere bloggers om als collega’s en/of vriendinnen!
* Liefde. Liefde voor mijn dochtertje, mijn man, mijn familie en vrienden. Maar ook liefde voor het bloggen, voor de fotografie, voor alles wat me geluk brengt in het leven.

6. Via welke drie social media is jouw blog te volgen?

Mijn favorieten zijn;
* Twitter; Ik zit echt al erg lang op Twitter en het is bijna altijd enorm gezellig. Ik heb er vele mensen door leren kennen, heb zelfs een skipakje voor Fay gekocht via Twitter, ik heb dingen gewonnen via Twitter, ga zo maar door. Een heel leuk medium dus. (Sinds kort heb ik ook een Twitter account voor mijn fotografie @NicPictures)
* Instagram; Ik hou van foto’s dus natuurlijk hou ik ook van Instagram. Daar deel ik regelmatig foto’s maar volg ik ook mensen die hele leuke foto’s plaatsen…
* Pinterest; Ik haal veel inspiratie uit Pinterest. Erg leuk dus om me daar te gaan volgen.. Wie weet inspireer ik jou ook wel!

7. Wat zijn drie voor- of nadelen van bloggen?

Ik schreef een tweetal artikelen over de voordelen en de nadelen van bloggen.

8. Welke drie lezers laten de meeste reacties achter?

Ik heb eigenlijk geen idee. Via WordPress krijg ik het niet terug gevonden maar in Google Analytics ook niet. Een gok?
* Jess
* Saskia
* Petra

9. Over welk drie onderwerpen lees je het liefst bij andere blogs?

* Fotografie
* Moederschap
* DIY’s / recepten

10. Welke drie blogtips heb jij voor andere bloggers

* Start geen blog alleen omdat je geld wilt verdienen. Ik ben zelf gaan bloggen omdat ik mijn ervaring wilde delen en nu om alles wat je hierboven kunt lezen. Dat ik er af en toe ook iets mee verdien is super. Maar niet mijn uitgangspunt. Als dat wel je uitgangspunt is dan hebben mensen dat snel door plus je gaat zelf op een gegeven moment je interesse verliezen.
* Volg mensen omdat je echt geïnteresseerd ben in hun leven of in wat ze te vertellen hebben. Dit zal opgemerkt worden en mensen zullen jou daardoor ook gaan volgen omdat ze je echt leuk vinden, niet omdat het ‘hoort’.
* Zie andere bloggers als collega’s, als inspiratiebron en meer.. Dat brengt je namelijk zoveel meer dan wanneer je ze als concurrent ziet.

Zijn er nog dingen over het bloggen die je van mij zou willen weten?
Stel je vraag in de reacties of stuur me een mail!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

19 reacties

 1. Linda op 17 januari 2015 om 09:25

  Het blijft een leuke tag, leuk dat je hem hebt overgenomen. Goede tips heb je geschreven. Bloggen is zeker een fijne, tijdverslindende hobby.

 2. Celeste op 17 januari 2015 om 09:32

  Wat een leuke tag! Vind het echt heel mooi gezegd dat je met je blog liefde, behulpzaamheid en eerlijkheid over het moederschap wil bereiken.

 3. Petra op 17 januari 2015 om 09:37

  Mooie antwoorden meid! Die liefde komt duidelijk over. En hele mooie tips. Zo is het.

 4. Jess op 17 januari 2015 om 09:48

  Toffe tag! Je eerlijkheid maakt je blog heel erg leuk om te lezen mop. Keep up the good work!

 5. Anita op 17 januari 2015 om 09:48

  Mooie invulling en goede tips! Zeker volgen omdat je geïnteresseerd bent en niet anders!!

 6. Eline op 17 januari 2015 om 10:27

  Mooi geschreven! Ik blog ook om andere mensen te helpen via mijn verhalen! Ik denk dat dat een mooi uitgangspunt is om vanuit te schrijven 🙂

 7. Marion op 17 januari 2015 om 11:29

  Ahw, mooie antwoorden! En je blog komt precies over zoals jij dat wilt. 🙂

 8. Patricia Schmitz-Heres op 17 januari 2015 om 15:05

  Mooi uitgewerkt!!! Ik heb hem ook onlangs ingevuld. Toch leuk om dan zo de opvattingen van andere bloggers ook te lezen 😀

 9. Meike op 17 januari 2015 om 15:57

  Leuk om je antwoorden te lezen. Goede tips trouwens, sluit ik me bij aan.

 10. Kimberley op 17 januari 2015 om 17:42

  Leuk om te lezen! Heb hem zelf ook ooit ingevuld, maar de antwoorden van een ander blijven heel interessant. Ik vind vooral het laatste stuk qua gedachtegang overeenkomen!

 11. Michelle op 17 januari 2015 om 21:30

  Wat een leuke tag! En inderdaad als een blog persoonlijkheid mist scrol ik al heel snel door. Juist door je eigen tintje eraan te geven en eerlijkheid ( ook erg belangrijk) en enthousiasme wordt een blog interessant.

 12. Whitney op 17 januari 2015 om 23:41

  Leuke tag en idd ben het ermee eens dat je iemand volgt om interesse niet omdat het hoort of iets dergelijks.

 13. Sas op 18 januari 2015 om 10:42

  Ik blijf deze tag super leuk vinden om te lezen! 🙂
  Je hebt hem erg leuk ingevuld.

 14. Hilde op 18 januari 2015 om 12:28

  Volgens mij hebben wij wel héél veel gelijkenissen 😉

 15. Janske op 18 januari 2015 om 20:45

  wat een leuke tag! Mag ik hem van je overnemen? 🙂

  • Nicole (misseagles) op 18 januari 2015 om 20:47

   Natuurlijk! Leuk zelfs…

   • Janske op 18 januari 2015 om 20:49

    Tof! Ik zal je even taggen als ie online komt 🙂

 16. Jenn op 19 januari 2015 om 14:34

  Leuk om je antwoorden te lezen!

 17. Sylvia op 17 februari 2015 om 16:09

  Leuk ingevuld Nicole! Zou je mijn blog (http://sylviakuijsten.com/2014/12/08/de-blog-top-drie-tag/) nog wel willen vermelden, de tag komt van mij af namelijk 🙂

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje