Blog Jaaroverzicht Tag 2018

Op de laatste dag van het jaar wil ik graag even terug kijken naar afgelopen blogjaar. Het is een roerig jaar geweest, zowel persoonlijk als zakelijk. En dat heb je kunnen merken op mijn blog. Komend jaar ga ik de dingen wel wat omgooien.. En daar hoop ik met dit blog jaaroverzicht een begin mee te maken..

Blog jaaroverzicht tag

Soortgelijk jaaroverzicht heb ik al eens eerder ingevuld. Super leuk om terug te lezen en vergelijken met nu. De tag is ooit bedacht door Joyce en ik werd dit keer getagd door Kimberly.

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?

Afgelopen jaar ben ik maar liefst twee keer een weekendje weg geweest met blogcollega’s. Super leuk was dat. Daarnaast mocht ik voor mijn blog ook een week op vakantie. Dat was echt fantastisch om zoiets te mogen doen voor de blog. Sowieso voel ik me enorm vereerd voor alle mooie samenwerkingen en bedrijven die op mijn pad komen. Toen ik vijftien jaar geleden begon met bloggen had ik niet verwacht dat het nu zou zijn zoals het is.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?

Ja dat heb je eigenlijk met alles wel. Zo vond ik het enorm jammer dat ik moest kiezen tussen mijn blog en mijn bedrijf. En dat ik daardoor minder tijd heb kunnen spenderen aan mijn blog. Dit heb je waarschijnlijk ook wel gemerkt. Ondanks dat het een bewuste keuze was, ik wil namelijk van mijn bedrijf mijn hoofdinkomen maken, voelde het toch alsof ik mijn kindje in de steek liet.

Ik besefte me meer dan ooit hoeveel tijd het kost om een blog te onderhouden. Veel meer dan men denkt!

Hou je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?

Nee het afgelopen jaar heb ik me daar dus helemaal niet mee bezig gehouden. Juist doordat ik mijn blog minder prioriteit gaf heb ik me daar dus ook niet druk om gemaakt. Alleen nu aan het einde ben ik gaan kijken naar de cijfers en ik mag niet klagen. Ik ben niet gegroeid, maar de cijfers zijn ook niet omlaag gegaan.

Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?

Dit vind ik altijd lastig om te zeggen. Sowieso wil ik niemand voor het hoofd stoten, maar je kunt samenwerkingen ook niet echt vergelijken. Ik heb advertorials mogen doen voor onder andere Coolblue en Media Ukkies, maar ook leuke reviews zoals voor Maxi-Cosi, Disney en Eurocamp. Daarnaast blijf ik de langdurige samenwerking met Hasbro en Thule enorm waarderen en zo zijn er nog veel meer fijne samenwerkingen geweest.

Ik waardeer echt elke samenwerking en voel me altijd vereerd als ik uitgekozen word.

Wat zou je in 2019 helemaal anders willen doen?

Het komende jaar wil ik eigenlijk minder gaan bloggen. Zoals afgelopen zomer bijvoorbeeld. Het liefst wil ik drie persoonlijke blogartikelen per week online zetten. Mochten er samenwerkingen komen dan zijn dit de extra artikelen. Dus ja, het persoonlijke gaat echt helemaal terug komen. Ik wil voor de kwaliteit gaan en niet voor de kwantiteit! Dit betekent dus dat er wel samenwerkingen zullen komen, maar dat ik de balans daarin wel meer wil vinden.

Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?

Oei, dit vind ik moeilijk. Ik heb ontzettend veel blogcollega’s die ik enorm waardeer. Maar niet zoveel tijd gehad om blogs van anderen te lezen. Of beter gezegd, mijn prioriteiten anders gelegd. Als ik dan een blog las, was het vaak een blog van Merel, Kimberly, Charlotte of Shirley.

Daarnaast heb ik ook blogs van ondernemers gelezen. Mijn voornemen is wel om weer meer blogs te gaan lezen..

Welk artikel vond je het leukst om te schrijven?

Het leukste vind ik de persoonlijke artikelen. Over hoe ik bepaalde dingen voel, doe, ervaar, enzovoort. Dat zijn ook de artikelen die ik het leukste vind bij anderen te lezen. Sowieso probeer ik het ook altijd persoonlijk te houden bij samenwerkingen. Ik schrijf altijd vanuit mezelf. Er staat dan wellicht een link in waar ik betaald voor heb gekregen, maar het blijft iets over mij en mijn leven.

Welk artikel is het slechtst gelezen in 2018?

Dat vind ik een moeilijke. Dan zou ik van al mijn artikelen (dat zijn er bijna 400 afgelopen jaar) de statistieken moeten opzoeken. Een klus waar ik geen zin/tijd voor heb haha. Maar ik ga er vanuit dat het een review is of een samenwerking. Zodra ik ook maar meld in een titel bijvoorbeeld dat het een samenwerking is wordt het al minder gelezen.

Wat ik niet altijd snap want ik steek er net zoveel tijd, moeilijk en liefde in (vaak nog wel meer).

Welk artikel is het best gelezen in 2018?

Onlangs plaatste ik al een artikel met daarin mijn best gelezen artikelen van 2018. Mocht je nieuwsgierig zijn, dan zou ik daar even een kijkje nemen!

Wat zou je nog willen leren?

Ik heb onlangs een aantal cursussen van Yoast gekocht. Onder andere site structure en seo copywriting. Door deze cursussen te volgen hoop ik mijn blog nog beter te kunnen maken en nog beter te leren schrijven.

Welke andere blogger zou je in 2019 (weer) willen ontmoeten?

Er zijn een aantal bloggers die ik echt geweldig vind. Bijvoorbeeld Merel van Lotuswritings die ik al eerder noemde, maar ook Fleur van Mamasliefste en Miriam van MeerVanMir. Daarnaast heb ik afgelopen jaar ook Caroline leren kennen en ik vind haar te gek. En dan zijn er nog wel meer bloggers die ik gewoon heel leuk vind en graag weer terug zie.

Iemand die ik afgelopen jaar eindelijk heb ontmoet is Marieke van Mariekeblogt. Echter was het vooral heel kort en krachtig, dus komend jaar maar eens wat langer meeten!

Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?

Ja zeker. Bloggen heeft me zowel privé als zakelijk ontzettend veel gebracht. Daarnaast houd ik gewoon van schrijven en vind ik het heerlijk om op die manier een stukje van mezelf te delen.

Je belangrijkste blogdoel voor 2019

Vooral heel veel plezier hebben in het bloggen!

Nogmaals bedankt voor het lezen van mijn blog en een fijne jaarwisseling gewenst!

3 reacties op “Blog Jaaroverzicht Tag 2018

  • Wat lief dat je me noemt! ❤️ Ik vind jou ook te gek. Ik snap dat je balans zoekt en daarom kiest voor minder bloggen. Ik vind het stiekem wel jammer ????

  • Wat een leuke tag, Nicole! Het lijkt me zeker lastig te moeten kiezen tussen twee dingen die je super leuk vind om te doen. Ik hoop dat je hier komend jaar een fijne balans in vind. Fijne jaarwisseling en een mooi 2019!

Reageren is niet mogelijk.