Blog jaaroverzicht 2017

Het jaar 2017 is bijna afgelopen en in deze laatste week van het jaar blikken veel mensen terug. Je ziet bij vele bloggers dan ook de jaaroverzichten voorbij komen, wat ik persoonlijk altijd erg leuk vind om te lezen. Je kon bij mij al een persoonlijk jaaroverzicht lezen en mijn favorieten blogs van anderen. Vandaag mijn blog jaaroverzicht die Joyce van Mamakletst heeft gemaakt!

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt in het afgelopen blogjaar?

Wat ik het allerleukste aan bloggen vind is het contact met andere bloggers. Dus alle leuke meetingen en events die ik heb gehad waarbij ik andere bloggers heb ontmoet vind ik eigenlijk wel het leukste. Toch is er nog iets wat ik echt even moet noemen en dat is natuurlijk het inschrijven bij de kamer van koophandel!

Zijn er ook dingen die je minder leuk vond?

Overal zijn voor- en nadelen te vinden zo ook in het bloggerswereldje. Er is namelijk best veel negativiteit bij bloggers onderling. Over elkaar. Iets waar ik me zo min mogelijk mee bezig wil houden. Want het kan zo fijn zijn om samen met andere bloggers te sparren, elkaar te helpen en om gewoon even lekker je ei kwijt te kunnen. Ik ben gegroeid en heb de stap durven te nemen om er mijn bedrijf van te maken juist doordat er bloggers zijn die elkaar helpen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Wat ik ook minder leuk vind zijn de randzaken die bij het bloggen komen. Op zich leuk om te doen, maar ik loop gigantisch achter omdat je werk eigenlijk nooit klaar is. Er is gewoon te weinig tijd om én dagelijks te bloggen (en vloggen) en om ook nog alles eromheen bij te houden en verbeteren.

Hou je je bezig met bezoekersaantallen? Zo ja, was je tevreden over je cijfers dit jaar?

Ik heb me er altijd wel mee bezig gehouden maar sinds mijn blog een bedrijf is nog meer. Nu vind ik dat cijfers niet alles zeggen, maar het helpt wel. Vooral wat samenwerkingen betreft. Toch probeer ik mezelf niet te meten met andere bloggers. Ik ben afgelopen jaar gewoon weer gegroeid en heb ook een leuke achterban wat ik eigenlijk veel waardevoller vind dan die cijfers.

Wel kan ik ervan balen dat ik bijvoorbeeld vorig jaar in december (dat is altijd mijn piek-maand in verband met artikelen van vorige jaren die goed gevonden worden) meer bezoekers had dan dit jaar.

Wat is de leukste samenwerking die je hebt gedaan?

Ik ben echt enorm verrast door de samenwerking met Eurocamp die op mijn pad is gekomen. Opeens werd ik uitgenodigd door hen voor een kick-off event in Duinrell en ik mag met hen volgend jaar een weekje op vakantie. Echt super gaaf… Een ander gave samenwerking vond ik die met Livera. Samen met twee blogvriendinnen mochten we naar hun winkel om daar advies te ontvangen en twee setjes uit te kiezen. Maar ook samenwerkingen zoals met Van Hoorne Entertainment (musicals van oa Roodkapje en Hans & Grietje), Disney on Ice, Thule, Hasbro (waardoor ik vele leuke winacties kon organiseren) en Aeromoov (waarvan ik nu ook weer iets aan het testen ben).

Toch waren er nog zoveel mooie andere samenwerkingen die ik stuk voor stuk waardeer. Onmogelijk om ze allemaal te noemen zonder iemand tekort te doen!

Wat zou je in 2018 helemaal anders willen doen?

Al jaren roep ik dat ik beter wil plannen. Ik schrijf natuurlijk enorm persoonlijk over het hier en nu. Maar toch is het goed om ook een aantal dingen te hebben die vast staan. Daar wil ik me echt op gaan richten, want wanneer je blog meer is geworden dan alleen een passie moet je bijna wel..

Wat zijn je 3 favoriete artikelen van andere bloggers dit jaar?

Ik vind het moeilijk om drie artikelen uit te kiezen want ten eerste heb ik veel te weinig gelezen afgelopen jaar en ten tweede zijn er zoveel goede en mooie artikelen voorbij gekomen. Daarom vul ik hem (net als Merel van Lotuswritings) anders in en kies ik de drie bloggers waar ik het meest gelezen heb.

Welk artikel vond je het leukst om te schrijven?

Heerlijk zoetsappig maar ik vond het super leuk om het artikel: Hallo lief broertje ♥ | de eerste ontmoeting te schrijven. Dit omdat ik zo ontzettend trots ben op mijn kinderen en vooral op mijn dochter. Hoe zij is omgegaan met mijn zwangerschap en de baby die er plots was.. Ik krijg nu nog tranen in mijn ogen als ik eraan denk en deel dit dan ook graag. Maar op een goede nummer twee staat wel: Ik een meisjesmoeder? Nee echt niet! en op nummer drie: Help, een zoon!

Welk artikel is het slechtst gelezen in 2017?

Het artikel wat het meest slecht is gelezen dat is mijn vlogmas overzicht. Daarom heb ik er ook niet nog eentje gemaakt want schijnbaar vinden jullie deze video’s van mijn hand toch niet zo leuk haha. Er was overigens nog een artikel met net zo weinig views en dat was mijn recept van de wentelteefjes met pumpkin spice mix, deze is echt lekker hoor!

Welk artikel is het best gelezen in 2017?

Mijn artikel van de Hallo Mama Babydoos van de Jumbo is het beste gelezen. Die ging echt viral op Facebook en daardoor kreeg ik meer dan 34.000 views op dat artikel. Niet gek want hij was pas nieuw en iedereen wilde natuurlijk weten wat erin zat 🙂 Ik had het geluk de eerste te zijn die hem online had gezet inclusief unboxing video!

Daarnaast is mijn gezonde appeltaart een goede tweede. Deze is niet in 2017 gepubliceerd maar doet het super goed!

Wat zou je nog willen leren?

Oh er is nog zoveel te leren! Elke dag ler ik wel eer. Ik heb dan ook een ellenlange lijst zoals:

 • Hoe je het beste je oude artikelen kunt verbeteren
 • De beste manier om te pitchen (lukt mij nog steeds niet goed)
 • Nog meer over SEO leren en hoe je goedlopende stukken kunt schrijven
 • Hoe ik meer structuur in het bloggen krijg
 • En nog veel meer…

Welke andere blogger zou je in 2018 (weer) willen ontmoeten?

Er zijn een heleboel bloggers die ik weer wil ontmoeten, sowieso de meiden van mijn beide app groepjes. Maar ook Kimberly van Beebsandmoms wil ik weer eens ontmoeten, want wat een heerlijke vrouw is dat! Iemand die ik nog nooit ontmoet heb maar wel graag wil ontmoeten is Marieke van Mariekeblogt.

Maakt het bloggen je nog steeds gelukkig?

Ja ontzettend! Als dat niet zo was geweest dan had ik er ook nooit mijn bedrijf van gemaakt. Het schrijven is en blijft mijn passie en ik haal er zoveel plezier uit. Natuurlijk zijn er dingen minder leuk, maar ik leer nog elke dag en de vele lieve mensen die ik erdoor heb ontmoet zijn me zo dierbaar. Ook ben ik mega dankbaar voor alle mooie kansen die ik krijg door het bloggen. Ja het maakt me gelukkiger dan welke andere baan of hobby dan ook.

Je belangrijkste blogdoel voor 2018

Mijn belangrijkste blogdoel is toch om weer groter te groeien qua unieke bezoekers. Dit blijft wel een van de dingen waar samenwerkingspartners sowieso naar kijken. Maar ook vind ik het gewoon zo mooi om een breder publiek te kunnen bereiken met mijn blogs. Daarnaast heb ik ook een vlogdoel omdat ik natuurlijk ook vlog. En dat is om aan het eind van het jaar 2018 de 1000 abonnees bereikt te hebben!

Nu ben ik erg benieuwd welk artikel van mij bij jou het afgelopen jaar het meest is blijven hangen?

2 reacties op “Blog jaaroverzicht 2017

 • Leuk om te lezen! En wat jammer dat je mij niet wilt ontmoeten 😉 Haha, grapje hoor! Heb je er echt profijt van gehad dat je Jumbo artikel viral is gegaan? Of is het puur bij dat artikel gebleven? Heb ik me altijd al afgevraagd, haha!

 • Leuk om te lezen! Ik heb genoten van je artikelen dit jaar 🙂 Mooie foto’s ook zo met je 2 kids<3
  Het meeste is het artikel van Milo bij gebleven, toen het niet zo goed ging. Dat was even schrikken!
  En ik vind het altijd fijn dat je zo open & eerlijk bent in artikelen. Op foto's heb ik je in artikelen van dit jaar echt zien stralen, luf that<3

Reageren is niet mogelijk.