Feiten over de Blog & Blogger | Tag

shutterstock_247195609

Lieve Romy van Dochterlief.nl vierde afgelopen zondag haar 2 jarige blogverjaardag en bedacht daarbij een tag. Hoe vereerd was ik dat ze onder andere mij tagde om hem over te nemen. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen want ik vertel jullie graag wat meer over mijn blog en het reilen en zeilen ervan. 

Hoe ben jij bevangen door het blogvirus?

Ik blog al af en aan vanaf mijn 18e maar echt bevangen met het blogvirus ben ik eigenlijk sinds ik mijn eigen domein heb hier op Meisje-Eigenwijsje.nl! Dat is dus sinds april 2014, vanaf dat moment wist ik dat het geen hobby meer was maar een passie.

Wat is je favoriete blogplek?

Ik zou zo graag een eigen kantoortje willen hebben. Maar daar hebben wij helaas geen ruimte voor. Over mijn blogplek heb ik onlangs nog een artikel geschreven dus als je wilt weten waar ik blog, dan verwijs ik je daar naar 😉

Heb je een vaste blogroutine?

Ik en een routine? Nee met bloggen totaal niet. Ik blog wanneer ik even tijd over heb. Wanneer mijn dochter naar de peuterspeelzaal is. Of wanneer ik er echt even voor moet zitten omdat er anders geen artikel online komt de dag erop (al is dat laatste een zeldzaamheid).

Spiegelreflex-camera of telefoon als camera gebruiken?

Productfoto’s maak ik meestal met mijn spiegelreflex. Al moet ik toegeven dat dit niet altijd zo is. Verder zijn het meestal foto’s met mijn telefoon omdat ik mijn spiegelreflex dus niet vaak bij me heb. Het is best wel een zwaar ding, vooral als ik veel moet lopen of als ik ook nog mijn dochter en al haar toebehoren bij heb.

Social media- fanaat of liever offline?

Ik ben verslaafd. Dus ik ben bijna nooit offline. Al is dat nu ik werk heb wel wat anders denk ik zo. Dan ben ik te druk bezig!!

Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven en geplaatst hebt?

Hmm echt spijt heb ik nooit van artikelen. Anders plaats ik ze niet. Maar wat ik vaak wel jammer vind is wanneer ik veel tijd in ergens in steek en het dan amper bezoekers en/of reacties oplevert. Dat zijn dan wel vaak artikelen die niet persoonlijk zijn, of series met bijvoorbeeld webshops uitgelicht of andere bloggers. Vind ik altijd zo jammer, want ik licht deze shops en bloggers niet voor niets uit!

Op welk artikel ben je juist heel erg trots?

Ik ben trots op al mijn artikelen, vooral de persoonlijke. Als ik dan echt iets moet kiezen dan mijn artikelen over mijn postnatale depressie. Ik schreef daar in 2014 al over en was volgens mij een van de eerste die dat deed. Vrouw.nl heeft toen ook een stuk gepubliceerd over mij en mijn depressie. Dat vond ik echt heel erg bijzonder.

Een kijkje in de cijfers. Wat was het hoogste aantal bezoekers op je blog op 1 dag?

Dat waren 3711 bezoekers op een zondag in december vorig jaar. Ik plaatste een artikel over kersthapjes en deze ging viral op Facebook. Normaal heb ik nooit zoveel bezoekers hoor op een dag. Hoogstens 1000.

Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?

Ik trek me soms teveel aan wat anderen vinden. Krijg wel vaker commentaar dat ik te weinig een niche ben omdat ik over zowel recepten, beauty, ouderschap als andere dingen schrijf. En dan kan ik me dat soms erg aantrekken en probeer ik het om te gooien en meer in één richting  in te gaan. Maar daar word ik niet zo vrolijk van haha. Dus ga ik uiteindelijk toch weer lekker mijn eigen weg en dat is ook hoe het moet!

Wat is jouw beste eigenschap als blogger?

Ik denk dat mijn beste eigenschap is dat ik heel persoonlijk en herkenbaar schrijf. Ik krijg vaker het compliment dat mensen vinden dat het leest alsof ik het tegen ze vertel. En dat vind ik juist erg mooi om te horen omdat ik ook dat persoonlijke, vriendschappelijke nastreef.

Alle artikelen zelf schrijven of gastbloggers inschakelen?

Als een gastblogger echt sporadisch eens voorbij komt dan vind ik het zeker wel kunnen. Zo heb ik wel eens mensen die voor mij naar een event gaan omdat ik niet kan. Maar doorgaans wil ik het liefst alles zelf schrijven. Mensen komen ook op mijn blog voor mij, het is niet voor niets een persoonlijke blog.

Heb jij typische blogger-kenmerken?

Oh ja echt wel! Ik maak foto’s van mijn eten. Ik denk bij alles “is dit leuk voor mijn lezers” en ik moet en zou elke dag iets aan mijn blog doen. Of dat nu het delen van een artikel is, mijn social media bijhouden of beantwoorden van de mails…

shutterstock_376010302

Hoeveel foto’s moet jij maken voordat je de perfecte selfie hebt?

Oh my, er is een reden waarom ik amper selfies maak. Want de perfecte selfie krijg ik maar niet voor elkaar. Maar dat komt vooral omdat ik mezelf ook gewoon niet bepaald fotomateriaal vind haha. Zo vond ik mijn nieuwste profielfoto eigenlijk helemaal niet mooi. Maar gelukkig ben ik toch wel in gaan zien dat hij eigenlijk prachtig is!

Wat is jouw ultieme wens voor de blog?

Schrijven is mijn passie en hoe gaaf is het als je van je passie je werk kunt maken. Dat is dus wel mijn ultieme wens al vind ik het ook helemaal niet erg als het gewoon bij een passie blijft 🙂 Hoe dan ook hoop ik over 10 jaar nog steeds te bloggen en net zoveel plezier eruit te halen als nu.

Ik tag…

Meestal tag ik niemand bij een tag haha, ik weet namelijk nooit wie hem al gehad heeft en wie niet. Maar omdat hij nieuw is denk ik dat de meesten hem nog niet gehad hebben dus kan ik met gerust hart gaan taggen. Dus bij deze: Naamgenootje Nicole van Everyday-Life, blogvriendinnetjes Charlotte van Aukjeswereld en Monique van Moonoloog jullie mogen hem overnemen als jullie willen..

Nou dit was hem alweer. Ik hoop dat jullie weer een stukje wijzer zijn geworden! En ben dan ook eigenlijk erg benieuwd wat jullie van mijn blog vinden? Wat vind je er leuk aan? Wat ontbreekt er of wil je vaker zien? Ik hoor het graag!

Alle afbeeldingen in dit artikel komen van Shutterstock.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

24 reacties

 1. Els op 26 oktober 2016 om 06:45

  Wat leuk om te lezen. Mij verbaast het soms ook, veel werk aan een artikel. Weinig reacties, Soms een “snel” artikel. En dan kei veel positieve reacties. Het is gewoon niet in te schatten ;-). En selfies, ik heb er ook niks mee.

  • Nicole op 27 oktober 2016 om 08:30

   Nee lastig blijft dat soms..

 2. marije op 26 oktober 2016 om 06:52

  Leuk artikel. Ik ben ook geen selfie girl terwijl die foto’s dan weer op social media scoren .. hahaha

  • Nicole op 27 oktober 2016 om 08:30

   Ja klopt, foto’s van jezelf scoren meestal!

 3. Romy op 26 oktober 2016 om 07:45

  Bedankt voor het invullen! En wauw wat veel bezoekers krijg jij op een gemiddelde dag, daar kan ik alleen nog maar van dromen.

  Veel succes met je nieuwe baan trouwens!

  • Nicole op 27 oktober 2016 om 08:31

   Nou dat is niet gemiddeld hoor. Dank je wel!

 4. Bregje op 26 oktober 2016 om 07:58

  Heel erg leuk om jouw invulling te lezen! Gek he, dat sommige artikelen dan niet goed gelezen worden, terwijl je er zo je best op doet!
  Ik lees jouw blog met veel plezier, je schrijft fijn en over leuke onderwerpen! X

 5. Elise op 26 oktober 2016 om 07:59

  Wat een leuk en herkenbaar blog!

 6. Nicole @ Everyday-Life.nl op 26 oktober 2016 om 08:19

  Thanks voor de tag! Leuke antwoorden!

 7. Josan op 26 oktober 2016 om 08:22

  Leuk Nicole om jou ook beter te leren kennen. Ik wist niet eens dat jij al zo lang blogde.

  • Nicole op 27 oktober 2016 om 08:33

   Nou weer wat geleerd ?

 8. Wilmaaa op 26 oktober 2016 om 08:58

  Haha ik ben ook meer online dan offline, vind instagram veel te leuk!

 9. Tineke op 26 oktober 2016 om 12:02

  Hele leuke tag! Stiekem altijd wel leuk om te weten hoeveel bezoekers een andere blog heeft.
  Liefs

 10. Merel op 26 oktober 2016 om 12:54

  Niks aantrekken van mensen die je vinden dat je een niche moet hebben hoor. Dit is wie je bent en dat is goed. Je bent gewoon Meisje Eigenwijsje, ik waardeer je blog juist omdat ik weet dat ik hier van alles kan vinden.

 11. Marguerita op 26 oktober 2016 om 13:51

  Leuke tag om te lezen als je zelf ook blogt 🙂 Ik lees regelmatig je blog omdat ik je ook vaak tegenkom in het echt en dat altijd gezellig is 🙂

 12. Anita op 26 oktober 2016 om 15:09

  Leuke tag! Hier ook heel weinig selfies, lukt mij ook echt niet altijd om een goede te maken. En ik vergeet het vaak om foto’s te maken, haha

 13. MetMirjam op 26 oktober 2016 om 15:58

  Leuke tag! Inderdaad zeg, veel lezers – dat doe je goed! Ik lees ook graag met je mee 🙂

 14. Maike op 26 oktober 2016 om 20:05

  Leuk om dit soort dingen eens te lezen! Fijn dat het zo goed gaat met je blog.

 15. Jenn op 26 oktober 2016 om 21:28

  Leuke tag, die had ik nog niet eerder gezien. Wat gaaf dat je een keer viral bent gegaan! En ik lees juist het liefst persoonlijke blogs zonder niche. Heerlijk van alles wat.

 16. Monique op 27 oktober 2016 om 07:52

  Ik vind júist die diversiteit op jouw blog zo leuk! Je hebt altijd leuke ideeën om uit te werken en begint daar ook op tijd mee. Daar schort het bij mij nogal eens aan 😉 Super lief dat je me tagt, ik neem hem graag van je over!

 17. Saskia op 27 oktober 2016 om 21:05

  Wat een super leuke tag! Altijd leuk om meer te lezen over ‘achter de schermen’ of hoe je over dingen denkt, leuk! 🙂

 18. Tine van Juwelendoosje op 28 oktober 2016 om 07:50

  Ik vind het juist leuk dat jij over van alles en nog wat schrijft, je leest heel makkeijk trouwens, easy on the eyes..

 19. Jess op 30 oktober 2016 om 21:15

  Vind ik ook zo frustrerend . ‘Snelle’ berichten krijgen dan veel views en berichten waar ik lang aan schreef amper wat, haha.
  Leuke tag, leer ik jou wat beter kennen.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje