Feiten over de Blog & Blogger | Tag

Lieve Romy van Dochterlief.nl vierde afgelopen zondag haar 2 jarige blogverjaardag en bedacht daarbij een tag. Hoe vereerd was ik dat ze onder andere mij tagde om hem over te nemen. Dat liet ik me natuurlijk geen twee keer zeggen want ik vertel jullie graag wat meer over mijn blog en het reilen en zeilen ervan. 

Hoe ben jij bevangen door het blogvirus?

Ik blog al af en aan vanaf mijn 18e maar echt bevangen met het blogvirus ben ik eigenlijk sinds ik mijn eigen domein heb hier op Meisje-Eigenwijsje.nl! Dat is dus sinds april 2014, vanaf dat moment wist ik dat het geen hobby meer was maar een passie.

Wat is je favoriete blogplek?

Ik zou zo graag een eigen kantoortje willen hebben. Maar daar hebben wij helaas geen ruimte voor. Over mijn blogplek heb ik onlangs nog een artikel geschreven dus als je wilt weten waar ik blog, dan verwijs ik je daar naar 😉

Bol AlgemeenBol Algemeen

Heb je een vaste blogroutine?

Ik en een routine? Nee met bloggen totaal niet. Ik blog wanneer ik even tijd over heb. Wanneer mijn dochter naar de peuterspeelzaal is. Of wanneer ik er echt even voor moet zitten omdat er anders geen artikel online komt de dag erop (al is dat laatste een zeldzaamheid).

Spiegelreflex-camera of telefoon als camera gebruiken?

Productfoto’s maak ik meestal met mijn spiegelreflex. Al moet ik toegeven dat dit niet altijd zo is. Verder zijn het meestal foto’s met mijn telefoon omdat ik mijn spiegelreflex dus niet vaak bij me heb. Het is best wel een zwaar ding, vooral als ik veel moet lopen of als ik ook nog mijn dochter en al haar toebehoren bij heb.

camera canon
mingman / Shutterstock.com

Social media- fanaat of liever offline?

Ik ben verslaafd. Dus ik ben bijna nooit offline. Al is dat nu ik werk heb wel wat anders denk ik zo. Dan ben ik te druk bezig!!

Van welk artikel heb je spijt dat je het geschreven en geplaatst hebt?

Hmm echt spijt heb ik nooit van artikelen. Anders plaats ik ze niet. Maar wat ik vaak wel jammer vind is wanneer ik veel tijd in ergens in steek en het dan amper bezoekers en/of reacties oplevert. Dat zijn dan wel vaak artikelen die niet persoonlijk zijn, of series met bijvoorbeeld webshops uitgelicht of andere bloggers. Vind ik altijd zo jammer, want ik licht deze shops en bloggers niet voor niets uit!

Op welk artikel ben je juist heel erg trots?

Ik ben trots op al mijn artikelen, vooral de persoonlijke. Als ik dan echt iets moet kiezen dan mijn artikelen over mijn postnatale depressie. Ik schreef daar in 2014 al over en was volgens mij een van de eerste die dat deed. Vrouw.nl heeft toen ook een stuk gepubliceerd over mij en mijn depressie. Dat vond ik echt heel erg bijzonder.

Een kijkje in de cijfers. Wat was het hoogste aantal bezoekers op je blog op 1 dag?

Dat waren 3711 bezoekers op een zondag in december vorig jaar. Ik plaatste een artikel over kersthapjes en deze ging viral op Facebook. Normaal heb ik nooit zoveel bezoekers hoor op een dag. Hoogstens 1000.

Wat is jouw slechtste eigenschap als blogger?

Ik trek me soms teveel aan wat anderen vinden. Krijg wel vaker commentaar dat ik te weinig een niche ben omdat ik over zowel recepten, beauty, ouderschap als andere dingen schrijf. En dan kan ik me dat soms erg aantrekken en probeer ik het om te gooien en meer in één richting  in te gaan. Maar daar word ik niet zo vrolijk van haha. Dus ga ik uiteindelijk toch weer lekker mijn eigen weg en dat is ook hoe het moet!

Wat is jouw beste eigenschap als blogger?

Ik denk dat mijn beste eigenschap is dat ik heel persoonlijk en herkenbaar schrijf. Ik krijg vaker het compliment dat mensen vinden dat het leest alsof ik het tegen ze vertel. En dat vind ik juist erg mooi om te horen omdat ik ook dat persoonlijke, vriendschappelijke nastreef.

Alle artikelen zelf schrijven of gastbloggers inschakelen?

Als een gastblogger echt sporadisch eens voorbij komt dan vind ik het zeker wel kunnen. Zo heb ik wel eens mensen die voor mij naar een event gaan omdat ik niet kan. Maar doorgaans wil ik het liefst alles zelf schrijven. Mensen komen ook op mijn blog voor mij, het is niet voor niets een persoonlijke blog.

Heb jij typische blogger-kenmerken?

Oh ja echt wel! Ik maak foto’s van mijn eten. Ik denk bij alles “is dit leuk voor mijn lezers” en ik moet en zou elke dag iets aan mijn blog doen. Of dat nu het delen van een artikel is, mijn social media bijhouden of beantwoorden van de mails…

shutterstock_376010302

Hoeveel foto’s moet jij maken voordat je de perfecte selfie hebt?

Oh my, er is een reden waarom ik amper selfies maak. Want de perfecte selfie krijg ik maar niet voor elkaar. Maar dat komt vooral omdat ik mezelf ook gewoon niet bepaald fotomateriaal vind haha. Zo vond ik mijn nieuwste profielfoto eigenlijk helemaal niet mooi. Maar gelukkig ben ik toch wel in gaan zien dat hij eigenlijk prachtig is!

Wat is jouw ultieme wens voor de blog?

Schrijven is mijn passie en hoe gaaf is het als je van je passie je werk kunt maken. Dat is dus wel mijn ultieme wens al vind ik het ook helemaal niet erg als het gewoon bij een passie blijft 🙂 Hoe dan ook hoop ik over 10 jaar nog steeds te bloggen en net zoveel plezier eruit te halen als nu.

Ik tag…

Meestal tag ik niemand bij een tag haha, ik weet namelijk nooit wie hem al gehad heeft en wie niet. Maar omdat hij nieuw is denk ik dat de meesten hem nog niet gehad hebben dus kan ik met gerust hart gaan taggen. Dus bij deze: Naamgenootje Nicole van Everyday-Life, blogvriendinnetjes Charlotte van Aukjeswereld en Monique van Moonoloog jullie mogen hem overnemen als jullie willen..

Nou dit was hem alweer. Ik hoop dat jullie weer een stukje wijzer zijn geworden! En ben dan ook eigenlijk erg benieuwd wat jullie van mijn blog vinden? Wat vind je er leuk aan? Wat ontbreekt er of wil je vaker zien? Ik hoor het graag!

Alle afbeeldingen in dit artikel komen van Shutterstock.

24 reacties op “Feiten over de Blog & Blogger | Tag

Reageren is niet mogelijk.