Persoonlijk: bloedprikken en flauwvallen

syringe-866543_1280

Gisteren had ik weer eens een afspraak in het ziekenhuis. Het was deels voor mijn psychische ongezondheid en deels voor mijn lichamelijke ongezondheid. Ik loop namelijk al zolang met klachten rond en nog steeds is er niets uitgekomen. Nu weten jullie dat ik half september sowieso een nachtje moet overnachten in het ziekenhuis omdat ze me gaan testen op slaapapneu. Maar ik heb nog vele andere klachten waardoor mijn psychiater en SPV-er beide aan mijn schildklier of vitaminen denken. 

Vage klachten

Ik loop nu al zo lang met vage klachten rond en telkens wordt het wel ergens aan toegeschreven. Zo was ik nog erg duizelig en vermoeiend een aantal maanden na de bevalling maar dat schreven ze toe aan de zwangerschapsvergiftiging en de infectie die ik heb gehad. Echter, nu 1.5 jaar later ben ik nog steeds regelmatig duizelig en mijn vermoeidheid is een reden om dus die opname in het ziekenhuis te krijgen. Ook mijn menstruatie blijft regelmatig uit (oh my behoorlijk TMI volgens mij) wat ook vreemd is aangezien dit 29 jaar lang goed is gegaan. Of ja, 19 jaar dan haha, de eerste jaren had ik natuurlijk nog geen menstruatie.

Duizeligheid

Voordat ik gisteren de afspraak had was ik weer enorm duizelig en voelde ik mijn lichaam bijna wegglijden. Niet erg handig met een dreumes die continu aandacht wilde. Ik at wat, ging rustig zitten en het trok weer weg. Dus ik reed naar mijn moeder omdat zij op Fay zou passen.. Krijg ik weer zo’n duizel aanval. Uiteindelijk toch naar het ziekenhuis gereden waar ik veel te vroeg was. Val ik bijna in slaap in de wachtkamer. Met wat koffie pepte ik mezelf op. Maar na de afspraak moest ik bloed laten prikken…

Bloedprikken

Het bloedprikken was een ramp. Ik heb hele diepe aderen en ze springen ook nog eens weg. De verpleegkundige had echt moeite met het vinden van een goede ader. Ze drukte en drukte maar in mijn arm en vervolgens ging ze naar mijn hand. Daar dacht ze direct een goede ader te hebben gevonden dus de naald ging daar in. Dit dit best pijn en toen bleek dat hij niet goed zat begon ze te friemelen met de naald. Ik voelde mijn duizeligheid direct terug komen en gaf dit ook aan. Ze vond dit helemaal niet gek want dit deed ook pijn zei ze.

Ze zette de stoel in ligstand en haalde een washandje. Ik moest echt erg mijn best doen om niet flauw te vallen. Na 10 minuten voelde ik me weer iets beter en probeerde een andere verpleegkundige toch nog een ader te vinden. Haar lukte het redelijk snel in mijn arm zelf dus de 6 buisjes bloed werden afgetapt. Het laatste buisje ging erg langzaam en ik was blij toen het voorbij was.

Nu is het wachten tot donderdag op de uitslag. Duimen jullie met me mee dat er iets gevonden wordt? Dan kan er eindelijk iets aan gedaan worden!

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

22 reacties

 1. Miss Milla at Home op 25 augustus 2015 om 07:39

  Ik had ook veel last van duizeligheid, vermoeidheid en spierpijn. Bij mij vonden ze als oorzaak: lage bloeddruk en een serieus vitamine D gebrek.
  Nu ik supplementen neem en meer zout gebruik (moet van de dokter) gaat het al een heel pak beter.
  Hopelijk vinden ze bij jou ook een oorzaak waar makkelijk iets aan te doen is.

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 25 augustus 2015 om 13:25

   Wat fijn dat het beter gaat|!

 2. Jess op 25 augustus 2015 om 07:45

  Heftig meis. Naar dat gepeur in je arm met zo’n naald. Hier ook duizelingen. Inmiddels weet ik waar het door wordt veroorzaakt maar het blijft vervelend. Hopelijk heb je snel duidelijkheid.

 3. Barbara op 25 augustus 2015 om 08:12

  Getsie, dat gewroet doet echt pijn, helaas heb ik dat ook wel eens mogen ervaren… een infuus zetten is bij mij een ramp! Hopelijk krijg je een uitslag waar je iets mee kan!

 4. Bregje op 25 augustus 2015 om 08:15

  Ah wat vervelend dat je niet weet wat er aan de hand is en dan ook nog dat geklooi aan je lijf, bah! Sterkte en ik duim mee!! X

 5. Sas op 25 augustus 2015 om 09:06

  Och bah! Ik duim voor je mee<3

 6. Karen op 25 augustus 2015 om 09:06

  Oh, ik heb zo’n hekel aan bloedprikken. Heb ik ook het afgelopen jaar te vaak moeten doen. En ik ga zeker met je mee duimen, want het is zo vervelend dat je weet dat je iets hebt, maar niet weet wat. Fingers crossed!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 25 augustus 2015 om 13:26

   Ja bloedprikken sucks! Ik was (ben) ook best bang voor naalden haha, handig!

 7. Vlijtig Liesje op 25 augustus 2015 om 09:22

  Hopelijk krijg je inderdaad wat antwoorden zodat je verder kunt. Ik duim zeker voor je.

 8. Romy op 25 augustus 2015 om 09:49

  Vervelend dat je zoveel last hebt! hopelijk komen ze er snel achter wat de oorzaak is!

 9. Geertje - Stay At Home Mama op 25 augustus 2015 om 10:11

  Hopelijk krijg je snel meer duidelijkheid.

 10. Anita op 25 augustus 2015 om 10:50

  Hopelijk krijg je donderdag meer duidelijkheid en weten ze wat de oorzaak ervan kan zijn! Ik duim heel hard voor je mee! En wat een ellende dat ze zo moeilijk kunnen bloedprikken.

 11. Jenn op 25 augustus 2015 om 11:02

  He bah, heftig hoor. Ik zal voor je duimen!

 12. Lifesabout op 25 augustus 2015 om 13:04

  Ik duim zeker mee en hoop dat het makkelijk op te lossen is. Maar ik begrijp dat ze je ook verdenken van slaapapneu? Daar kun je ook ontzettend moe van zijn! Sterkte hoor!

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 25 augustus 2015 om 13:27

   Ja ze hebben allerlei bedenkingen haha, hopelijk komt er ergens iets uit!

 13. Puck op 25 augustus 2015 om 13:24

  Ik duim mee.

 14. Marjolein op 25 augustus 2015 om 13:35

  Ik heb precies hetzelfde gehad. Maar de oorzaak was heel simpel. Ernstig ijzer tekort. En bloedprikken ja echt Auw! Elke keer een uitdaging voor de verpleegster.

 15. Christel op 25 augustus 2015 om 18:00

  Ik duim mee.

 16. Cindy op 25 augustus 2015 om 21:03

  Ik duim behoorlijk met je mee, wat een narigheid allemaal zeg.

 17. Charlotte op 25 augustus 2015 om 21:14

  Alvast succes voor donderdag!

 18. Josan op 26 augustus 2015 om 22:21

  Dat gewroet met die naald in je arm is ook super ellendig! Heb ik ook te vaak mee gemaakt. Succes morgen.

 19. Ellen1979 op 28 augustus 2015 om 14:13

  Oeh, vervelend! Een paar opties zijn al genoemd die al je klachten zouden kunnen verklaren. Hopelijk zit er een ‘gemakkelijke’ oplossing bij. Bij mij was het een vitamine B12-tekort. Voelde me depressief (was het niet, de psych vond me juist sterk alleen erg onzeker/wankel), erg duizelig, veel spierpijn, moe, moe en moe, en tintelingen in mijn handen en voeten. Nu na vele injecties verder ben ik herboren. Er komt vast zo’n moment voor jou!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje