Nu in de bioscoop: Superkat Maurice

superkat maurice bioscoop film

Zondag 16 april ging de leuke avontuurlijke familiefilm Superkat Maurice in première in het Koninklijk Theater Tuschinski. En vanaf gisteren, op woensdag 19 april (mijn verjaardag), is hij ook te zien in diverse bioscopen door het land! Deze film is gemaakt door de co-schrijver van de film Shrek en is gebaseerd op het boek ‘The Amazing Maurice and His Educated Rodents’ van Terry Pratchett. Dat beloofde heel wat, dus vandaar dat wij direct ja zeiden toen we uitgenodigd werden voor de première, tezamen met de stemmencast.

Het verhaal van Superkat Maurice

Ratten! Ze zijn overal…. in broodtrommels, dansend over tafelbladen, taarten stelend onder de neus van de banketbakker vandaan. Dus wat heeft elke stad nodig? Een rattenvanger, Superkat Maurice! Maurice is een straatwijze kat die samen met Mees en een groep ratten, onder leiding van Zonnebrand en Gevaarlijke Bonen een perfecte ‘business’ heeft opgezet om heel veel geld te verdienen aan goedgelovige stedelingen. Alles gaat goed tot ze in het plaatsje Bad Blintz komen, waar helemaal geen ratten zijn! En ook geen eten is! Ze ontmoeten het door boeken geobsedeerde meisje Olivia die hun hulp inroept om het mysterie op te lossen…

superkat maurice film bioscoop

Stemmencast: 

familiefilm superkat maurice

Info film:

Regisseur: Florian Westermann en Toby Genkel
Genre: familiefilm & animatie
Lengte: 93 minuten
Kijkwijzer: 6+
Gesproken taal: Nederlands

superkat maurice animatiefilm

Dit vonden wij van de film!

Wij zagen de film dus in het Koninklijk Theater Tuschinski in Amsterdam, een van de mooiste theaters waar wij ooit een film zagen. We werden daar al vroeg verwacht wat voor ons betekende dat we rond 7 uur in de ochtend al de deur uit moesten. Eenmaal daar aangekomen werden we heel vriendelijk ontvangen en mochten we wat te drinken pakken, konden de kinderen spelletjes spelen en spotten we al snel de bekende stemacteurs.

De kinderen wilden al vrij snel de zaal in, mooie plekjes uitzoeken en daar ontdekten ze dat we ook nog popcorn en water hadden voor tijdens de film. Fijn! Nadat we door Kim Kötter allemaal welkom geheten waren kon de film beginnen. Nu is de kijkwijzer 6+ maar hadden we wel ons zoontje van vijf bij. Hij is echter bijna zes en vond de film soms spannend maar bovenal erg leuk en grappig. Ik heb de kinderen tijdens de film veelvudlig zien lachen en ook zelf kon ik een lach niet binnen houden.

Wij vinden deze film dan ook echt een aanrader om in de meivakantie heen te gaan! Je gaat er geen spijt van krijgen…