Bioderma Photoderm kid mousse | Aanrader of niet?

Nu de temperaturen voorlopig hoog blijven is het smeren van zonnebrand nóg belangrijker dan normaal. Bij jezelf, maar vooral ook bij je kinderen. Daarom zeg ik eigenlijk bijna nooit nee tegen het uittesten van een zonnebrand product. Ik blijf namelijk altijd erg benieuwd naar de werking ervan en of het gebruiksgemak prettig is. En wie weet wat voor pareltjes je tegenkomt. Of de Bioderma Photoderm kid mousse ook zo’n pareltje is vertel ik je in dit artikel.

Ik mocht deze zonnebrand uittesten van Viata.be, dit is een online apotheek waarbij je echt een enorm ruime keuze hebt qua producten. Zowel babyvoeding als dagcrème kun je er vinden. En alles nog meer hoort bij het krijgen of onderhouden van een gezonder lichaam.

Bioderma Photoderm kid mousse SPF50+

Toen ik hoorde dat ik een zonnebrand mousse mocht testen stond ik stiekem wel te springen. Ik houd namelijk van producten die een mousse bevatten. Ik douche ook het liefst met een mousse en mijn dochter vindt het ook altijd erg interessant. Ik had dus hoge verwachtingen.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Natuurlijk heb ik ook online even gekeken naar wat deze zonnebrand nu zo speciaal maakt. En naast dat het zonder parfum, zonder parabenen en waterbestendig is vond ik ook het volgende erover:

Bovenop de beschermende werking van UVA-/UVB-filters op het huidoppervlak biedt Photoderm KID ook een inwendige biologische bescherming: Bio-celbescherming®.

Dit exclusief gepatenteerde complex heeft twee belangrijke effecten:

  • Bescherming en stimulatie van het huidafweersysteem (immuunsysteem) tegen de zon.
  • Biologische bescherming van het genoom, de cellen en de weefsels van de huid.

Dit gepatenteerde bestanddeel werd gekoppeld aan Peptide C, een derivaat van 3 natuurlijke aminozuren (methionine, arginine, glycine) voor extra bescherming tegen DNA-schade door UVB-stralen, die bijzonder gevaarlijk zijn voor de fragiele en fijne kinderhuid.

Gebruiksgemak

Eigenlijk had ik het van te voren kunnen weten. Een mousse is fijn smeren, maar je haalt eigenlijk nooit slechts ‘een beetje’ uit de fles. Dus toen ik mijn dochter’s gezicht wilde insmeren spoot ik wat op mijn hand en dat was dus eigenlijk voor 2x haar hele lichaam. Niet echt prettig qua dosering dus.

Een hoop van de schuim spoelde ik dus af en de rest gebruikte ik om haar gezicht werkelijk in te smeren. Ik vond het maar lastig want het spul plakt enorm en ik kreeg het ook niet goed uitgesmeerd. Zo liep ze dus in de speeltuin rond als een klein wit spookje. Dat is geen ramp natuurlijk, maar ik prefereer zonnebrand wat goed intrekt en niet plakt.

De werking

Of de Bioderma Photoderm kid mousse echt goed werkt heb ik dus eigenlijk niet goed kunnen testen. Na deze smeerbeurt vond mijn dochter de “slagroom” helemaal niet leuk meer. Plus ik zelf vond het gebruiksgemak dusdanig vervelend dat ik hem ook niet meer heb getest. Of hij dus ook echt waterafstotend is en de factor ook doet wat hij hoort te doen weet ik niet.

Wel dat het voor mij dus geen aanrader is. Maar dat is natuurlijk ook heel persoonlijk. Dus voorlopig blijf ik smeren, smeren smeren met dit product.

Wat is jouw favoriete zonnebrand product?

7 reacties op “Bioderma Photoderm kid mousse | Aanrader of niet?

  • Wij twijfelde in de winkel om deze te kopen, toch nivea kids geworden. Die smeert goed, en is waterbestendig. Heel fijn voor kids.

  • Ik vroeg mij al of hoe de dosering zou zijn aangezien een normale douche foam behoorlijke grote porties zijn.

    Jammer dat hij tegenviel.

  • Ik heb vorig jaar met m’n zwangerschap die spray gekocht voor zwangere vrouwen ( ik weet zo 1 2 3 de naam even niet meer.. ) die vond ik echt heel erg fijn! En ik smeerde Veerle daar ook gewoon mee in. Die zit altijd zoveel in het water dat het toch bijna geen zin heeft maar d’r nek en schouders blijven altijd wel droog en dat werkte top! Nu gewoon die van kruidvat eigen merk. Ook niet slecht!

  • Ik gebruik altijd p20. Is wel redelijk duur maar werkt 10 uur dus zowat de hele dag. Wat ik erg fijn vind. Mijn kinderen gaan vaker op kamp met scouting. Dan is het ideaal dat ze alleen ”s morgens maar hoeven te smeren eniet er de verdere dag niet meer aan hoeven te denken.

  • Jammer dat het product zo tegenviel. In theorie klinkt het wel fijn, een mousse, maar vooral dat probleem met doseren en niet goed kunnen uitsmeren is zonde.

Reageren is niet mogelijk.