Bijleren tijdens de vakantie? Drie manieren om het leuk te maken!

aaron-burden-6jYoil2GhVk-unsplash

December is intussen aangebroken, en dat wil zeggen dat ook de feestdagen niet ver weg meer zijn. Traditioneel is dit natuurlijk een periode van warmte en gezelligheid – van het opzetten van de kerstboom tot het uitkiezen van cadeautjes. De feestdagen zijn ook een fijne tijd voor kinderen, die genieten van de gezelligheid, het lekkere eten, de geschenkjes en natuurlijk – dat ze niet naar school hoeven!

Dat is fijn, maar je kunt kinderen blijven stimuleren wanneer ze niet naar school moeten. Kinderen kunnen tijdens de vakantie bijleren, al is het een goed idee om dit op een speelse manier te doen. Ook zij hebben hun rust verdiend! In samenwerking met Juvigo zette ik drie manieren op een rijtje om je kinderen ook tijdens de vakanties te stimuleren.

Boeken lezen

Dat het voor kinderen belangrijk is om boeken te lezen, hebben we allemaal wel al gehoord. Het stimuleert hun inlevingsvermogen, vergroot hun woordenschat en geeft ook de prestatie op school een boost. Bovendien ontdekken kinderen, wanneer je ze eenmaal een duwtje in de rug hebt gegeven, dat lezen een heel ontspannen en fijne hobby is. Heb je moeite om kinderen aan het lezen te krijgen, laat je kind dan een boek uitkiezen over een thema waar hij/zij enthousiast over is, of lees samen. Met Sinterklaas in aantocht is een boek over de Sint bijvoorbeeld een leuk idee!

Leerrijke apps

Kinderen brengen op de smartphone of tablet (te) veel tijd door. Van de schermtijd kun je goed gebruik maken om apps te installeren waar je kids ook effectief iets van zullen opsteken. Ken je de Zoek het uit! – app? Hiermee kunnen ouders en kinderen samen wetenschappelijke experimenten uitvoeren. Heb je jongere kinderen dan zijn apps als Squla ook een aanrader. Deze vindt mijn dochter bijvoorbeeld erg leuk om te doen. Voelt voor haar niet als leren.

Een kamp boeken

Kampen zitten tegenwoordig echt in de lift. Steeds meer ouders kiezen ervoor om hun kids één of meerdere daagjes op kamp te sturen, waar ze vriendjes kunnen maken en interessante ervaringen opdoen. Op kamp leren kinderen niet alleen een stukje zelfstandigheid, maar kunnen ze ook bijvoorbeeld een taal leren of voor de eerste keer kaartlezen. Zo kunnen kinderen dingen bijleren die op school misschien niet zo snel aan bod komen! Collega blogger Janske bracht haar dochter bijvoorbeeld naar een kamp om Engels te leren.

Juvigo stelde voor jou een fijn aanbod aan kampen samen, met verschillende activiteiten en in verschillende seizoen. Je kunt hier op taalkamp, maar ook gamekamp of zelfs meidenkamp! Je vindt hier zomerkampen én kampen tijdens andere seizoenen. Kom je er even niet uit, dan helpt de vriendelijke en gemotiveerde klantenservice je (gratis) verder.

Vind jij het belangrijk dat kinderen tijdens de vakantie bijleren? Zoja, hoe pak je dit aan?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje