Breng een bezoek aan de boerderij

Kristel van der Aa inspireert met haar platform Zoekdeboer.nl mensen om vaker naar de boer te gaan. Voor een dagje uit, een feestje, een vakantie, vergadering of voor streekproducten. Hieronder lees je wat er allemaal te doen is. De slogan van Zoekdeboer.nl is dan ook “Er is altijd wat te beleven op de boerderij”

Heerlijk een dagje uit 

Een dagje uit op de boerderij is een dagje uit waar je geen spijt van zult krijgen. Je kunt genieten van de frisse lucht, de mooie omgeving en de leuke dieren. Er is veel te zien op een boerderij, dus er is genoeg te doen voor iedereen. Als je naar de boerderij gaat, vergeet dan niet om een bezoekje te brengen aan de koeien, schapen, kippen en varkens. Het is ook leuk om een boer of boerin te ontmoeten en te horen over hun dagelijkse werkzaamheden. Dit is een geweldige manier om een dag door te brengen met familie of vrienden. Dus als je op zoek bent naar iets anders dan gewoon winkelen of film kijken, dan is een dagje naar de boerderij een goed idee! 

Shoppen bij de boer

Ook een boerderijwinkel bezoeken is leuk! Er is altijd wel een boerderijwinkel bij jou in de buurt, Combineer een bezoek aan de boerderijwinkel met een rondleiding over de boerderij. De meeste boeren zullen je graag rondleiden en laten zien hoe ze hun dieren verzorgen en wat er op hun boerderij gebeurt. Dit is een geweldige manier om meer te weten te komen over hoe boerderijdieren worden verzorgd en het verhaal achter jouw eten. 

Maak van shoppen bij de boer een leerzame dag

Kopen bij de boer is een unieke ervaring. In plaats van snel in en uit te lopen, kun je genieten van een aangename wandeling door de boerderij en misschien zelfs een praatje maken met de boer. In de boerderijwinkel vind je producten die je nergens anders kunt vinden, zoals verse groenten, fruit, kaas en eieren. Kopen bij de boer is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Als u kiest voor boerenproducten, bent u ervoor dat er minder voedsel wordt verspild en dat er minder Co2-uitstoot is. Kortom, kopen bij de boer is een win-winsituatie voor iedereen!

Slapen bij de boerderij

Wanneer je op zoek bent naar een unieke vakantie, overweeg dan om te logeren op een boerderij. Op de boerderij kun je genieten van rustige landelijke omgeving, terwijl ze nog steeds toegang hebben tot moderne voorzieningen. Gasten kunnen helpen met het voeden van dieren en het oogsten van gewassen, of gewoon genieten van het uitzicht op de koeienweide en prachtige zonsopgangen. Boerderijverblijven zijn een geweldige manier om te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven en te genieten van de schoonheid van de natuur.

Veel boeren openen hun deuren voor burgers om mee te genieten van het boerenleven. Benieuwd welke boerderijen bij jou in de buurt zitten? Bekijk zoekdeboer.nl om te zien waar jij kunt genieten van het boerenleven.