De beste zorg voor je gezin; een zorgverzekering*


Het einde van het jaar nadert en dus kijken we weer massaal naar onze zorgverzekering. Kan het goedkoper? Maar nog belangrijker: kan het beter? Want je wilt natuurlijk de beste zorg voor jouzelf en je gezin. Vorig jaar zijn wij niet overgestapt, maar hebben wel geld uitgespaard door aanvullende verzekeringen eraf te halen. Dit jaar willen we er weer voor gaan zitten en gaan we vragen beantwoorden als ‘wat hebben we nodig’ en ‘welke zorgverzekering past daarbij?’.

Hoe kies je de beste zorgverzekering?

Ik las laatst ergens dat slechts 8% van de Nederlandse bevolking overstapt van zorgverzekeraar. Mensen houden van vastigheid, weten waar ze aan toe zijn. En dat begrijp ik wel, zelf heb ik er ook wel moeite mee om bij het oude vertrouwde weg te gaan. Toch kan het goed zijn om eens ergens anders te kijken. De zorg zal er vaak niet minder om worden, maar het bedrag wat je moet betalen wel. En past jouw zorgverzekering nog wel bij jou? Je zorgbehoefte verandert, dus waarom niet je zorgverzekering.

Een veranderende zorgbehoefte

Voordat ik een gezin had koos ik standaard voor het basispakket. Ik hoefde er niets bij, ik koos alleen af en toe nog voor een aanvullend pakket voor de tandarts. Op het moment dat wij besloten om een gezin te starten heb ik direct mijn zorgverzekering veranderd. Ik koos voor het meest uitgebreide aanvullende pakket, waardoor ik me niet druk hoefde te maken over de bevalling, kraamzorg, lactatiekundige enzovoort. Want dit werd allemaal meeverzekerd. Dat uitgebreide pakket heb ik een jaar na mijn bevalling ook nog aan laten staan zodat mijn dochter ook profijt had van dit pakket. Ik had haar op mijn naam meeverzekerd en dat was maar goed ook. Zij bleek uitgebreidere zorg nodig te hebben.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Afgelopen jaar kozen wij weer voor een basispakket. Ik voorzag zelf geen extra kosten behalve de basiskosten. En achteraf gezien was dat ook een goede keuze. De medische zorg die mijn zoontje nodig had viel gewoon in het basispakket en zelf heb ik ook amper zorgkosten gehad. Ik geloof dat ik €15 van mijn eigen risico gebruikt heb.

De zorgverzekering van komend jaar; 2019

Binnenkort gaan wij weer zitten voor zowel onze zorgverzekering als de energiemaatschappij. We brengen dan in kaart wat we denken nodig te hebben komend jaar. Natuurlijk weet je dit nooit van te voren. Maar sommige dingen misschien al wel, zoals een diëtiste of tandheelkunde.

Daarnaast kijk ik ook naar de verschillende aanvullende pakketten bij de zorgverzekeraars. Zo kun je bij vele verzekeraars kiezen uit aanvullende pakketten waar dan een hoop extra vergoedingen in zitten, maar die je niet altijd nodig hebt. Bijvoorbeeld een pakket dat zowel fysiotherapie als brillen/lenzen vergoedt. Niet handig wanneer je wel fysiotherapie nodig hebt, maar geen bril. Bij FBTO kun je daarentegen kiezen uit modules die heel wat specifieker zijn. Bijvoorbeeld de module ‘beter in je vel’ die slechts €2,50 per maand kost. Ook heeft FBTO een aantal modules die je het hele jaar door aan en uit kunt zetten. Ideaal.

Of wij uiteindelijk ook voor FBTO gaan kiezen weet ik nog niet. Ik ga me er de komende tijd eens goed in verdiepen. Wat ik wel weet is dat ik graag wat tijd investeer om onze zorgverzekering goed uit te zoeken. Want ik wil de beste zorg mij en mijn gezin.

Wissel jij wel eens van zorgverzekering?

2 reacties op “De beste zorg voor je gezin; een zorgverzekering*

  • Ik ben al een aantal keer gewisseld. Maar dat doe ik alleen als het echt verschil maakt. Vorig jaar was het verschil voor wat ik wilde nog geen euro per maand en dan blijf ik gewoon. Scheelt namelijk veel wijzigingen doorgeven en ik wist dat de service en klantvriendelijkheid oké was. Dit jaar moet ik nog beginnen aan de puzzel.

  • Het maakt bij ons weinig verschil, dus zitten we eigenlijk al jaren bij dezelfde. Ben ook erg tevreden en dat is voor mij erg belangrijk 🙂

Reageren is niet mogelijk.