Bespaartips voor de wekelijkse boodschappen

In deze tijd dat alles duurder wordt, ook de boodschappen, wil je misschien graag besparen op de wekelijks boodschappen. Maar hoe doe je dat? In dit artikel geven wij je 10 tips die jou helpen om minder uit te geven aan boodschappen. Zo geef je nooit meer teveel uit aan de dagelijkse boodschappen!

Hoeveel kan je besparen op de wekelijkse boodschappen?

Hoeveel je kunt besparen op je wekelijkse boodschappen is afhankelijk van verschillende factoren. In de eerste plaats is het belangrijk om je uitgavenpatroon te analyseren. Kijk eens goed naar wat je elke week koopt en waar je geld aan uitgeeft. Als je weet waar je geld naartoe gaat, kun je beter bepalen waar je op kunt besparen.

Daarnaast is het ook belangrijk om slim te winkelen. Zoek bijvoorbeeld naar aanbiedingen en kortingscodes die je kunt gebruiken bij het doen van je boodschappen. Ook kun je proberen minder vlees en zuivel te eten, want dit is vaak duurder dan vegetarisch voedsel. Als je creatief bent in de keuken, kun je veel geld besparen door gerechten te maken met restjes of (goedkope) ingrediënten.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Lees ook: 70 tips om te besparen op energie, boodschappen en benzine.

Tot slot is het ook handig om een budget in te stellen voor je wekelijkse boodschappen. Als je eenmaal weet hoeveel geld je kunt uitgeven, zul je merken dat het steeds makkelijker is om binnen je budget te blijven. Je wordt er ook veel creatiever van.

Wat zijn de beste bespaartips?

De beste tips voor het besparen van geld op de wekelijkse boodschappen zijn:

  • Koop in grote hoeveelheden wanneer er aanbiedingen zijn. Dit kan je veel geld schelen op jaarbasis.
  • Probeer zoveel mogelijk producten te kopen die in het seizoen zijn. Dit zijn vaak de goedkoopste producten.
  • Kijk online in de folders van verschillende winkels om te zien waar de prijzen het laagst liggen. Vooral qua vlees kan het veel schelen als er ergens bijvoorbeeld een goede aanbieding is.
  • Maak een lijstje van wat je nodig hebt voordat je naar de winkel gaat, en probeer geen extra dingen te kopen die je niet echt nodig hebt. Uiteindelijk bespaart dit ook weer geld.
  • Probeer zoveel mogelijk zelf te koken in plaats van eten te bestellen of uit eten te gaan. Dit is vaak veel gezonder en goedkoper.
  • Probeer zo min mogelijk vlees te eten. Dit is niet alleen gezonder, maar vlees is ook vaak een van de duurdere producten in de winkel. Een vegetarische maaltijd is vaak net zo lekker, en soms zelfs goedkoper.
  • Koop in plaats van A-merken de B-merken, oftewel de huismerken. Deze producten zijn vaak net zo goed en net zo lekker en kosten heel wat minder.
  • Probeer zo min mogelijk dingen te kopen die verpakt zijn of al gesneden. Dit is vaak duurder en soms zelfs ongezonder.
  • Maak een weekmenu zodat je niet dagelijks naar de winkel hoeft om dingen te kopen. Doe dit slechts één keer of hooguit twee keer per week.
  • Check regelmatig wat er in je diepvries zit en wat er in de kelder ligt. En maak aan de hand daarvan dan je weekmenu. Vooral mensen die regelmatig aanbiedingen kopen hebben eigenlijk al een goede voorraad in huis waarmee je de basis al hebt van je gerecht.

Hoeveel geld bespaar je per jaar?

Hoeveel geld je per jaar bespaard ligt er heel erg aan hoeveel je eerst uitgaf en hoeveel je uitgeeft nu je deze tips toepast. Keek je voorheen echt nooit naar aanbiedingen en kocht je alleen maar A-merken dan kan het soms echt heel veel schelen. Was je al aan het opletten tijdens de boodschappen, maar ben je nog wat strenger geworden dan kan het zijn dat het niet zoveel scheelt.

Sinds wij echt veel meer naar aanbiedingen kijken en veel bewuster bezig zijn met de boodschappen besparen we zo’n €30 per week. Doe dat keer 52 weken in een jaar en je komt op een bedrag van €1560. Dit is wel slechts een gemiddelde. Want tijdens de feestdagen kopen we vaak net wat meer en ook duurder eten. Maar al zouden we €1000 besparen per jaar dan is dat al een prima bedrag.

Conclusie

In onze dagelijkse levens zijn er vele kleine verspillingen die we makkelijk kunnen voorkomen. Door bewuster te leven en te shoppen, kunnen we onze uitgaven flink terugdringen. Wanneer je deze tips toepast op je wekelijkse boodschappen, bespaar je al gauw veel geld!

3 reacties op “Bespaartips voor de wekelijkse boodschappen

Reageren is niet mogelijk.