Zo bespaarden wij €690 in een paar minuten + andere budget tips

Aan het eind van elk jaar neem ik mezelf voor om echt eens prijzen te gaan vergelijken van onder andere de zorgverzekering. En elk jaar weer stel ik het uit totdat ik te laat ben. Echter kwam daar vorig jaar een eind aan, want dit keer nam ik wel even die paar minuten de tijd om leveranciers te vergelijken en om zo dus ook €690,- in een jaar te besparen. *

Hoe wij zoveel hebben kunnen besparen en welke budget tips ik nog meer heb vertel ik je in dit artikel.

Geld besparen

Wie wil dat nu niet? Geld besparen? Echter vinden veel mensen het moeilijk om ergens op te bezuinigen of ze weten gewoon niet waar te beginnen. En dat terwijl het echt loont om even een paar minuten de tijd te nemen om wat dingen uit te zoeken en eventueel over te zetten. Zo bespaarden wij dus €690,00 met onze zorgverzekering en internet + tv abonnement.

Prijzen vergelijken

Er zijn tegenwoordig een heleboel (onafhankelijke) websites waarmee je prijzen kunt vergelijken. Zo zijn wij op een vergelijkingssite gaan kijken naar onze zorgverzekering. We betaalden bijna €250 euro per maand aan verzekeringsgeld. Een flinke hap uit ons budget. Daar zat dan wel nog een aanvullende verzekering bij in verband met mijn zwangerschap. Maar goed, ik was niet meer zwanger dus die kon er sowieso vanaf.

Nadat we wat prijzen vergeleken hebben zijn we overgestapt van het ene pakket naar een ander pakket, bij dezelfde zorgverzekeraar zelfs. Dat scheelde ons €39,- per maand wat betekent dat we in een jaar tijd €468,- besparen met alleen het aanpassen van de zorgverzekering.

Hetzelfde deden we met ons internet + tv abonnement. We hadden een duur alles in 1 pakket en zagen overal aanbiedingen voor “nieuwe” klanten. Dit wilden wij ook wel dus dachten we erover na om over te stappen naar een andere provider. Toen onze eigen provider hier lucht van kreeg boden ze ons ook zo’n “nieuw” abonnement aan. Het eerste half jaar betalen we nu €39,- in plaats van de €67,50 die we eerst betaalden. En het tweede half jaar €59,- wat ook nog een stuk minder is dan die €67,50.

Andere budgettips

Wat wij afgelopen jaar nog niet gedaan hebben maar dit jaar dus zeker wel gaan doen is energie vergelijken. We hebben toen we hier kwamen wonen een vijfjaar contract afgesloten, iets wat ik nu niet zo snel meer zal doen. Maar gaan dus eind dit jaar zeker kijken op een energievergelijker site om te zien of we ergens anders goedkoper uit zullen zijn.

Maar voordat het zover is proberen we op een andere manier te besparen op de energierekening:

  • De temperatuur omlaag zetten tijdens de nacht en wanneer we niet thuis zijn.
  • De verwarming alleen aan zetten wanneer de kinderen thuis zijn (ik gebruik wel een trui en dekentje als ik het koud heb).
  • Gloeilampen vervangen door spaarlampen.
  • Tochtstrips gebruiken bij de kozijnen.
  • De meeste was aan een lijn laten drogen en niet in de droger.
  • Apparaten uit zetten en niet stand-by (is ook nog eens veiliger)
  • Minimaal een minuut korter douchen.
  • De elektrische verwarming in de badkamer alleen gebruiken voor de kinderen.

budgettips bespaartips

Heb jij nog aanvullende (energie) bespaartips?

2 reacties op “Zo bespaarden wij €690 in een paar minuten + andere budget tips

Reageren is niet mogelijk.