Ben ik wel klaar voor een peuterbed?

ben-ik-klaar-voor-peuterbed

Je zult misschien na het lezen van de titel denken dat ik een fout heb gemaakt. Dat ik eigenlijk had willen typen of mijn peuter wel klaar is voor een groter bed. Echter, het is geen fout. Het gaat er nu even niet om of onze zoon er klaar voor is. Ben ik er wel klaar voor?

Klaar voor een groter bed?

Al een aantal weken merken we dat onze kleine man klaar is met zijn babybed. Hij klimt er nog net niet uit maar doet al pogingen. En als hij het echt probeert lukt het hem ook nog. Daarnaast vindt hij het altijd veel leuker om in ons bed te liggen of in die van zijn grote zus. “Milo ook groot slapen” zegt hij dan. Omdat hij nog niet heel goed zelf kan lopen vonden we het nog te vroeg voor een groter bed. Maar inmiddels ziet het eruit dat hij steeds beter loopt. En de tijd dat wij er achteraan kunnen zal dan ook snel komen. Dus is het dan ook tijd voor een groter bed? Ik denk het wel.

Lees ook: Welk bed kies je voor je peuter?

Een nieuw bed kopen.. of toch niet?

Vol enthousiasme ging ik op zoek naar een bedje voor hem. We willen een meegroeibed of een peuterbed. Waarom daar zal ik in een andere blog nog uitgebreid over vertellen. Ik vond de een na de ander leuk bed en werd spontaan verliefd op een bedje van Petite Amélie. Daar hadden we ook de co skeeler vandaan dus we weten dat het goede kwaliteit is. Toch bestelde ik het bedje niet. Terwijl mijn man me aanspoorde dit wel te doen.

Ben ik wel klaar voor een groter bed?

Op het moment dat ik toestemming (oké nu lijkt het net alsof mijn man altijd de eindbeslissing heeft haha maar wij beslissen gewoon altijd samen in dit soort gevallen) kreeg om het bedje te kopen keek ik naar onze zoon. Ik zag hem telkens weer stappen zetten en hij leek opeens zo groot. Ik liep naar boven en zag zijn babykamer. Zijn ledikantje. De commode. Alle dingen die horen bij een klein ventje. Een baby. Mijn baby. En opeens rolden de tranen over mijn wangen. Ik wil mijn baby helemaal niet kwijt. Ik wil geen groter bedje. Wamt dat betekent dat ik alleen nog maar grote kinderen heb. Dat de babytijd echt voorbij is. Dat is hij natuurlijk allang maar door deze laatste houvast kon ik tenminste nog in de ontkenning. Maar nu.. met het uitzoeken en aankopen van een groter bed… Valt er niets meer te ontkennen.

Ik ben straks moeder van een peuter en kleuter en heb echt geen baby meer. Nooit meer.

Snik….

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

2 reacties

  1. Natasja op 6 september 2019 om 08:28

    Oh ja!!! Ik snap je gevoel! Ik keek van de week naar Isabelle en dacht ook ineens: wat ben je al groot. Meteen was ik nog dankbaarder voor de baby in mijn buik. Nog even niet uit de baby fase gelukkig!

  2. […] Lees ook: Ben ik wel klaar voor een peuterbed? […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje