Bellenblaas vlekken? Maak je eigen bellenblaas zeepsop!

Vrijwel alle kinderen zijn er gek op: bellenblazen. Zo ook mijn kinderen. Mijn jongste kan er alleen nog maar naar kijken en grijpen, maar mijn oudste is al volleerd bellenblazer. Ook onze honden vinden die bellen geweldig en springen gek in het rond om erin te happen. Er zit alleen een flink nadeel aan die bellenblaas flesjes die je in de winkel koopt: de bellenblaas vlekken die je er in de kleding van krijgt. 

Bellenblaas vlekken?

Vorig jaar ontdekte ik ze voor het eerst. Van die rare grijze grauwe vlekken in de jurkjes en shirtjes van mijn dochter. Ik snapte niet waar het vandaan kwam totdat ik me bedacht dat ze met de bellenblaas gespeeld had! Balen, want die vlekken krijg je er dus niet uit. Gelukkig waren de meeste kledingstukken niet zo duur, maar ik heb ook een duur jurkje kunnen wegdoen. Of ja, die bewaarde ik als zandbak jurk.

Tips tegen bellenblaas vlekken

Je kunt moeilijk zeggen tegen je kinderen dat ze niet meer mogen bellenblazen. Thuis kun je dat wellicht nog wel doen, maar ook op school, de opvang, vriendjes, etc spelen ze met bellenblaas. Wat je dan wel kunt doen?

Bol AlgemeenBol Algemeen
  • Spoel zodra je de vlekken ontdekt de kleding uit met koud water
  • Gooi de kleding in de wasmachine zonder wasmiddel en wasverzachter, daarmee spoel je het nog eens na.
  • Maak je eigen bellenblaas zeepsop!

Bellenblaas zeepsop maken

Er zijn verschillende manieren om zelf bellenblaas zeepsop te maken. Alleen afwasmiddel en water zorgt vaak voor een sop wat hele slechte bellen geeft. Dus daar heb je niets aan.

Wil je een zeepsop maken die meteen klaar is dan kun je dit recept proberen:

  • 400 ml warm water
  • 100 ml groene dreft
  • 2 theelepels suiker

Je mengt het suiker met het warme water totdat het is opgelost, dan voeg je de afwasmiddel toe. Dit roer je voorzichtig door elkaar, let op dat het niet teveel gaat schuimen.

 

bellenblaas zeepsop maken

 

1 reactie op “Bellenblaas vlekken? Maak je eigen bellenblaas zeepsop!

Reageren is niet mogelijk.