Bellen in de auto

* Dit is een samenwerking met hoesjesdirect.nl

Ik zie ze regelmatig rijden. De mannen en vrouwen mét een telefoon aan hun oor. Of in de hand. Ik kan me daar dan altijd enorm kwaad om maken. Want ze brengen daarmee niet alleen henzelf in gevaar, maar ook alle andere weggebruikers. Een ongeluk is zo gebeurd en het gebruik van een telefoon in de auto draagt daar zeker aan bij. Ja ik geef toe, ik heb ook wel eens op mijn scherm gekeken wanneer er iemand belde. Of als ik hem hoorde trillen omdat er een appje binnen kwam. Maar ik neem de telefoon niet op en neem zeker niet mijn mobiel in de hand wanneer ik rijd.

Gelukkig hoef ik dat ook niet meer, want ik heb sinds kort een carkit in de auto. Deze ontving ik onder andere van hoesjesdirect. Want naast telefoonhoesjes verkopen ze dus ook allerlei accessoires op hun website. Ik wilde al een langere tijd een carkit omdat ik toch met regelmaat telefoontjes miste van belangrijke mensen. Nu zijn de meeste mensen makkelijk terug te bellen, maar sommigen zijn wat lastiger. Bijvoorbeeld het UWV die belde of een arts met een uitslag van een onderzoek.

Daarom ben ik super blij met mijn bluetooth carkit. Ik hoef niet bang te zijn dat ik een boete riskeer door toch te bellen in de auto en het is een stuk veiliger. Al is helemaal niet bellen natuurlijk het beste. Ook kreeg ik een telefoonhouder voor in de auto. Een heel simpel dingetje die je gewoon in de ventilator kunt klikken. Ik ben er blij mee omdat ik zo mijn telefoon kan gebruiken als navigatiesysteem. In onze vorige auto zat er eentje ingebouwd, in de huidige helaas niet.

IMG_9454

Het handige is, de carkit werkt ook met de navigatie dus je krijgt de route aanwijzigingen ook gewoon door de speaker van de carkit te horen, wat veel duidelijker is dan uit de speaker van de telefoon zelf.

Als allerlaatste kreeg ik, uiteraard, ook een hoesje van deze webshop. Ze hebben echt ontzettend veel keuze. Wanneer je bijvoorbeeld kijkt bij de iPhone hoesjes dan zie je dat ze niet alleen hoezen hebben voor de iPhone zelf, maar ook voor je Apple Watch, je Macbook en iPhone SE hoesjes. Maar ook Samsung is goed vertegenwoordigd. Wat ik wel een nadeel vind is dat je er niet van andere merken de hoesjes vindt. Nu heb ik zelf een iPhone, maar ik ken genoeg mensen met een HTC bijvoorbeeld of een andere Windows telefoon. Voor hen is het vinden van een telefoonhoesje een stuk lastiger.

Bel jij handsfree in de auto?

11 reacties op “Bellen in de auto

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *