Boekreview: Belle & Boo en het verrassingsfeestje

Ik ben altijd al gek geweest op boeken. Van kleins af aan heb ik een boek in mijn hand en mijn moeder heeft dan ook vele boeken aan mij voorgelezen. Ook vertelde ze me dat wanneer zij bijvoorbeeld moest koken ze me altijd in de box zette met een boekje. Ik was dan direct tevreden. Makkelijk kind hé haha!

Nu heb ik zelf een kleine en hoop ik natuurlijk mijn liefde voor boeken door te kunnen geven. Tot nu toe lijkt het goed te gaan want ook ons meisje is erg tevreden wanneer ze een boekje in haar hand heeft. Ook vindt ze het geweldig om voorgelezen te worden. Wel heeft ze maar een korte spanningsboog wat natuurlijk erg normaal is op deze leeftijd.belle & boo en het verrassingsfeestje

Toen ik het prentenboek Belle & Boo en het verrassingsfeestje binnen kreeg wilde ik hem uiteraard diezelfde avond nog voorlezen. Belle is een klein meisje en Boo een konijntje. Samen beleven ze allerlei leuke avonturen. In het boek over het verrassingsfeestje bereiden ze samen een feestje voor. Belle weet al voor wie het feestje is, maar Boo niet.

Tijdens het voorlezen ontdekte ik wat een mooie tekeningen er in het boek zitten. De tekeningen kunnen ook los van het verhaaltje gebruikt worden. Zo kun je bijvoorbeeld woordjes oefenen door je kindje bepaalde voorwerpen aan te laten wijzen. Als het gaat om een prentenboek voor kindjes in de leeftijd van Fay (8 maanden) denk ik dat dit boek nog iets te moeilijk is. Het hele verhaaltje heb ik niet in één stuk kunnen voorlezen, daarvoor is het te lang.

Wel is het echt een geweldig leuk boek qua verhaal en tekeningen en ben ik er blij mee dat hij nu bij ons in de kast staat! Je kunt het boek bestellen op de website van De Vier Windstreken.Logo Meisje Eigenwijsje - hond

6 reacties op “Boekreview: Belle & Boo en het verrassingsfeestje

Reageren is niet mogelijk.