(Nieuwe) Bekentenissen van een moeder

bekentenissen-moeder

Begin vorig jaar maakte ik al een lijstje met daarin een tiental bekentenissen. Daarin bekende ik onder andere dat ik potjes gaf uit gemakzucht en soms de medicatie van mijn dochtertje vergat. Ik vond het (en vind het nog steeds) erg moeilijk om mezelf als goede moeder te zien en daar werken deze bekentenissen dan ook niet echt aan mee. Toch hoor ik vaker van andere moeders dat sommige dingen zeker wel herkenbaar zijn. Dus dat hoop ik dan ook van jullie te horen haha.

 

Bekentenissen van deze moeder

 • Soms, wanneer mijn man ook thuis is, zeg ik dat ik naar de wc moet terwijl ik helemaal niet hoef. Gewoon om even een paar minuten voor mezelf te hebben.
 • Ik vind spelen met mijn dochter echt enorm leuk, maar wanneer ik voor de 20e keer een kop koffie krijg of een bord met ’taart’ dan vreet ik mezelf op van binnen uit verveling. Ik moet dan heel heel heel erg veel moeite doen om nog net zo enthousiast te zijn als de eerste keer. Wanneer ik het echt niet meer trek verzin ik een klusje die ik moet doen zodat ik even niet meer mee hoef te spelen.
 • Mijn dochter zit in een fase waarin ze amper iets eet. Dus maak ik regelmatig een boterham met hagelslag voor haar omdat ik weet dat ze dat wel opeet. Noem me een slechte moeder, maar ik heb liever dat ze dit eet met het ontbijt dan niets.
 • Wanneer mijn peuter een ‘mama-hang-dag’ heeft zet ik de tv nog wel eens voor haar aan. Dan hangt ze niet zo aan mama en kan ik ook even normaal de kamer rondlopen zonder dat er een kind aan me hangt. Oh ja en elke ochtend met het ontbijt staat de tv ook aan. Ze eet dan gewoon makkelijker, zonder tv heeft ze een concentratie als een visstick en klimt ze uit haar stoel.
 • Heel soms eet ik mijn ontbijt in de keuken op terwijl zij in de woonkamer is. Dan schrok ik het bijna naar binnen, bang dat ik het anders moet afgeven.
 • Wij vergeten eigenlijk 9 van de 10 keer om de handen te wassen voor het eten. Dat zit gewoon niet in ons systeem denk ik haha.
 • We hebben een eettafel maar gebruiken hem eigenlijk maar zelden. Vaak eten we gewoon voor aan de salontafel en zit de kleine meid niet eens altijd in haar stoel.
 • Soms wordt onze dame ’s avonds of ’s nachts wakker en halen we haar even naar ons bed toe. Echter zou ik haar dan het liefst bij ons laten liggen terwijl zij dus terug wil naar haar eigen bed. Ik smeek haar dan bijna om bij ons te blijven liggen omdat ik het zo lekker vind, maar helaas wil ze dat dus eigenlijk nooit meer.

Nu kan ik nog wel 100 andere dingen opnoemen, maar ik laat het even hierbij. Wel kun je komende zondag ook de “goede” versie lezen. Allerlei redenen waarom ik juist een goede moeder ben. Een klein beetje als tegenhanger van deze loedermoeder bekentenissen 😉

Vertel me, zitten er herkenbare dingen bij?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

20 reacties

 1. Nicole op 12 februari 2016 om 06:20

  Joh je bent ook maar een mens! Iedereen heeft dat soort momenten. Het handen wassen waren mijn ouders vroeger heel streng op, dus dat zit er hier nog in!

  • Nicole op 12 februari 2016 om 18:37

   Ja dat zijn dan van die dingen die je wel of niet meekrijgt ????

 2. Simpel, met een snufje liefde op 12 februari 2016 om 06:51

  Herkenbaar. Bij de meeste kan ik check zeggen. Hier gaat de tv ook weleens aan als oppas en maak ik boterhammen met zoet omdat ze die makkelijker eten.

  • Nicole op 12 februari 2016 om 18:38

   Fijn om te lezen haha..

 3. MARIJKE op 12 februari 2016 om 08:01

  De hagelslag op brood als ontbijt doen wij ook. Niks mis mee. Als ze maar een broodje op eet ’s ochtends, want met lege maag naar de creche kan niet. Niks mis mee hoor je bekentenissen!

  • Nicole op 12 februari 2016 om 18:38

   Ja dat denk ik dan dus ook. Met avondeten is het anders: eet ze niet, dan ook niet iets anders..

 4. demallemolenmoeder op 12 februari 2016 om 08:08

  Je bent je er bewust van. Daarnaast bestaan er geen perfecte moeders. Hier is de tablet wel eens haar oppas en een broodje zoet moet kunnen.

  • Nicole op 12 februari 2016 om 18:39

   Klopt, perfectie bestaat ook zeker niet!

 5. Gerdien op 12 februari 2016 om 08:22

  Wij eten ook bijna nooit aan tafel, haha. Tristen heeft een tijdje zere billen gehad en wilde dan nooit op zijn stoel zitten. Dus we eten nu bijna altijd bij de salontafel.

  • Nicole op 12 februari 2016 om 18:40

   Had echt t idee dat wij de enige waren maar gelukkig niet!

 6. Charlotte op 12 februari 2016 om 08:30

  Oeps wij wassen echt nooit onze handen voor het eten…

  • Nicole op 12 februari 2016 om 18:40

   Haha ja wij 2x per maand ofzo ????

 7. Malou op 12 februari 2016 om 08:56

  Haha, leuk stukje! Handen wassen vergeten we ook heel vaak hier..

 8. Vlijtig Liesje op 12 februari 2016 om 08:58

  Vooral die eerste vind ik herkenbaar. Het is toch wat eigenlijk….

  • Nicole op 12 februari 2016 om 18:41

   Haha goed om te horen dat ook jij dat soms nodig had/hebt

 9. Liess op 12 februari 2016 om 09:35

  Handen wassen is hier ook geen standaard iets.. woeps

 10. Bregje op 12 februari 2016 om 13:03

  Niks mis mee hoor! Laurens wil ook nooit bij ons slapen, vind ik zo jammer haha!

  • Nicole op 12 februari 2016 om 18:43

   Alsof ze het gelezen had: afgelopen nacht riep ze me rond 5 uur en wilde ze bij ons slapen.. Beetje jammer dat ze me sinds die tijd wakker hield hahaha.. Moet ik er maar niet om vragen ????

 11. Lifesabout op 12 februari 2016 om 21:58

  Handen wassen? Eh…Saar stopt de hele dag door vingers in haar mond dus ik zie de logica en het nut er niet van in haha. Ja heel herkenbaar allemaal…vooral wanneer ik voor de zoveelste keer eierkoeksoep aangeboden krijg.

 12. maai op 15 februari 2016 om 13:45

  Als dit het is…. haha, ik kan ze wel erger verzinnen. Ik ben het soms zo zat dat ik ze gewoon laat vechten en wel zie waar het schip strandt. Overigens maken ze het dan gek genoeg vaak gewoon weer goed zonder mijn hulp. Handen wassen, hum……

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje