(Nieuwe) Bekentenissen van een moeder

Begin vorig jaar maakte ik al een lijstje met daarin een tiental bekentenissen. Daarin bekende ik onder andere dat ik potjes gaf uit gemakzucht en soms de medicatie van mijn dochtertje vergat. Ik vond het (en vind het nog steeds) erg moeilijk om mezelf als goede moeder te zien en daar werken deze bekentenissen dan ook niet echt aan mee. Toch hoor ik vaker van andere moeders dat sommige dingen zeker wel herkenbaar zijn. Dus dat hoop ik dan ook van jullie te horen haha.

 

Bekentenissen van deze moeder

  • Soms, wanneer mijn man ook thuis is, zeg ik dat ik naar de wc moet terwijl ik helemaal niet hoef. Gewoon om even een paar minuten voor mezelf te hebben.
  • Ik vind spelen met mijn dochter echt enorm leuk, maar wanneer ik voor de 20e keer een kop koffie krijg of een bord met ’taart’ dan vreet ik mezelf op van binnen uit verveling. Ik moet dan heel heel heel erg veel moeite doen om nog net zo enthousiast te zijn als de eerste keer. Wanneer ik het echt niet meer trek verzin ik een klusje die ik moet doen zodat ik even niet meer mee hoef te spelen.
  • Mijn dochter zit in een fase waarin ze amper iets eet. Dus maak ik regelmatig een boterham met hagelslag voor haar omdat ik weet dat ze dat wel opeet. Noem me een slechte moeder, maar ik heb liever dat ze dit eet met het ontbijt dan niets.
  • Wanneer mijn peuter een ‘mama-hang-dag’ heeft zet ik de tv nog wel eens voor haar aan. Dan hangt ze niet zo aan mama en kan ik ook even normaal de kamer rondlopen zonder dat er een kind aan me hangt. Oh ja en elke ochtend met het ontbijt staat de tv ook aan. Ze eet dan gewoon makkelijker, zonder tv heeft ze een concentratie als een visstick en klimt ze uit haar stoel.
  • Heel soms eet ik mijn ontbijt in de keuken op terwijl zij in de woonkamer is. Dan schrok ik het bijna naar binnen, bang dat ik het anders moet afgeven.
  • Wij vergeten eigenlijk 9 van de 10 keer om de handen te wassen voor het eten. Dat zit gewoon niet in ons systeem denk ik haha.
  • We hebben een eettafel maar gebruiken hem eigenlijk maar zelden. Vaak eten we gewoon voor aan de salontafel en zit de kleine meid niet eens altijd in haar stoel.
  • Soms wordt onze dame ’s avonds of ’s nachts wakker en halen we haar even naar ons bed toe. Echter zou ik haar dan het liefst bij ons laten liggen terwijl zij dus terug wil naar haar eigen bed. Ik smeek haar dan bijna om bij ons te blijven liggen omdat ik het zo lekker vind, maar helaas wil ze dat dus eigenlijk nooit meer.

Nu kan ik nog wel 100 andere dingen opnoemen, maar ik laat het even hierbij. Wel kun je komende zondag ook de “goede” versie lezen. Allerlei redenen waarom ik juist een goede moeder ben. Een klein beetje als tegenhanger van deze loedermoeder bekentenissen 😉

Vertel me, zitten er herkenbare dingen bij?

20 reacties op “(Nieuwe) Bekentenissen van een moeder

Reageren is niet mogelijk.