Behind the scenes || Bollebuik shoot

collage-bollebuik-shoot

Afgelopen donderdag had ik mijn eerste bollebuik shoot. Oftewel, een zwangerschapsshoot. Ik had een oproepje gedaan en een leuke zwangere dame reageerde direct erg enthousiast. Ze zou tijdens de zwangerschapsshoot bijna 31 weken zwanger zijn dus al een mooie buik hebben om vast te leggen.

We spraken af in Eindhoven in een park rond 16uur en brachten allebei een vriendin mee. Voor mij was het net zo spannend als voor haar aangezien het ook mijn eerste keer zou worden. Ik heb natuurlijk wel ervaring met fotograferen, maar niet specifiek een zwangere buik. Van te voren had ik wat ideetjes opgedaan via Pinterest, maar het is heel wat anders om een mooi plaatje te zien en deze dan ook werkelijk te kunnen schieten.

Je hebt namelijk met zoveel externe factoren te maken. Ten eerste het weer, dan de persoon, de plek, het lichtinval. De instellingen van je camera. Want dat zijn dingen die staan er niet bij. Je kunt wel proberen een bepaalde foto te maken, maar je moet zoveel dingen meer weten dan alleen: dit plaatje vind ik leuk.

Daarom heb ik van mezelf ook niet verwacht om diezelfde foto’s te schieten, maar had ik wel een idee voor ogen wat ik wilde uitproberen. Al deze dingen heb ik geprobeerd, zo kon ik kijken naar de instellingen van mijn lens (ik gebruikte mijn 50mm camera) en op welke manier een foto gemaakt kan worden.

Daarna mocht zij zelf nog met ideeën komen wat zij nog voor foto’s zou willen en ook daar heb ik de tijd voor genomen. Zo waren we beide tevreden. Ik omdat ik lekker kon oefenen en zij omdat ze op die manier de foto’s kreeg die ze wilde. Vandaag laat ik jullie nog niet de foto’s van de fotoshoot zelf zien. Al heb ik ze wel al helemaal ready to show. Maar aangezien mijn vriendin foto’s van mij in actie heeft gemaakt leek het me wel leuk om behind the scene foto’s te laten zien.

collage bollebuik shootBij een volgende bollebuik shoot hoop ik dat de partner er ook bij is zodat de foto’s nog diverser worden! Wel heb ik ontdekt dat 30 weken echt het minimale is. Vanaf die tijd worden de buiken ook werkelijk bol en het ideale zou zelfs zijn zo rond de 34 en 36 weken! Daar ga ik dus naar op zoek!

Hou mijn blog in de gaten voor de foto’s van de fotoshoot zelf! 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

9 reacties

 1. Marion op 4 oktober 2014 om 08:11

  Wat gaaf zeg! Fotograferen is zo heerlijk. En zeker buiten in de natuur.

 2. Petra op 4 oktober 2014 om 08:30

  Leuk om te zien. Ben benieuwd naar het resultaat!

 3. Anita op 4 oktober 2014 om 08:36

  Leuk om achter de schermen te zien, benieuwd naar de foto’s!

 4. Miranda op 4 oktober 2014 om 09:03

  Wat leuk om foto’s achter de schermen te zien:) ben benieuwd naar het resultaat:)

 5. Michelle op 4 oktober 2014 om 13:20

  Wat leuk zeg! Ook leuk dat je behind the scene foto’s hebt, kan je nog eens terug kijken want op zo’n dag ben je natuurlijk zelf druk bezig..

 6. Nicky op 4 oktober 2014 om 20:22

  Leuk om zo ‘achter de schermen’ te zien. Ik doe zelf ook zwangerschap shoots, ben erg benieuwd naar de foto’s.

 7. Malou op 5 oktober 2014 om 10:20

  Heel leuk om te zien, ik ben benieuwd naar de foto’s 🙂

  • Nicole (misseagles) op 5 oktober 2014 om 12:50

   De foto’s komen dinsdag online!

 8. Janske op 5 oktober 2014 om 13:11

  Ik ben benieuwd naar het eindresultaat! 🙂 Mooi park is dat he 😉 hier in Eindje!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje