Behind the scenes || Bollebuik shoot

Afgelopen donderdag had ik mijn eerste bollebuik shoot. Oftewel, een zwangerschapsshoot. Ik had een oproepje gedaan en een leuke zwangere dame reageerde direct erg enthousiast. Ze zou tijdens de zwangerschapsshoot bijna 31 weken zwanger zijn dus al een mooie buik hebben om vast te leggen.

We spraken af in Eindhoven in een park rond 16uur en brachten allebei een vriendin mee. Voor mij was het net zo spannend als voor haar aangezien het ook mijn eerste keer zou worden. Ik heb natuurlijk wel ervaring met fotograferen, maar niet specifiek een zwangere buik. Van te voren had ik wat ideetjes opgedaan via Pinterest, maar het is heel wat anders om een mooi plaatje te zien en deze dan ook werkelijk te kunnen schieten.

Je hebt namelijk met zoveel externe factoren te maken. Ten eerste het weer, dan de persoon, de plek, het lichtinval. De instellingen van je camera. Want dat zijn dingen die staan er niet bij. Je kunt wel proberen een bepaalde foto te maken, maar je moet zoveel dingen meer weten dan alleen: dit plaatje vind ik leuk.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Daarom heb ik van mezelf ook niet verwacht om diezelfde foto’s te schieten, maar had ik wel een idee voor ogen wat ik wilde uitproberen. Al deze dingen heb ik geprobeerd, zo kon ik kijken naar de instellingen van mijn lens (ik gebruikte mijn 50mm camera) en op welke manier een foto gemaakt kan worden.

Daarna mocht zij zelf nog met ideeën komen wat zij nog voor foto’s zou willen en ook daar heb ik de tijd voor genomen. Zo waren we beide tevreden. Ik omdat ik lekker kon oefenen en zij omdat ze op die manier de foto’s kreeg die ze wilde. Vandaag laat ik jullie nog niet de foto’s van de fotoshoot zelf zien. Al heb ik ze wel al helemaal ready to show. Maar aangezien mijn vriendin foto’s van mij in actie heeft gemaakt leek het me wel leuk om behind the scene foto’s te laten zien.

collage bollebuik shootBij een volgende bollebuik shoot hoop ik dat de partner er ook bij is zodat de foto’s nog diverser worden! Wel heb ik ontdekt dat 30 weken echt het minimale is. Vanaf die tijd worden de buiken ook werkelijk bol en het ideale zou zelfs zijn zo rond de 34 en 36 weken! Daar ga ik dus naar op zoek!

Hou mijn blog in de gaten voor de foto’s van de fotoshoot zelf! 

9 reacties op “Behind the scenes || Bollebuik shoot

Reageren is niet mogelijk.