Beginnen met de eerste hapjes

Wanneer je voor het eerste moeder wordt heb je vaak geen benul van hoe het allemaal werkt qua voeding, beginnen met de eerste hapjes, enzovoort. Daarom is het altijd erg fijn om online ervaringsverhalen en informatieve artikelen te kunnen lezen hierover. 

Wanneer starten met de eerste hapjes?

Wij kozen er bij beide kinderen voor om met de hapjes te starten met vier maanden. Onze dochter was er echt klaar voor want die leek niet genoeg te hebben aan haar flessen. En ons zoontje lijkt er ook klaar voor aangezien hij het eten uit onze handen kijkt. Plus hij drinkt juist helemaal niet zo goed dus ik hoop dat hij vaste voeding wat beter kan waarderen..

Toch kiest niet iedereen ervoor om al met vier maanden te beginnen, niet ieder kind is er natuurlijk ook klaar voor.

Welke eerste hapjes geef je?

Wanneer je een moment hebt uitgekozen om hapjes te gaan geven komt dilemma nummer twee. Want welke hapjes ga je als eerste geven? En pak je een potje of maak je het vers? Merel schreef een heel goed artikel over wat nou eigenlijk gezonde babyvoeding is. Wij kozen er beide keren ook voor om alles vers te maken en te starten met groente.

Bij Fay zijn we volgens mij begonnen met broccoli terwijl we bij Milo zijn gestart met avocado. De reden dat we met avocado begonnen was eigenlijk puur uit gemakzucht. We besloten last minute om toch een hapje te geven en avocado was het snelste klaar.

Hapjes maken met een keukenmachine

Terwijl het eerste hapje echt een last minute bereiding was ben ik normaliter toch iets meer van het voorwerk. Zo heb ik nu de diepvries al vol zitten met broccoli en courgette en komt daar deze week ook nog bloemkool bij. Zo kan ik telkens een beetje eruit halen om te geven en hoef ik niet a la minute nog even wat bereiden.

Ik maak de hapjes dan ook vrijwel altijd met een keukenmachine. Ik snijd de groente in stukken en stoom ze dan vaak eerst in de magnetron. En daarna gaan ze in de keukenmachine die er een papje van maakt. Soms is het nog nodig om er wat kookvocht bij te doen maar niet altijd. Ik schep het papje daarna in een ijsblokjesvorm en vries de hapjes in. Een kind kan de was doen!

Wil je nog een ervaringsverhaal lezen, Charlotte vertelt over Emmi’s eerste hapjes. Ben je meer op zoek naar een wat informatiever artikel waarin vertelt wordt wanneer je welke hapjes mag geven dan heeft Linda dit voor je op een rijtje gezet.

Wanneer ben jij gestart met hapjes? En wat heb je gegeven?

9 reacties op “Beginnen met de eerste hapjes

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *