Echt leren barbecuen met de bbq workshop van Weber

Op de eerste zondag van juni reed ik samen met Monique van Moonoloog naar het groene Baarn. Daar werden we namelijk bij Kasteel De Hooge Vuursche verwacht voor een BBQ workshop georganiseerd door Coolblue en Weber. We wisten totaal niet wat we moesten verwachten en vonden het beide best spannend. Maar achteraf was dat voor niets, want het was niet alleen erg leerzaam en lekker, maar ook nog eens gezellig!

Weber backyard hero bbq workshop

Er zijn verschillende workshops die Weber organiseert. Wij volgden de basic workshop maar er zijn nog veel meer workshops te volgen. Kijk maar eens hier. Super leuk, want zo leer je meteen hoe je het beste met je BBQ om kunt gaan en hoe je er meer mee kunt dan alleen hamburgers en speklappen erop bakken. Je leert het verschil kennen tussen een elektrische-, gas- en houtskool bbq, maar ook hoe je zowel direct als indirect dingen erop kunt bakken.

Samen met je groepje (er worden drie groepjes gemaakt) ga je vier gerechten (voor)bereiden. Een voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en uiteraard een toetje. Omdat je direct de taken moet gaan verdelen en samen aan de slag gaat met de gerechten leer je elkaar meteen kennen en is het ijs al snel gebroken.

Verschillende gerechten bereiden op de BBQ

Tijdens het voorbereiden van zowel het eerste gerecht als een deel van het tweede en derde gerecht kregen we ook alvast een lekker hapje die de Masters of Fire (oftewel degene die de workshop gaven) al hadden voorbereid. We kregen een burgertje met pulled chicken en spekjam. En echt.. het was alsof een engeltje over mijn tong pieste. Zo lekker was het.

Dit gerechtje gaf ons direct goede energie om aan de slag te gaan met de rest van het eten. Samen met Monique gingen we aan de slag met het groente terwijl de anderen met de zoete aardappels en het vis in de weer gingen. We sneden de lente-ui en de pastinaak. Samen met wat olie en peper en zout ging dit in de grillkorf en werd het indirect op de BBQ gelegd.

Gerookte vis met limoen-honingmarinade

Het voorgerechtje bestond uit gerookte witvis met een limoen-honingmarinade. Dat klinkt allemaal heel ingewikkeld maar is het dus echt niet. Een van de trucs die wij hebben geleerd is dat je de vis op en cederhouten plankje legt (die je van te voren een uur laat weken in het water). Ook maakten we gebruik van een barbecue thermometer om zo te kijken of de vis van binnen gaar is. Ideaal.

Camembert met gegrilde groenten

Het tussengerecht was een camembert die je ook op de BBQ kunt zetten zodat hij smelt samen met de gegrilde groenten die we hadden gemaakt. Je kunt dan de groenten dippen in de camembert. Dit is echt ontiegelijk lekker! Mijn hele groepje was er mee eens dat dit ook een ideale “snack” is voor wanneer je lekker ’s avonds buiten van een wijntje nipt met vrienden.

Zoete aardappel met biefstuk

Als hoofdgerecht hadden we zoete aardappel met biefstuk. Het stomme is dat ik eigenlijk nog nooit eraan gedacht had om zoete aardappel te poffen. En toch is dat dus erg lekker. Ook vind ik het altijd erg moeilijk om biefstuk klaar te maken, maar eigenlijk is het gewoon een kwestie van kennis. Je moet weten wat de kerntemperatuur moet zijn en voor een medium steak is dat 57 °C. Op de biefstuk deden we nog gegrilde peer en een stukje blauwe kaas. Hmmm echt smullen!

Zoete pizza

En dan het toetje. We hadden van te voren wel gehoord dat we een zoete pizza gingen maken, maar wat dit inhield wisten we niet. Eigenlijk is ook dit gerecht weer enorm makkelijk en was het ook weer zo klaar. Ook dit was weer smullen geblazen en ik ga zoiets zeker nog eens maken, want ik denk dat de kinderen er ook dol op zullen zijn!

Een geslaagde workshop

De workshop heeft mij echt enorm veel inspiratie en energie gegeven om zelf thuis ook aan de slag te gaan met onze eigen Weber BBQ. Ik heb enorm veel geleerd over het direct en indirect bereiden van voedsel op de barbecue en ga dat dus komend weekend hopelijk meteen uittesten.

Binnenkort kun je ook een lekker gerecht van me verwachten die ik de komende tijd hoop te ontwikkelen en uittesten.

Weber en Coolblue: bedankt voor de gezellige, lekkere en vooral ook leerzame bbq workshop!
Advertisement

5 reacties op “Echt leren barbecuen met de bbq workshop van Weber

Reageren is niet mogelijk.