Bananenbrood bakken met de peuter

Een jaar of twee/drie geleden kwam ik in aanraking met het fenomeen ‘bananenbrood’. Een super lekkere en gezonde snack voor tussendoor, of als ontbijt. Als basis gebruik ik zelf altijd tarwemeel, bananen en eieren, maar er zijn ook variaties bekend zonder eieren bijvoorbeeld. Naast de basis kun je nog zoveel meer variëren met deze gezonde lekkernij. Zo kun je er cacaopoeder doorheen doen, walnoten of zelfs kokosrasp.

Bananenbrood bakken met mijn peuter

Mijn dochter is twee jaar en heeft eigenlijk nog nooit samen met mij iets gebakken. Nu is twee ook nog wel erg jong maar stiekem kan zo’n kleintje al best veel. Zo helpt ze wel regelmatig mee als ik eten kook door te roeren of door de dingen die ik gesneden heb in het bakje te gooien. Ze vindt dit echt super leuk om te doen want ze heeft nu de leeftijd dat helpen gaaf is. Dat gaat vast nog wel veranderen dus tot die tijd maak ik er gretig gebruik van. Al moet ik ook wel toegeven dat die drang om te helpen niet altijd even handig is. Soms die je gewoon iets waarbij ze echt even niet kan helpen… Dan zijn de rapen gaar!

Maar goed, om het dit keer in goede banen te leiden had ik al wat voorbereidingen getroffen tijdens haar bezoekje aan de peuterspeelzaal. Zo heb ik alle ingrediënten al afgewogen en klaargezet in bakjes, de verse dadels heb ik ontpit en alle apparatuur stond klaar.

Ingrediënten bananenbrood

  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 4 eetlepels tarwemeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels pindakaas
  • 10 verse dadels zonder pit

Wil je het wat zoeter maken dan kan er ook honing doorheen of een extra banaan. Of ga je liever voor een suikervrij bananenbrood?

Bananenbrood bakken met de peuter

bananenbrood bakken peuter

Op het moment dat ik Fay vertelde dat ze samen met mama een bananencake mocht bakken stond ze al te springen. Ze trok snel haar Ikea krukje erbij en stond klaar. Ze vindt het zo leuk om te helpen en vooral als ze dingen zelf mag doen. Het is eigenlijk de bedoeling dat je eerst alle droge producten mengt en daarna pas de rest erbij doet, maar wij deden alles in één keer. Ik moet wel toegeven dat ik de dadels niet fijn had gesneden en dat merkte je wel bij het mengen. Daarom heb ik het beslag naderhand nog even door een ander apparaat laten fijnmalen.

In het begin vond Fay overigens de mixer maar eng. Hij maakte veel lawaai en daar kan ze gewoon niet zo goed tegen. Als ik onze blender aanzet dan rent ze ook altijd naar de woonkamer in verband met de vele herrie. Gelukkig overtuigde ik haar dat je het apparaat ook wat zachter aan kunt zetten. Dus ze heeft uiteindelijk ook zelf de mixer bediend. Het brood moest nog minimaal 30 minuten in de oven en daarna moet hij afkoelen dus dit deed ik op het moment dat zij haar middagslaapje ging doen. Zo kon ze meteen het bananenbrood eten als ze wakker was en hoefde ze er naar haar gevoel niet op te wachten.

IMG_4179

Bak jij wel eens wat samen met je kinderen?

28 reacties op “Bananenbrood bakken met de peuter

Reageren is niet mogelijk.