Bananenbrood bakken met de peuter

IMG_4176

Een jaar of twee/drie geleden kwam ik in aanraking met het fenomeen ‘bananenbrood’. Een super lekkere en gezonde snack voor tussendoor, of als ontbijt. Als basis gebruik ik zelf altijd tarwemeel, bananen en eieren, maar er zijn ook variaties bekend zonder eieren bijvoorbeeld. Naast de basis kun je nog zoveel meer variëren met deze gezonde lekkernij. Zo kun je er cacaopoeder doorheen doen, walnoten of zelfs kokosrasp. Omdat een van de opdrachten uit de Mamachallenge2016 het koken of bakken met je kinderen is, maakte ik samen met mijn dochter een bananenbrood. 

Bakken met mijn peuter

Mijn dochter is twee jaar en heeft eigenlijk nog nooit samen met mij iets gebakken. Nu is twee ook nog wel erg jong maar stiekem kan zo’n kleintje al best veel. Zo helpt ze wel regelmatig mee als ik eten kook door te roeren of door de dingen die ik gesneden heb in het bakje te gooien. Ze vindt dit echt super leuk om te doen want ze heeft nu de leeftijd dat helpen gaaf is. Dat gaat vast nog wel veranderen dus tot die tijd maak ik er gretig gebruik van. Al moet ik ook wel toegeven dat die drang om te helpen niet altijd even handig is. Soms die je gewoon iets waarbij ze echt even niet kan helpen… Dan zijn de rapen gaar!

Maar goed, om het dit keer in goede banen te leiden had ik al wat voorbereidingen getroffen tijdens haar bezoekje aan de peuterspeelzaal. Zo heb ik alle ingrediënten al afgewogen en klaargezet in bakjes, de verse dadels heb ik ontpit en alle apparatuur stond klaar.

Ingrediënten bananenbrood

 • 2 bananen
 • 3 eieren
 • 4 eetlepels tarwemeel
 • 1 theelepel bakpoeder
 • 2 eetlepels pindakaas
 • 10 verse dadels zonder pit

Wil je het wat zoeter maken dan kan er ook honing doorheen of een extra banaan.

Bananenbrood bakken met de peuter

bananenbrood bakken peuter

Op het moment dat ik Fay vertelde dat ze samen met mama een bananencake mocht bakken stond ze al te springen. Ze trok snel haar Ikea krukje erbij en stond klaar. Ze vindt het zo leuk om te helpen en vooral als ze dingen zelf mag doen. Het is eigenlijk de bedoeling dat je eerst alle droge producten mengt en daarna pas de rest erbij doet, maar wij deden alles in één keer. Ik moet wel toegeven dat ik de dadels niet fijn had gesneden en dat merkte je wel bij het mengen. Daarom heb ik het beslag naderhand nog even door een ander apparaat laten fijnmalen.

In het begin vond Fay overigens de mixer maar eng. Hij maakte veel lawaai en daar kan ze gewoon niet zo goed tegen. Als ik onze blender aanzet dan rent ze ook altijd naar de woonkamer in verband met de vele herrie. Gelukkig overtuigde ik haar dat je het apparaat ook wat zachter aan kunt zetten. Dus ze heeft uiteindelijk ook zelf de mixer bediend. Het brood moest nog minimaal 30 minuten in de oven en daarna moet hij afkoelen dus dit deed ik op het moment dat zij haar middagslaapje ging doen. Zo kon ze meteen het bananenbrood eten als ze wakker was en hoefde ze er naar haar gevoel niet op te wachten.

IMG_4179

Bak jij wel eens wat samen met je kinderen?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

26 reacties

 1. Malou op 14 juli 2016 om 06:05

  Wat leuk om dat samen te doen zeg! Nomi is er nog iets te jong voor, maar ik wil over een tijdje zeker met haar gaan bakken 🙂

  • Nicole op 16 juli 2016 om 09:03

   Hoe oud is Nomi nu? Want bijv op een knopje drukken of iets in een ander bakje gieten kunnen ze eigenlijk al best snel 🙂

 2. Channa op 14 juli 2016 om 06:16

  Hier helpt Jamie ook graag, altijd erg gezellig dus. En tevens ook heel leerzaam voor kinderen.

  • Nicole op 16 juli 2016 om 09:04

   Ja inderdaad. Meten, wegen, aantallen.. Super leerzaam!

 3. simpel, met een snufje liefde op 14 juli 2016 om 06:28

  Hier helpen ze ook graag met bakken en koken.

 4. Charlotte op 14 juli 2016 om 08:03

  Dat ga ik deze week ook eens proberen! Leuk!

 5. Yvonne op 14 juli 2016 om 08:08

  Ziet er lekker uit zeg! Fijn dat Fay zo enthousiast is. Mijn zoon is dat ook. Hij is vooral gek op mixen. En tegenwoordig mag hij weleens iets in stukjes snijden. Nou dan glundert hij van trots?.

 6. Anita op 14 juli 2016 om 10:15

  Leuk dat je dit samen hebt gedaan! Slim opgelost met baktijd zo 🙂

 7. Kleine Prinses op 14 juli 2016 om 11:12

  leuk he om zo samen dingen te doen!

 8. Leonie van Mil op 14 juli 2016 om 11:16

  Leuk om dat samen met Fay te doen! En bananenbrood… Lekker 🙂

 9. Sheila op 14 juli 2016 om 13:01

  Ik ken bananenbrood vooral van Amerika. Ik vond het altijd jammer dat het hier niet echt bekend was. Maar de laatste jaren worden ze veel thuis gebakken. Grappig hoe dat gaat. Ik vind het in ieder geval heerlijk. Al weet ik niet of ik de combi met dadels lekker zou vinden. Wel walnoten.

  • Nicole op 16 juli 2016 om 09:05

   De dadels maken het (samen met de banaan natuurlijk) lekker zoet! Walnoten pak ik zelf niet omdat het me teveel punten kost (weight watchers)

 10. Esmeralda op 14 juli 2016 om 19:05

  Oh wat gezellig! Wacht maar tot ze ouder is dan word helpen een dingetje haha

 11. Mexicaanse schotel: koken met kinderen op 15 juli 2016 om 06:01

  […] Nicole bakte bananenbrood […]

 12. Merel op 15 juli 2016 om 09:00

  Ziet er heerlijk uit! En leuk dat je Fay lekker hebt laten helpen. Ze kunnen inderdaad een stuk meer dan je denkt, kwam ik laatst achter. Onze middelste is bijna twee, maar kan prima mixen (en snoepen haha!)

 13. Fleur op 15 juli 2016 om 23:14

  Leuk en lekker! Ik laat mijn kinderen ook wel helpen in de keuken, maar zeker als ze jong zijn is het handig om alles klaar te zetten. Voor de zomervakantie heb ik drie dagen in de week aangewezen waarop steeds één van de kinderen mag helpen. De oudste had er al niet zo veel zin meer in, maar toen we eenmaal bezig waren vond hij het toch wel leuk 🙂

  • Nicole op 16 juli 2016 om 09:06

   Haha dat heb je ook vaak he, willen ze niet maar achteraf…

 14. […] Mijn favoriete blog post van Nicole op dit moment, Bananenbrood bakken met de peuter. […]

 15. Ellen op 16 juli 2016 om 14:10

  Gezellig klinkt dat! Mijn oudste dochter is er nog net iets te jong voor. Maar lijkt me heel leuk om samen te doen.

 16. Anne - Simple Thoughts op 17 juli 2016 om 14:27

  Ahh wat gezellig en super lekker bananenbrood!

 17. […] Janske, Merel en Nicole voerde deze challenge ook al uit. Neem ook eens een kijkje bij […]

 18. […] die de culinaire challenge al gedaan hebben, neem eens een kijkje bij Kimberly, Sofie en Nicole ook zij hebben de culinaire challenge gedaan van […]

 19. Nathalie H op 3 augustus 2016 om 07:30

  Nu weet ik ook wat bananenbrood is haha. Heb het nog nooit gezien maar het is vast overheerlijk!

 20. […] Meise Eigenwijsje: Bananen brood. […]

 21. Ilse van Kreanimo op 20 augustus 2016 om 11:37

  Ik deed deze challenge ook!
  Een hele ongezonde wel, maar lekker! 😉

  Jouw bananenbrood lijkt me ook iets dat mijn kindjes lekker zouden vinden!

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje