Ballonnetje taartje feesttoetertje

balloons-154949_1280

Wat een titel he? Maar voor de echte diehard whatsapp gebruikers moet het toch erg bekend voorkomen. Juist ja, het zijn emoticons. En waarom juist deze titel? Nou om de volgende reden: vanmorgen zag ik op Twitter een link naar Giel (Beelen) gemist. Aangezien ik wel houd van zijn programma besloot ik dus ook om het filmpje te kijken. En toen raakte ik geïnspireerd. Ik dacht: hier moet ik een blog over schrijven. Makkelijk he, hoe die inspiratie overal vandaag kan komen? 

Voordat ik begin met mijn hele verhaal verzoek ik je toch eigenlijk om het filmpje van Giel (of eigenlijk Lex, want hij is degene die ‘all the talking’ doet) te bekijken. Het duurt echt maar eventjes.. (Oh ja klik gewoon op het schermpje  boven de tekst zodat hij op deze site afspeelt.., anders gaat hij naar de site van Giel toe)

En heb je hem gezien? Echt waar? Oke vooruit, daar ga ik. Ik ben het dus volkomen eens met Lex. En het stomme is, ik doe er zelf aan mee! Maar hoe onpersoonlijk en hoe nep is het eigenlijk om in zo’n groepsapp elkaar te feliciteren. En dan proberen zo origineel mogelijk te zijn met emoticons zodat die van jou opvalt. Ik doe dat, serieus. En nee niet bewust, maar als je er zo over nadenkt dan.. Ja, heeft hij gewoon een punt.

Ik snap dat aapje uit het hele verhaal overigens niet, ik heb nog nooit een aapje gebruikt bij het feliciteren haha. Dus daar heb ik gewoon even taartje van gemaakt. Want dat doe ik wel. Soms, maak ik er dan ook echt een kunstwerk van. Dan zorg ik dat de emoticons synchroon staan.

Ballonnetje feesttoetertje cadeautje taartje glaasje wijn – HIEP HIEP HOERA!! – glaasje wijn taartje cadeautje feesttoetertje ballonnetje.

Nou ziet dat er niet feestelijk uit? Nu ben ik wel een erg goede vriendin vind je niet? Dat ik zoveel tijd en aandacht heb besteed aan de verjaardag van diegene. TOET! Niet dus.. Als ik een echt goede vriendin was, dan zou ik met een ballonnetje, feesttoetertje, cadeautje, taartje en glaasje wijn aan de deur staan van diegene. Of ik zou op zijn minst de telefoon pakken en de jarige opbellen. Maar dat zit er tegenwoordig niet zoveel meer in.

Het is de tijd van de onpersoonlijkheid, de snel snel maatschappij. En we doen er allemaal aan mee.

En jaaaaa je mag dit echt wel met een korreltje zout lezen, want ik ben echt niet zo’n aso die alleen maar via de app mensen feliciteert en geen kaartje meer stuurt of iets. Maar er zit wel een kern van waarheid in.. Vind je niet?

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieën vinden
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

10 reacties

 1. Gera op 8 september 2015 om 13:36

  Goed stukje!

 2. zomersproetje op 8 september 2015 om 14:59

  Mee eens! Ik vind dat erg jammer! Heb dit jaar alleen een echt kaartje gekregen welke mama een paar dagen voor mijn verjaardag persoonlijk tijdens een bezoekje af gaf want ik vierde het niet. En een telefoontje van mijn broer. Verder alleen maar via social media… Maar aan de andere kant zou ik dat ook niet snel doen als ik niet echt uitgenodigd zou zijn zomaar op de stoep staan (ben ik wel welkom, mss zijn ze weg etc).

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 8 september 2015 om 18:04

   Nee dat doe je ook niet zo snel.. Maar was ook met een knipoog geschreven he 😉

 3. Amarins op 8 september 2015 om 15:11

  O gut ja dit is wel een beetje waar hihi. Ook ik feliciteer mensen vaak via de whatsapp, niet via een groepsapp maar via de één op één appjes. Maar gebruik ook super veel, soms te veel, emoticontjes! En ja het is wat je zegt dat we in de hedendaagse maatschappijeen snel snel en afstandelijkheid zijn. Iets waar ik me heel erg van bewust ben en waarin ik toch probeer de persoonlijke en warmte vast te houden en uit te dragen!

 4. Maai op 8 september 2015 om 16:51

  Tja, inderdaad onpersoonlijk. Ik denk zelfs dat als whatsapp ed niet zou bestaan ik veel kenissen zelfs niet meer had gehad maar dat is weer een ander verhaal. Ik feliciteer mijn vrienden vaak via whatsapp en in real life. En die emoticons maken het gewoon net gezelliger. Love it ?

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 8 september 2015 om 18:05

   Haha ja ik gebruik ze ook hoor en niets mis mee.. Maar een beetje persoonlijkheid terug brengen mag best *knipoog* *kusmondje*

 5. Sylvie op 8 september 2015 om 18:02

  Ik ben het met je eens! Ik heb het kaartjes sturen weer opgepakt, al is dat natuurlijk ook niet super persoonlijk! Maar sommige vriendinnen wonen erg ver weg en dan lukt het niet altijd om langs te gaan met verjaardagen, vandaar! Maar ook de felicitaties in de groepsapp gaan gewoon door hoor *knipoog* *aapje met handjes voor ogen*

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) op 8 september 2015 om 18:05

   Hahaha ik moet zo lachen om je laatste zin!

 6. Eline op 8 september 2015 om 19:15

  Hmm interessant artikel! Ik heb er nog nooit over nagedacht, maar eigenlijk is het helemaal waar…Iedereen doet het maar en daarom is het normaal, maar eigenlijk is het gewoon ongelofelijk onpersoonlijk 😮

  Ik ga ook weer eens wat vaker bellen!

 7. Mama's Jungle op 8 september 2015 om 22:24

  Ja, waar gaat het heen allemaal hè 😉

  Maar eerlijk, vrienden bel ik of ik ga natuurlijk langs. Verderweg(istan) vrienden krijgen een apje. Met veel toeters dan, want dat is wel net specialer dan alleen gefeliciteerd. In hoofdletters 😉

  Altijd nog beter dan niks laten horen. Oeh, dat klinkt best weg.

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje