Bakken en braden

Het was laatst weer eens zover: pijnlijke vetspetters op mijn hand tijdens het bakken en braden van vlees. Minimaal 1x per week is het raak en houd ik er een week lang rode vlekjes aan over. Geen ramp, maar wel vervelend te noemen.

Gelukkig ontving ik van Croma een bakken en braden product waarmee ik, naar hun zeggen, dat probleem niet zou hebben. bakken en braden 1Ik ben van mezelf best sceptisch, maar laatst zag ik een aflevering zag van Keuringsdienst van Waarde waarin een testpanel moest aangeven welk biefstuk het lekkerste gebakken is. Een twee-sterren chef nam het op tegen 4 grote ‘bakken en braden’ merken waaronder Croma.

Nu is het dus zo dat het biefstukje dat in de Croma gebakken was met één tiende verschil tweede werd. De biefstuk van de twee-sterren chef kreeg een 8,0 en de Croma biefstuk een 7,9. Mede om die reden wilde ik het wel eens uitproberen.biefstuk CromaIk vond het in eerste instantie nogal gek. Er leek olie uit de fles te komen, al is dat eigenlijk niet zo vreemd want Croma bestaat voor 98% uit oliën. Je zou dan ook zeggen dat het gaat spatten wanneer het vlees erin gaat. Ik heb gewacht tot de substantie bruin werd, want dan is de pan warm genoeg om het vlees erin te leggen.

Ik gebruik geen vork bij vlees, want dan verliest hij een gedeelte van de smaak. Ik merkte inderdaad direct dat er geen spat vanaf kwam plus er kwam een heerlijke geur vrij. Het deed me een beetje denken aan mijn oma, zo ruikt het ook als zij kookt en zij kan heerlijk koken!bakken en braden 2Bij dit lekker stukje biefstuk heb ik oer-Hollands aardappelen gekookt met sperziebonen erbij. Ik moet zeggen dat ik altijd gok wanneer het klaar is. Ik keer zo’n biefstukje regelmatig zodat het aan beide zijden goed gebakken wordt. Wat ik wel altijd doe is zodra het vlees klaar is eerst in aluminiumfolie na laten garen! biefstukje lekkerTadaa! Mijn perfecte stukje biefstuk, dankzij Croma!

Dit is een gesponsorde post.

7 reacties op “Bakken en braden

 • Ik heb ook een keer Croma gehad. Op zich een fijn product, alleen het bevat vaal veel zout en er zit een vleessmaak aan. Het zout is voor mij niet goed en een gebakken ei met vleessmaak vind ik zo zonde 😉 Het liefst gebruik ik gewoon 1 bakboter waar ik alle kanten mee op kan. Ik ben heel tevreden over de Alpro bakboter: plantaardig, spat niet, bijna geen zout en ben er heel tevreden mee. Maar mooi dat je biefstukje goed gelukt is en je geen spetters meer hebt, want dat doet inderdaad enorm pijn..

  • Nicole (Meisje Eigenwijsje) zegt:

   Ik vind die vleessmaak juist super fijn.. Zo heb ik direct jus voor over mn aardappelen ofzo 🙂
   Maar ik ben dan ook niet vies van meerdere bakproducten gebruiken, heb volgens mij kokosolie, olijfolie, croma en roomboter in mn keuken om te bakken!

 • Klinkt nog als een best goed product! Ik word ook altijd gek van die spetters op mijn armen en in mijn gezicht! Laat staan die vieze vlekken op de muur die je ervan krijgt 😮

 • Ik heb deze producten allemaal uit mijn keuken verbannen. Dit zijn de echte dikmakers en zit vol met transvetten, welke door verhitting vrijkomen en deze kunnen schadelijk voor je zijn. Kijk maar eens op de achterkant van deze producten wat voor een waslijst aan stoffen er zijn toegevoegd 🙁

  Probeer te bakken in kokosolie, olijfolie of roomboter. Ik dacht bij roomboter ook alrijd, oh wat is dit vet, Jha goeie vetten die je nodig hebt.

  Nu ik bij een voedings coach zit, leer is zoveel over eten en producten, dingen wat ik eerst allemaal dacht dat geen kwaad kon, maar nu weet ik wat er in producten zit en wat de goeie vervangers ervoor zijn !!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *