Badpak, tankini of bikini? Wat kies jij?

Tijdens onze vakantie in Duitsland gingen we ook regelmatig zwemmen. Ik had eigenlijk helemaal geen geschikte badkleding, want daar had ik niet over nagedacht. Klinkt gek misschien, maar ik had voor mijn dochter overal aan gedacht: nieuw badpakje, waterschoentjes, enzovoort. Maar voor mezelf stond ik er niet eens bij stil dat de tankini die ik had wellicht te groot zou zijn. Shoppen voor een nieuw badpak, tankini of bikini tijdens die vakantie was ook geen optie aangezien de peuter erbij was. Dus het werd een zwempartij met veel gehijs en gênante momenten.

Eenmaal thuis ging ik direct op zoek naar nieuwe badkleding. Maar wat wil ik nu eigenlijk? Wil ik een badpak of toch een tankini? Of durf ik zelfs al een bikini aan? Nou dat laatste daar kan ik heel stellig over zijn. Dat durf ik dus nog niet. Of nou ja, durven misschien wel. Maar ik wil het gewoon nog niet. Ik schaam me nog best wel voor mijn lichaam en heb ook zeker nog flink overgewicht. Waar ik me niet voor schaam zijn mijn tijgerstrepen oftewel striae op mijn buik, benen en borsten. Ik had sommige al voor mijn zwangerschap en tijdens de zwangerschap zijn er nog veel meer bij gekomen, maar dat had een hele goede reden. De bikini valt dus momenteel af, al vind ik dat wel jammer want ik heb hele leuke bikini’s gezien online.

Gelukkig zijn er nog alternatieven voor de bikini en dat zijn de tankini en de badpak. Mijn idee bij een badpak is dat het enorm ouderwets is en er alleen moeders in rondlopen. Maar uhm.. ten eerste heb je tegenwoordig ook hele mooie modieuze badpakken waar ik zelfs modellen in rond zie lopen. En ten tweede ben ik een moeder. Haha! Dus nogal een achtergesteld idee van me. Toch denk ik dat zelf liever een tankini draag. Ik heb er nu twee, maar beide dus te groot. Eentje is eigenlijk een zwangerschapstankini en dan heb ik er nog eentje gekocht bij een lingeriezaak vorig jaar. Maar het principe van de tankini vind ik wel erg leuk plus ook daar kun je weer hele leuke modellen in vinden. Zoals bijvoorbeeld op de foto hieronder, deze blauwe tankini is in de maten 38 t/m 50 te krijgen. Of bijvoorbeeld bij Your look for less waar ze ook leuke badpakken hebben, naast de tankini’s.

583870_pb_01 (1)

Badpak, tankini of bikini? Wat kies jij?

testafbeelding

17 reacties op “Badpak, tankini of bikini? Wat kies jij?

 • Hier een badpak, die heb je tegenwoordig inderdaad vrij modieus. Tankini’s verschuiven hier waardoor ik me alsnog onprettig voel. Dan dus maar een badpak!

 • Als dit weer zo blijft, hoef ik helemaal nergens uit te kiezen 😉
  Ik denk dat ik dit jaar voor een Tankini ga. Ik ben nog lekker aan het ontzwangeren en heb daar prachtige strepen aan over gehouden. Mijn buik wil ik dit jaar graag verbergen. Volgend jaar hoop ik de strepen te kunnen negeren en toch weer voor een bikini te gaan. Dat was toch altijd wel mijn favoriet

 • Ik heb een fabulous retro-badpak (zwart met witte stippen) sinds mijn buik een soort wereldkaart geworden is. Maar vorig jaar toch ook terug een bikini gekocht, en al gedragen. Wel waard vermelden dat die zoektocht niet super-duper verliep en dat het er echt eentje is waar ik mij relatief goed in voel. 🙂

 • Mooie kleur heeft deze tanktini. Op vakantie draag ik een bikini maar als we naar een binnen zwembad gaan in Nederland dan draag ik een badpak.

 • Ik heb al jaren hetzelfde badpak: in retrostijl met kersjes. Maar die is toch wel wat aan het slijten… Voor deze zomer heb ik een bikini gekocht, ik vind toch dat die meer steun geeft dan een tankini of badpak. Maar heb er ook nog zelf een bikinibroekje bij gemaakt, weer in retrostijl met een hoge taille. Die verbergt net zo goed mijn minder mooie kanten (blubberbuik vol striae) als een tankini of badpak.

 • Ik draag zelf altijd graag een bikini, maar tegenwoordig zijn er ook super mooie badpakken te koop. Tankini´s vind ik zelf iets minder charmant, maar ik begrijp wel dat er veel vrouwen zijn die ze dragen.

 • Na mijn bevalling heb ik een tankini gekocht, inmiddels ook alweer een nieuwe bikini. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik die op dit moment ook nog niet zo goed aandurf…

 • Ik draag altijd een bikini, vind ik toch wel fijn zitten. Hoe ik dit zou vinden/doen als ik zwanger ben geweest zou ik niet weten 🙂

 • Vroeger zei ik nooit een badpak te gaan dragen maar inmiddels heb ik hem gewoon in de kast. Fijn ding!

  Tankini ziet er inderdaad mooi uit.

Reageren is niet mogelijk.