Back to sportschool!

Het zal mijn vaste volgers niet ontgaan zijn: ik sport! Nee niet alleen die 10.000 stappen die ik elke dag wil zetten maar werkelijk in een sportschool. Ik, de meest luie vrouw en anti-sporter die er is. En het grappige van alles is nog wel: I love it!

Eind vorig jaar gooide ik het roer om. Ik was mijn lelijke lichaam beu en ik was het beu om telkens maar ziek te zijn en lichamelijke klachten te krijgen. Ik begon met een cleansing, namelijk de Clean 9, en wilde me echt gaan richten op gezonder leven. Ik had al vaker pogingen gedaan (lees hier en hier) maar driemaal is scheepsrecht. En dat bleek ook echt zo te zijn. Mede dankzij de winactie die ik won begon ik aan een gezonder eetpatroon en ben ik inmiddels zo’n 30 kilo afgevallen.

Maar alleen een gezonder eetpatroon is niet genoeg. Met alleen letten op mijn eten ga ik niet de kilo’s afvallen die ik wil en gaat mijn lichaam er ook niet uitzien zoals ik wil. Natuurlijk weet ik dat perfectie niet bestaat en daar streef ik ook niet naar. Maar ik streef wel naar een gezond en strakker lichaam. En daarom moest ik toch echt gaan bewegen. En eigenlijk ook sporten. Ook al houd ik niet van sporten, behalve om naar te kijken.

Back to sportschool

Alsof het zo had moeten zijn was daar opeens SportCity. De meeste vestigingen zitten in de provincies Utrecht en Noord- en Zuid-Holland. Maar tot mijn grote verbazing zit er ook eentje dichterbij. Namelijk in Echt, een half uur rijden voor mij. Op een woensdagochtend, nadat ik mijn dochter naar haar oma had gebracht, reed ik er voor het eerst heen en het eerste wat me opviel bij binnenkomst was de familiaire sfeer en het gezellige zitgedeelte. En het fijnste vond ik nog.. ik zag mensen zoals ikzelf. Sommige jonger, anderen ouder. Maar gewoon normale mensen die lekker healthy en fit willen zijn.

image

Ik had, heel stom, mijn komst niet aangekondigd dus die eerste keer ging ik zelf aan de slag met wat cardio apparaten. Gelukkig kon ik de week erop wel meteen terecht voor de intake, want bij een abonnement van SportCity zit het Persoonlijk Fitplan. Dat Persoonlijk Fitplan wordt dus op maat gemaakt naar jouw eigen wensen. Misschien wil je een betere conditie, een plattere buik of zijn het de kilo’s die je kwijt wilt. Mijn eigen Persoonlijk Fitplan is uiteindelijk gericht op het omlaag brengen van mijn vetpercentage. Deze zat bij aanvang op 38,7% en ik hoop toch de 35% te zien na acht weken. Uiteindelijk wil ik onder de 30 komen en het liefst zelfs ergens rond de 25%. Maar dat is voor de langere termijn.

Mijn sportschema

Samen met een instructeur heb ik een sportschema opgesteld om mijn doel te behalen. Het is een mix van cardio en krachtapparaten. Zo start ik al meteen best intensief met 10 minuten intervaltraining op de fiets. Dat betekent dat ik begin op niveau 2 met fietsen, maar na een minuut gaat het niveau omhoog. En ik kan je vertellen: dat is best pittig! Gelukkig gaat het telkens maar met een paar niveaus omhoog en ga je daarna terug naar niveau 2 om even bij te komen haha. En 10 minuten is ook wel te overzien. Daarna een aantal apparaten om mijn spieren flink aan het werk te zetten, stiekem vind ik deze het leukst. Tussendoor nog even op de crosstrainer voor 10 minuten en dan mag ik zelf mijn niveau bepalen. Na nog wat krachtapparaten eindig ik dan met 10 minuten lopen. En dan zit de sessie er alweer op na anderhalf uur.

Ook zijn er elk heel uur buikspiersessies van een kwartier en deze wil ik ook telkens meedoen. Wel heb ik mijn onderste buikspieren al meteen overbelast, maar dat is eigenlijk wel logisch. Twee-en-een-half jaar geleden zijn ze met de spoedkeizersnede doorgesneden en daarna heb ik ze nooit meer gebruikt. En dan nu opeens heel intensief. Daarom moet ik deze spieren even rust geven en train ik vooral de anderen.

I love it!

img_6316

Zoals ik in de intro al aangaf, ik vind het sporten echt heel erg leuk. Altijd als ik, volledig bezweet, klaar ben met mijn workouts dan sta ik onder de douche na te genieten. Mijn huid voelt enorm zacht omdat er zoveel zweet uit is gekomen en mijn lijf is moet maar ik heb wel energie. Snap jij het nog? Soms moet ik mezelf zelfs wat afremmen om niet teveel te doen. Nu kan ik door technische planproblemen niet veel vaker dan 2x per week terwijl ik het liefst 3 of 4 keer ga. Maar misschien is dit wel goed, om mee te beginnen. Meer kan altijd nog!

Wil je mij trouwens “in actie” zien volg dan vooral ook de hashtag #backtosportschool en #mamagoesfit want daaronder post ik regelmatig foto’s van mijn bezwete hoofd of andere sportieve activiteiten. Ook jij kunt deze hashtags gebruiken om te laten zien wat je doet!

Houd jij van sporten? 

testafbeelding

17 reacties op “Back to sportschool!

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *