Back to school: welke schoolspullen heb je nodig?

Volgende week beginnen de basisscholen in het zuiden weer. Mijn dochter kijkt er erg naar uit, want dan ziet ze al haar vriendjes en vriendinnetjes weer. Ik zelf vind het ook wel weer fijn dat er wat ritme terug komt. Maar omdat school dus bijna weer begint werd het tijd om te gaan kijken naar schoolspullen. Ik heb niet alleen voor mijn kleuter gekeken, maar ook voor de wat grotere kinderen.

Back to school

Het nieuwe schooljaar komt er weer aan. En dat is altijd spannend. Voor de jonge kleuter omdat het de eerste keer wordt, maar ook voor de oudere kinderen. Misschien omdat ze tijdens de vakantie hun vriendjes niet gezien hebben, of omdat ze op een nieuwe school beginnen. Of misschien wel omdat ze een nieuwe juf of meester krijgen. Wat de reden ook is, er is bijna altijd wel spanning. Bij zowel de kinderen als de ouders. Hoe zal het dit schooljaar verlopen?

Lees ook: Voorbereiding voor de basisschool – eerste schooldag

Bol AlgemeenBol Algemeen

Besteed daarom zeker aandacht aan die eerste schooldag, maar benadruk vooral de leuke dingen. Ga samen op jacht naar een nieuwe schooltas, kijk alle spullen na om te zien of er nog iets ontbreekt. En vervang de spullen die aan vervanging toe zijn.

Schoolspullen voor een kleuter

Een kleuter heeft nog niet zoveel schoolspullen nodig zul je denken. En toch staat er nog behoorlijk wat op het lijstje. Zo had onze dochter een nieuwe rugzak nodig omdat haar oude tijdens de vakantie gesneuveld is. Aangezien we van Bulbby ook hele leuke logeerkoffertjes hebben voor de kinderen besloot ik om als eerste daar te kijken voor kinderrugzakjes. En ja hoor, ze hebben er hele leuke rugzakken in verschillende formaten en kleuren. En het allerleukste is, geen enkel ander kind zal ermee rondlopen want het is allemaal gepersonaliseerd. Je kunt zelf kiezen welke kleuren en afbeeldingen je wilt. En je kunt ook zelf bepalen welke tekst erop komt.

welke schoolspullen heb je nodig?

Voor Fay koos ik natuurlijk een rugzak met naam in het roze. En kijk eens hoe blij ze ermee is!

Daarnaast kun je niet genoeg broodtrommels hebben, want er raakt er altijd wel eentje zoek. En een of twee reserves zijn ook altijd wel handig wat betreft de afwas. Wij hebben eigenlijk al onze broodtrommels van Mepal. Dit is gewoon erg degelijk spul. Al zit ik er al wel even aan te denken om een bentobox aan te schaffen. Verder is een drinkbeker wel handig en ook een fruitbakje mag niet ontbreken.

bentobox back to school

Wat betreft het gymmen is het op elke school anders. Bij ons hebben ze geen gymtas nodig of gymkleding, alleen gymschoenen. Deze zijn inmiddels te klein dus ook daarvoor moeten we op jacht. De vorige keer kocht ik ze bij de VanHaren dus ik denk dat ik daar dit keer ook ga kijken.

En wat ik zelf dan ook leuk vind is een nieuwe outfit voor een nieuw schooljaar. Dus ik ga samen met mijn dochter op zoek naar nieuwe schoenen, een nieuwe tussenjas voor de herfstmaanden en misschien ook nog een nieuwe broek met trui. Ik heb hele leuke schoenen gezien van Disney, maar ook Skechers heeft weer een leuke nieuwe collectie.

De leukste schoolspullen voor een basisschool schoolkind

Voor de wat oudere basisschool kinderen komt er nog wat meer bij kijken qua spullen. Zij zullen niet alleen gymschoenen nodig hebben, maar ook gymkleding en dus ook een aparte gymtas. Op zich hoeft gymkleding niet zo moeilijk te zijn, gewoon een kort katoenen broekje of een joggingbroek en daar dan een shirtje bij.

Maar naast dat soort dingen zie je, vooral in de hogere groepen, ook dat ze wat meer echte schoolspullen nodig hebben. Zoals bijvoorbeeld een etui met hun eigen potloden en eventueel pennen. Misschien zelfs wel markeerstiften en een map. Dat verschilt overigens wel per school hoor. Dus het is altijd handig om zelf even bij de eigen school navraag te doen.

etui starwars back to school schoolspullen

Verder zie je dat ze vanaf groep zes vaak al taken en huiswerk krijgen dus dan is een agenda wel handig. En net als vroeger heb je nu ook genoeg keus uit agenda’s. Maar ik moet wel zeggen, ik vind wel dat er tegenwoordig veel meer en vele leukere agenda’s zijn dan toen ik jong was.

Sowieso heb je nu veel meer keus, wat ik echt leuk vind! Want stiekem ga ik voor mezelf ook wel weer wat ‘schoolspullen’ aanschaffen. Leuk voor op kantoor!

Heb jij alle schoolspullen al in huis?

2 reacties op “Back to school: welke schoolspullen heb je nodig?

  • Ik kan me nog goed herinneren dat ik elk jaar uit keek naar de school campus van de V&D. Een hele afdeling werd er aan gewijd en ik vond het geweldig om nieuwe school spullen te halen. Jammer dat zoiets niet meer bestaat. De afdeling van de Hema is klein vergeleken daar mee. Ja, jeugd sentiment als ik er nog aan terug denk.

    • Ja op de middelbare school had ik dat ook wel trouwens. Maar nu heb je zoveel meer winkels die gave dingen verkopen. Of ik zag het toen gewoon niet en kijk nu anders. Dat kan ook haha.

Reageren is niet mogelijk.