Toch een babyshower (zonder gekke spelletjes)

Een babyshower, ik vond dat eigenlijk niet zo nodig. Tijdens mijn eerdere 2 zwangerschappen heb ik deze ook gehad en hoewel ik het toen hartstikke gezellig vond ben ik gewoon niet zo in de wieg gelegd voor al die typische babyshower spelletjes. Poepluiers raden, van die vieze groente hapjes proeven, babyfoto’s raden…. Niets voor mij.

Toen ik in verwachting bleek van Dino was dit dan ook het eerste dat ik uitsprak naar mijn omgeving. ‘Jongens, geen babyshower gedoe hoor!’ Nu achteraf denk ik, dom Lien! Je had natuurlijk kunnen weten dat dit wel gewoon voor je geregeld zou worden.

Ik neem jullie even mee terug naar een doodnormale zaterdag een paar weken geleden.

Bol AlgemeenBol Algemeen

De datum van de babyshower vrij houden

De week ervoor was mijn schoonvader bij ons eten en die had een vaag verhaal over dat we op een zaterdag even bij hun langs moesten komen omdat oma er dan ook zou zijn. Oma had een cadeau voor ons en dat kon blijkbaar niet wachten of gegeven worden op een ander moment. Dikke prima, komen we toch langs. Zo, moesten Bas en zijn vader gedacht hebben was die datum veilig gesteld. Wel slim trouwens want ik zocht er ook echt helemaal niks achter omdat mijn schoonvader dit gewoon even tussendoor dropte, als Bas hiermee gekomen was had ik waarschijnlijk 100 vragen aan hem gesteld waar hij zenuwachtig van geworden was.

Babyshower-day: een lekker rommeldagje

Aangekomen op die zaterdag hadden wij een heerlijk rustige ochtend. We waren lekker bezig met wat klusjes in de babykamer, ik was de badkamer aan het uitsoppen waar ik echt al dagen naar uit keek, heel fijn! Ik had eigenlijk helemaal geen zin om ons huis te verlaten. Toen we einde van de ochtend aan tafel zaten met een bakkie koffie had Bas ineens haast. Euh, ja we moeten wel op tijd bij mijn ouders zijn want mijn oma rekent op ons. Ik wist hoe laat we hadden afgesproken en had eigenlijk helemaal niet zo een haast. Rustig aan hoor, je oma weet niet eens wat voor een dag het is dus waarom zouden we ons druk maken? Ik genoot heerlijk van een warme douche want niks is lekkerder dan douchen in een schone badkamer en eindelijk was ik eens de eerste 😊

Toen ik onder de douche uit kwam stond Bas naast me, trek je die leuke groene jurk aan? Die staat je altijd zo mooi… euh.. oh-kee. Bas zegt zelden wat hij wil dat ik aantrek, meestal vind hij alles prima. Er ging op dat moment nog geen lichtje branden. Ik dacht heel naïef wat leuk, hij benoemd een keer een outfit dat hij echt leuk vind. Braaf trok ik mijn jurk aan. Rustig droogde ik mijn haar en deed mijn ding en toen ineens ging Bas enorm op de tijd zitten. Wel verwachten dat ik die ene jurk aantrok maar een beetje make up op mijn gezicht smeren wat zou maken dat we misschien 10 minuten later vertrokken werd hij mopperig van. Hmmmm dacht ik, dit is raar! Dus ik weer, je oma is echt niet van slag omdat we 10 minuten later komen hoor en op mijn dooie gemakje ging ik verder met wat ik moest doen.

Onderweg naar ‘oma’

Zoals ik zei, make upje, schoenen aan enz 10 minuten had ik ervoor nodig en we zaten keurig op tijd in de auto, vond ik. Bas maakte in de auto een wat zenuwachtige indruk waardoor er iets begon te dagen bij mij…. Hmm… een babyshower wilde ik niet dus daar zouden ze zich toch wel aan houden? Zouden we iets anders leuks gaan doen samen? Ik besloot maar niks te vragen aan Bas want ik ken hem, als ik raad dat er iets speelt dan voelt hij zich echt heel stom en schuldig.

Wel fijn om je partner goed te kennen in dit soort situaties want de kleine dingen maakte dat ik wist dat er iets speelde. Zijn onrustige gedrag thuis over het op tijd moeten komen, zijn onrust in de auto en weinig gespreksstof, het naar binnenlopen bij zijn ouders waar hij eigenlijk altijd zo door loopt van de hal naar de keuken en nu mij ineens heel bewust voor liet gaan… en ja hoor! Toen ik de keuken in gelopen kwam zat daar mijn schoonvader, alleen. Geen 6 stoelen om de tafel, die was leeg. Gek, oma zouden ze die trap toch niet meer op laten klimmen. De muziek ging aan en mijn schoonvader kwam heel blij naar mij toe gelopen. Het kwartje viel. Toen ik naar boven keek stonden daar allemaal hele lieve mensen. Toch een babyshower!

Toch een babyshower!

Ik schold Bas even uit, maar was ook enorm geraakt en ondanks dat je al het gevoel hebt dat er iets speelt overvalt het gevoel je op zo’n moment. Dan zie je daar ineens een hele groep staan die speciaal voor jou de moeite hebben genomen te komen en iets leuks te organiseren. Of een babyshower nou je ding is of niet, je kan je op zo’n moment alleen maar heel speciaal en dankbaar voelen.

Geen typische babyshower, gelukkig…

Eenmaal iedereen gegroet schoof ik aan bij de rest en trof ik een tafel vol lekkers aan. Zag ik hoe gezellig ze het huis aangekleed hadden en liet mijn schoonzusje direct weten dat we GEEN typische babyshower spelletjes zouden gaan doen. Opluchting! Ze hadden een leuke muziek quiz gemaakt waar ik overigens echt heel slecht in bleek en een quiz over mij. Heel fijn dat nu iedereen op de hoogte is van de wat minder charmante momenten uit mijn verleden.

Naast deze twee activiteiten waren er heerlijke cocktails (met en zonder alcohol) en was het een middag gewoon heerlijk bij kletsen met iedereen. We zijn enorm verwend met prachtige cadeaus en stiekem was het heerlijk om gewoon even een middag heel erg zwanger te kunnen zijn en dit te delen met iedereen. Mijn schoonzusjes hadden dus heel goed aangevoeld waar ik wel blij van zou worden.

De avond sloten we lekker met mijn schoonfamilie af. Samen eten, kletsen over van alles en nog wat en je dan realiseren dat je echt in een warm nest beland bent. Hoewel ik dus riep geen babyshower te willen kan ik alleen maar met een glimlach terug denken aan deze middag. Ik denk dat wanneer je een babyshower organiseert het vooral heel goed is om te kijken naar wat de persoon waar je dit voor doet leuk vind. Mijn schoonzusjes hebben hun huiswerk heel goed gedaan, geluisterd naar waar mijn allergie op zo’n middag dan precies zat waardoor ze uiteindelijk wel iets hebben kunnen organiseren waar ik blij van werd. En mijn allergie op babyshowers echt 100% afgenomen is. Mocht er dus nog een 4e komen lieve schoonzusjes… dan weten jullie hoe hoog de lat nu ligt 😉

Nogmaals dank jullie wel! Ik heb er echt van genoten!