Babyproducten die ik echt niet (meer) wil!

Wanneer je voor het eerst zwanger bent gaat er een compleet nieuwe wereld voor je open. Een wereld waarin er schijnbaar dingen te koop zijn waar je nog nooit van gehoord hebt. En omdat je “nieuw” in deze wereld bent geloof je ook dat alles goed en handig is. Wordt je voor een tweede keer zwanger dan heb je de ervaring van die eerste. En dat heeft ervoor gezorgd dat er een aantal babyproducten die ik echt niet (meer) wil zijn!

Let wel: dit is hoe ik het zelf ervaren heb. Er zullen zeker producten zijn die ik noem waarvan een ander juist erbij zweert. Het is net wat je zelf prettig vind, maar ook hoe je kind is.

Babyproducten die ik echt niet wil

Laten we beginnen met baby producten die ik kocht maar waarvan ik me nu nog afvraag waarom in hemelsnaam!

Bol AlgemeenBol Algemeen

Jasjes/vestjes met capuchon

Eigenlijk is het niet de vraag waarom ik zoiets gekocht heb. Want als je bepaalde vestjes of jasjes ziet dan snap je wel waarom iemand zoiets koopt. Maar wanneer je dit dan aantrekt bij je pasgeboren baby besef je jezelf dat zoiets helemaal niet handig is.

Net zoals truitjes met knoopjes op de achterkant. De vraag is dus “what where the makers thinking?”. Dat ligt toch kei onhandig voor een baby? Zodra je kindje zelf kan zitten dan zijn zulke dingen wel weer leuk. Maar tot die tijd geen capuchon kleding dus!

Meerdere kruiken

Onze kleine dame is in maart geboren en op de kraamlijst van de kraamzorg staan dan ook twee kruiken. Ook nu bij onze babyboy die in juni geboren gaat worden. Toch hebben wij maar één kruik. En dat bleek meer dan genoeg te zijn voor onze dame. Na een paar dagen had ze geen enkele kruik meer nodig!

Merken we dat onze zoon toch minder goed de warmte vast kan houden dan hebben we een tweede kruik snel bij gekocht. Maar voor nu vind ik het gewoon echt zonde.

Veel dekentjes

Onze dochter lag, uiteraard, in het begin onder een lakentje en een dekentje. Maar ze kroop er op een gegeven moment telkens onderuit. Dan lag ze opeens bovenin het bedje. Zonder deken dus. Daarom besloten we om een vier seizoenen slaapzak voor haar te kopen. Deze heeft ze vanaf dat moment altijd gedragen en ze sliep dus bijna niet meer onder een dekentje.

Meestal hadden we wel nog een lakentje voor de vorm. Maar een deken erbij was dan weer te warm. Dus dit keer houden we ons in met dekentjes en wachten we gewoon even af hoe deze baby het doet qua slapen.

Wellicht dat we dan alsnog een deken erbij kopen, maar dan wel een tuck-inn van Witlof for kids. Die zijn echt ideaal!

Broekjes met voetjes eraan

Ik heb gelukkig voor Fay slechts een aantal broekjes met voetjes gehad, want ik vond het echt geen handige dingen. Het lijkt ideaal want sokjes verliezen ze vaak en met zo’n broekje hebben ze altijd warme voeten. Maar het past nooit goed. Dus toch liever broekjes en sokjes apart. Toch heb ik een aantal onesies gekocht. Zowel met als zonder voetjes. Die blijven gewoon te schattig haha.

Wipstoeltje

Deze kochten we niet maar kregen we. Maar Fay vond het echt verschrikkelijk! Daarom zal ik zelf niet snel een wipstoeltje kopen en al helemaal niet van die dure dingen die automatisch bewegen enzo. Want je kind zal het maar eng vinden. Weg geld…

(Overigens vond ons zoontje het weer geweldig en hebben we hem bij hem alsnog gebruikt. Zo zie je maar weer, het kan per kind verschillen!)

Knuffels

Onze dochter komt om in de knuffels. Zelfs nu ze drie is krijgt ze nog regelmatig knuffels. Super lief natuurlijk, maar wat moet je met zoveel knuffels? Meestal heeft een baby/kindje een favoriet. Maar bij ons is dat dus niet. Want ze heeft teveel keus haha. Dus knuffels hoef je echt niet zelf te kopen, die ga je al veel (te veel) krijgen!

Flessenwarmer

Ik heb zelf nooit een flessenwarmer gehad omdat ik ze vrij prijzig vind. Maar van verhalen die ik om me heen hoor is het ook totaal onnodig zo’n flessenwarmer. Zelf gebruikten we de magnetron eigenlijk altijd of au bain marie om de flesjes op te warmen. En je kunt ook altijd nog gekookt water in een thermosfles boven neerzetten met een flesje koel water om zo ook ’s nachts de fles te kunnen geven.

Luieremmer

Hiervoor geldt hetzelfde als de flessenwarmer. Wij hebben het zelf nooit gehad maar dat was vooral omdat ze vrij prijzig zijn en we van anderen hoorden dat het onnodig is. Dus wij kochten twee emmer-vuilnisbakken bij de Ikea en gebruiken deze sindsdien als luieremmer. Gewoon met regelmaat naar beneden brengen en wegbrengen naar de container.

Welke babyproducten zijn in jouw ogen nutteloos?

De baby komt van Shutterstock

20 reacties op “Babyproducten die ik echt niet (meer) wil!

 • De flessenverwarmer en magnetronsterilisator. En die vestjes met capuchon inderdaad. De wipstoel is hier wel heel vaak gebruikt.

  • Ja heb sowieso bijna niets in maat 50. Maar wel wat. Want ondanks dat Fay een grote baby was, was 56 toch echt nog te groot.

 • Oh die kruiken vond ik ook al bij baby 1 pure onzin.. in april geboren en het was bijna 20 graden.. tot ze zich niet warm kon houden.. en toen was kruik 2 idd zo gekocht! Grappig dat iedereen anders kijkt.. ik zweer juist bij de flessenwarmer van difrax.. ik zet savonds alles start klaar en hoef dus alleen op de knop te drukken sochtends.. ondertussen even wakker worden.. Evy halen en lekker door doezelen terwijl zij de fles drinkt.. al had ik die al bij Veerle en toen dacht ik oh das zonde van m’n geld geweest.. toen gewoon maar 1 of 2x gebruikt.. en het ding kost wel 80 euro.. gelukkig levert hij dus nu wel z’n geld op!

 • Ohhhh die knuffelexplosie. Zo erg idd. Wij hebben er ook heel veel. Serieus een grote wasmand vol en ook heel veel grote exemplaren. Heel leuk en lief maar geen idee waar we ze moeten laten. Wipstoel vond ik dan wel weer heel fijn maar kan me voorstellen dat als je kind het niets vindt dat je het natuurlijk niet gebruikt.

 • Helemaal mee eens! Alleen de flessenwarmer gebruik ik wel om de borstvoeding mee op te warmen als we die met de fles geven.

 • Hihi, wat leuk om te lezen! Ik ben het bijna met alles eens, behalve de wipstoel. Wij konden echt niet zonder een wipstoel! We hebben zelfs een opvouwbare wipstoel gekocht, voor vakanties (past in de koffer) en visites. Fenne vond het geweldig in dat ding, hihi. Zo zie je maar weer hoe ieder kindje anders is, grappig! Verder ben ik het er helemaal mee eens. Er zijn zoveel ‘nutteloze’ producten.. En als het woordje ‘baby’ er voor staat; kost het opeens ook 3x meer!

 • Kruiken heb ik ook nooit gekocht, maar geleend. Echt onzin voor die paar dagen. Wipstoeltje heb ik wel heel fanatiek gebruikt. Maar niet zo’n automatisch bewegende.

 • De flessenverwarmer en de jasjes met capuchon die heb ik de afgelopen 3 maanden ook niet gebruikt of aangetrokken. Het wipstoeltje vond mijn dochter fijn, maar mijn zoontje vind er nog niet zo veel aan.

 • Broekjes met voetjes haha! Zo herkenbaar, die vreselijke krengen blijven toch nooit op hun plek zitten. Nee voor mij ook een no go. Enne die flessenwarmer. Ik heb er nooit eentje aangeschaft. Bewust niet. Ik bedoel, 3 minuten wachten tot je fles klaar of die paar seconden bij de magnetron wachten. Keuze snel gemaakt.

 • Geen idee waarom mensen knuffels geboren inderdaad. Ze zijn vaak lelijk (want het moet ook nog in de smaak vallen) en je hebt er al snel teveel. Dus wat moet je er mee? Wipstoeltjes vind ik zelf ondingen.

  • Heb zelf ook nooit molton hoeslakens. Nu toevallig eentje omdat ik hem gebruik als waterafstotend “zeiltje” voor het geval dat 😉

 • Kleding in maat 50 was voor al mijn kinderen overbodig. Wipstoel had ik wel. Mijn middelste vond het verschrikkelijk. De andere vonden het geweldig. Ik gebruikte het om ze eten te geven. Fles verwarmer wel gehad nooit gebruikt. Ik heb een luier emmer. Een simpele met deksel. En staat bij mij op balkon. Kruiken bij al mijn kinderen wel nodig gehad. Ondanks dat ze allemaal in de zomer geboren zijn. Was alleen voor de eerste dagen.

  • Ja die kledingmaat weet je nooit van te voren he. Dat is het lastige! Fay was een grote baby maar doordat ze ziek werd viel ze veel af en kon ze later alsnog in maat 50 😛

 • Dekentjes met lakentjes in de wandelwagen vond ik ook zo nutteloos. Ik had ze en binnen een week was het over en gooide ik de voetenzak van de maxi cosi (ik had zo’n mooie van Koeka) in de wandelwagen. Dan kon hij zich (het was bijna winter en al flink koud) niet zomaar bloot trappelen. Hij trapte alles namelijk naar beneden. Verder met alles eens, behalve de wipstoel. Dani vond ze fijn, maar dan niet als ze teveel bewogen. Wij hadden een wat luxere (daarna netjes verkocht) waarin hij zowel kon zitten als liggen. Dat ding kon in tig standen en op wiebel-stand en sta-stand. Ideaal met eten geven bijvoorbeeld, al werd hij er ook gewoon erg rustig van.

Reageren is niet mogelijk.