Babykamer roomtour – beige trend

Babykamer roomtour letters Foss.

De babykamer! Toch altijd een dingetje he… waar ik normaal vol ideeën zit qua interieur had ik voor de babykamer eigenlijk helemaal geen plan en dat vond ik behoorlijk irritant. Alles wat ik online tegen kwam vond ik op elkaar lijken en tsja, ook ik ben uiteindelijk toch gegaan voor de trend van nu ‘sad beige’.
Onze Foss heeft een vrij grote kamer, we konden dus met grote meubels werken wat heel fijn is want zo konden we voldoende kasten neer zetten om de luier voorraad en billendoekjes in op te bergen.

Een roomtour door de babykamer

Ik dacht, misschien leuk om jullie even mee te nemen door het kamertje van Foss.

De muren

De muren zijn dus in een beige / bruin tint geschilderd. We hadden op de lichte muren eigenlijk een donker bruine kleur gedaan maar dit vond ik veel te donker. Toch wel een dingetje hoor, heeft je partner net de muren met je geschilderd kom jij aan met een ‘ik vind het niet mooi, het moet er vanaf’. Gelukkig vind ik schilderen zelf ook niet zo een probleem dus samen hadden we dit zo opgelost. Ik wilde sowieso geen complete babykamerset kopen. Ik vind het te leuk om meubels met elkaar te combineren. Ook ben ik van het veranderen tussendoor en door niet voor een dure complete kamer te gaan kan ik het voor mezelf goed praten mocht ik in de toekomst toch ineens een andere kast neer willen zetten.

Het ledikant

Ons ledikant (Sniglar) komt bij de IKEA vandaan. Wij vonden deze mooi en de prijs sprak ons ook wel aan. Waarom ledikantjes zo belachelijk duur moeten zijn begrijp ik echt niet. Voor het matras (Drommande) zijn wij ook voor eentje van IKEA gegaan. Deze kwam goed uit de testen van de Consumentenbond en aangezien ik niet van plan was Aerosleep lakentjes te gaan gebruiken wist ik dat zo’n matras aanschaffen ook weinig zin had. De klamboe is van Jollein in de kleur Nougat en bestelde ik bij de Wehkamp. De lakentjes zijn van Mies & Co.  Ik ben echt verliefd op dat merk. Dit ligt zowel in het ledikantje, de kinderwagen en de co-sleeper. Het mobieltje van vilt komt bij Dille & Kamille vandaan.

Ledikantje babykamer roomtour

De commode

Onze commode is vast en zeker voor iedereen een bekende. De Hemnes van de IKEA. Eigenlijk hadden we het plan om deze te schilderen in het donkerblauw, we zouden namelijk alleen deze commode als kast in de babykamer neerzetten. Dit stelde ik telkens uit omdat ik eigenlijk helemaal geen zin had om de kast te schilderen en ik hem in het wit ook wel mooi vond staan. Wel moesten er andere handgrepen op. Deze bestelde we bij de ZARA.

Qua inrichting van de commode ben ik er nog niet helemaal over uit of het zo gaat blijven. In de bovenste lade zitten nu luiers, rompers, hydrofiele doeken etc. En in de onderste lades andere verzorgingsspulletjes zoals kruiken, grotere hydrofiele doeken, badcapes, etc. Voor nu vind ik het even goed zo, maar zoals ik al eerder schreef, ik verander nog wel eens dus mogelijk ziet dit er volgende week weer heel anders uit. In de commode maken we trouwens gebruik van de ladenverdelers (SKUBB) van IKEA.

babykamer roomtour commode en badje

Op de commode ligt een verschoningskussen gewoon van de HEMA. Op dit moment met een hoes van Mies & Co. Verder vind je een zoutlamp, de babyfoon die we nog hadden liggen van Luka & Jonah (geen idee of we deze ook gaan gebruiken) en een pot met spenen. Ik wilde de commode zo leeg mogelijk houden. Boven de commode het bekende kruidenrekje (BEKVAM) van IKEA. Wij hebben voor Foss in huis: badolie en babyolie. Van Drs Leenarts gebruik ik graag de droge huidzalf (deze gebruik ik ook nog steeds voor Luka, Jonah en mezelf) en de babybillenzalf.

Het badje

Het badje naast de commode is van Bebe-jou. We kochten een complete set incl. thermometer, zo’n bakje om je billendoekjes in te doen, borstel en kammetjes, ideaal. Eigenlijk waren we helemaal niet van plan om een badje te kopen aangezien ik van het douchen ben met de kinderen. Maar zwangerschapshormonen doen soms gekke dingen met je en tijdens mijn gesprek met de kraamzorg was ik weer overtuigd. Toch ook wel leuk zo’n bad momentje met je kleintje. Voor mij was het belangrijk dat er een slang bij zat om hem leeg te laten lopen en ik hem gemakkelijk kon verplaatsen naar de badkamer. Dat is toch waar ik onze kleine in bad ga doen omdat het gemakkelijk is met het legen. Geen gedoe met emmers. Verder wilde ik graag een hoog badje aangezien ik lang ben en het bad momentje ook voor mij & papa leuk moet zijn en je niet daarna dagen krom wil lopen.

De kledingkast – Marktplaats gelukje

Dat deze kast in de kamer van Foss zou komen was eigenlijk helemaal niet de bedoeling. We hadden de kast altijd in de woonkamer staan. Deze kast kocht ik een aantal jaar geleden op marktplaats en was echt een gelukje! Inmiddels heeft de kast al veel verschillende kleuren gehad en hebben we dezelfde ook op Jonah zijn kamer staan. Toen we toevallig tegen een nieuwe kast aanliepen voor de woonkamer was het meteen duidelijk, deze gaat naar de kamer van Foss en schilderen we donkerblauw.

Babykamer roomtour sad beide.

Nu hij hier in de kamer staat ben ik er zo blij mee dat hij hier staat. Er kan zoveel in! Hierin zit dus de luiervoorraad, de billendoekjes voorraad, kleding, spullen voor de kinderwagen, de draagzak enz. Een heerlijke grote kast voor alles wat je eigenlijk verder niet in het zicht wil hebben.

Verder in de kamer

We hebben nu nog geen gordijnen hangen, behalve de lamellen die er hangen. Ik ben er nog niet over uit of ik dit wil en als we het doen, wat voor gordijnen. Om de kamer wel minder ‘leeg’ te laten klinken hebben we er een groot vloerkleed neergelegd die ik tegen kwam bij de Wehkamp. De mand die er staat komt bij de Kwantum vandaan en is nu gevuld met speelgoed. Het blokkenkarretje en gitaartje kregen we cadeau.

1 reactie op “Babykamer roomtour – beige trend

Reageren is niet mogelijk.