Babyhapjes: mijn succes recepten

Mijn zoontje is zeven maanden en eet hapjes als de beste. Ik heb even moeten zoeken wanneer we de hapjes gingen geven, vooral het fruithapje was een zoektocht. Maar ik denk dat we een goed ritme hebben gevonden. Nu ik in de wereld van babyhapjes zit ga ik ook op zoek naar de lekkerste en fijnste recepten hiervoor. Omdat ik voor een ander de zoektocht wil vergemakkelijk deel ik een aantal van mijn succes recepten hier op de blog. 

Wanneer is een babyhapje een succes?

De recepten die ik hier deel heb ik uitvoerig getest op onze baby. Het zijn dus ook babyhapjes die hij lekker vindt. Aangezien smaken verschillen kan het dus zijn dat jouw kindje dit niet lekker vind. Maar doorgaans denk ik dat baby’s alles lusten, alleen sommige dingen moeten gewoon vaker geproefd worden.

Ik noem het een succesrecept wanneer ons zoontje bij de eerste keer proeven al heel enthousiast reageerde en het hapje binnen no time op was.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Babyhapjes recepten

Op het moment van schrijven is Milo net zeven maanden oud. We hebben bij zijn groentehap wel al aardappel geïntroduceerd maar nog geen rijst of pasta. De komende tijd gaan we daar echter wel mee aan de slag dus zal ik dit artikel ook aanvullen met nieuwe babyhapjes succes recepten.

Wortel, pastinaak & basilicum (6+ maanden)

Een heel makkelijk recept, ook uit te breiden met aardappel. Stoom 100 gram wortel en 100 gram pastinaak en mix dit samen met vier blaadjes basilicum tot een puree. Je kunt een beetje olie toevoegen om het smeuïger te maken. Je haalt hier 2 hapjes uit.

Bloemkool, doperwt & courgette

Deze variant ontdekte ik door Spruit. Milo was weg van deze combinatie dus ik heb hem zelf ook gemaakt en warempel.. Ook mijn variant vond hij lekker! Ik heb een aantal bloemkool roosjes samen met wat diepvrieserwten en een halve courgette in de Philips avent stomer gegooid en na 15 minuten kon ik hem mooi tot een papje blenden. Ik heb er zelf niet echt meer water aan toe hoeven voegen maar het kan zijn dat als je bijvoorbeeld meer bloemkoolroosjes erin doet je dat toch even moet doen. Je kunt er natuurlijk ook moedermelk of flesvoeding in doen.

Aardappel, courgette & gehakt

Mijn eerste recept met vlees die ik geprobeerd heb. Ongeveer 80 gram gehakt, 150 gram aardappel en 150 gram courgette. Dit samen stomen en daarna tot een papje mixen (of met stukjes wat jij wilt). Ik haalde hier voor mijn zoontje van 7 maanden drie hapjes uit.

recept babyhapjes courgette

Banaan en avocado (4+ maanden)

Dit hapje zal algemeen bekend zijn, maar toch noem ik hem. De banaan in combinatie met avocado is volgens mij bij elke baby een succes. De ene keer heb ik wat meer avocado dan banaan en de andere keer andersom, maar het is en blijft een topper.

Banaan, appel en peer

Een ander succes is de combinatie van banaan, appel en peer. Ik had eerst appel en peer gecombineerd en dat lustte hij wel, maar niet van harte. Toen ik er ook nog banaan in mixte kon hij er geen genoeg van krijgen. Begrijpelijk natuurlijk want banaan is heerlijk zoet.

Doperwten en zoete aardappel

Zelf ben ik niet zo dol op erwten, maar door een pasta heen eet ik het wel. Daarom hebben we het ook altijd in huis en dus bedacht ik deze combinatie. Erwten zijn wat bitter van smaak dus in combinatie met zoete aardappel kon het eigenlijk niet fout. En ja hoor, dit was vanaf de eerste hap een succes. Hij riep telkens zelfs om de volgende hap, want het ging te langzaam! Ik heb 1 grote zoete aardappel met zo’n 200 gram erwten gemixt en er kwamen 4 hapjes uit.

Aardappel en pompoen

Super makkelijk maar het hoeft ook niet altijd moeilijk te zijn. Een lekker “stamppotje” met aardappel en pompoen. Sowieso ook pompoen los vind ons mannetje geweldig. Ik gebruik voor de makkelijkheid altijd diepvries pompoen zodat ik dat ding niet hoef te ontleden haha. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon een pompoen kopen, het grootste gedeelte gebruiken voor pompoensoep en de rest voor dit hapje. Met 2 grote aardappelen en een pakje diepvries pompoen haal ik er 4 hapjes uit.

Broccoli, spinazie & (zoete) aardappel

Ons mannetje is weg van spinazie, dus eigenlijk alle hapjes waar dit in zit daar smult hij van. Zo ook deze lekkere combinatie. Maar ik heb hem ook wel eens zonder spinazie gemaakt en ook dat was heerlijk volgens mijn baby.

Zoals je ziet, het hoeft allemaal niet zo moeilijk. Ik ben nu net pas begonnen met vlees erbij dus heb daarvan nog maar 1 recept maar zodra ik er meer heb vul ik dit artikel aan..

Heb jij nog lekkere recepten of tips? Laat een reactie achter of deel het via de mail. 

18 reacties op “Babyhapjes: mijn succes recepten

 • Bij Lise startte ik met avocado en als een soort ‘traditie’ deed ik dat ook bij Quinn. Vonden ze allebei heerlijk! Ze eten nu allebei met de pot mee, anders zou ik je recepten zeker hebben uitgeprobeerd!

 • Mijn dochter is weg van spruiten, zoete aardappel en kip! Ook mie met champignons paksoi en ham , witlof met aardappel en appel en sperziebonen met rijst tomaat en kip gaan er onwijs snel in! Erg blij met je receptjes, kan ik hier ook weer wat meer variatie erin gooien naast een aantal receptjes die ik nog wil uitproberen (pompoen en zalm bijvoorbeeld!)

  Avocado was hier een totale No go, aantal keer geprobeerd maar ze bleef mega kokhalzen. ?

  • Oh spruiten moeten we ook nog proberen. Alleen lusten wij dit niet dus kopen we het nooit. Toch maar eens doen want onze dochter lust ze ook (van oma krijgt ze t wel altijd haha)
   De pompoen met zalm wil ik ook nog testen! Doe je er nog aardappel of pasta bij dan? Of rijst?

 • Natascha Ippel zegt:

  Wat een handig artikel!
  Wij ‘mogen’ volgende week starten met hapjes dus deze combi’s moeten nog even wachten, maar ik ga het onthouden voor over een paar weekjes/maandjes.
  Mix je de banaan en avocado dan ook in de Philips Avent Cook? Of prak je dat? Ben benieuwd of je sowieso nog tips hebt voor de eerste hapjes. Wellicht heb je daar ook al eerder over geschreven, dus ik ga even snuffelen op je blog 🙂

  • Je hebt hem al gevonden zag ik, top! En ik mix de banaan en avocado nu ook nog in de Philips Avent Cook omdat hij het geprakte nog niet zo goed kan eten. Probeer dat wel eens hoor.. Maar tot nu toe nog geen succes, dus dan maar weer mixen 😉

 • Leuk he alles uitproberen. Tot nu toe alles wat ik voorschotelt aan Max eet hij prima op. Heeft niet echt een voorkeur. Heb nu net ook courgette gekocht, gehakt uit de vriezer gehaald en goed idee om het met aardappel te maken.

 • Wat leuk om te lezen. We gebruiken veel dezelfde ingrediënten zie ik. Kip ook een aanrader! Maar hoeveel geef jij Milo zo ongeveer? En hoeveel brood eet hij zo ongeveer?

  • Wij hebben van die bakjes van de Hema, drie kleuren weet niet of je ze kent? Maar die zit vol en dat eet hij. Hoeveel het precies is weet ik eigenlijk niet. Geloof iets van 6 volle eetlepels.

 • Wat ontzettend goed van je. Bij mijn eerste durfde ik het niet zelf te maken. Bij de tweede was ik veel te druk. Geen excuus. Des te meer respect voor jou.

 • Bij Fiene hebben we ook zoveel zelf gemaakt. Ik vond dat zó leuk om te doen. Vooral omdat ze alles lekker vond en we steeds weer wat anders konden proberen, anders was de lol er snel af geweest denk ik haha. Maar het stomme is dat ik dus echt niet meer weet wat we dan allemaal maakten.. Ik weet nog wel dat ze op een gegeven moment een Mexicaans-achtig prutje met avocado / tomaat / mais en nog wat andere toevoegingen echt heerlijk vond.

 • Femke Dekker zegt:

  Wij hebben de Philips Avent stomer ook. Al voor 3 kinderen de hapjes in gemaakt en over een tijdje ook voor de 4e ???? de oudste was hier dol op aardappel met aubergine en rozijnen!

Reageren is niet mogelijk.