Babyborrel

Toen we net met Fay uit het ziekenhuis kwamen was het voor ons zo klaar als een klontje. We zouden een babyborrel geven! We zagen de bui namelijk al helemaal hangen: elke dag kraamvisite, bezig tot en met sint juttemis met inplannen, geen enkel weekend vrij… Nu heb je dit allemaal wel zelf in de hand, we know. Maar we wilden ons nu gewoon bezig houden met genieten. Dus besloten we om een babyborrel te gaan geven en al die mensen in 1 keer uit te nodigen.

Totdat we echt moesten gaan beginnen met ‘wat willen we’. Ja eigenlijk willen we het helemaal niet. Want ook dat is een enorm gedoe, dat geregel voor een babyborrel. Vooral omdat we al bleven hangen bij de vraag ‘wie nodigen we uit?’. Uiteindelijk kwamen we op een lijst van zo’n 100 man en dan hadden we nog niet eens de collega’s van Bart meegeteld. Dat werd dus geen babyborrel bij ons thuis. Dat ging never the nooit niet passen! Gelukkig hebben we bij ons een paar deuren verder een zalencomplex en de eigenaren kennen we behoorlijk goed. Het idee was dus om het daar te gaan houden. Maar dan komt weer de vraag ‘wat willen we serveren?’.  We werden er zo langzamerhand gek van en schoven het telkens vooruit om er echt over na te denken.

Sowieso.. meer dan 100 man? Dat is toch helemaal niet leuk? Dan spreek je nooit iedereen, mensen zijn meer een nummertje die je komen feliciteren. Nee dat is eigenlijk helemaal niet wat we willen. De weken gingen ook gewoon voorbij en eigenlijk viel het wel mee als het ging om kraamvisite. Eigenlijk hebben we amper kraamvisite gehad zelfs! Of dat nu is omdat mensen eigenlijk geen contact op durven te nemen na alles wat er gebeurd is of om een andere reden. Geen idee. Maar die “meer dan 100” man zullen echt niet op kraamvisite komen.

Wie weet dat dit blogje nog wat los maakt en er mensen zijn die denken “hey, maar ik wil wel op kraamvisite komen..” Je bent welkom hoor, wij showen onze Fay met alle trots en nu het lekkere weer eraan zit te komen kunnen we er gelijk iets leuks van maken.

Wij geven dus geen babyborrel, maar voor de mensen die dit wél willen doen, hieronder wat Pinterest inspiratie!

 

 

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

13 reacties

 1. Jess op 8 mei 2014 om 08:04

  Hier ook niet gedaan. Sowieso hebben we de eerste weken amper kraambezoek gehad omdat ik day echt niet trok toen. Toen er later toch mensen kwamen, vond ik dat eigenlijk best gezellig en leuk. Heerlijk om mijn kind te showen, te horen hoe knap hij was en cadeautjes te krijgen 😉 Niets mis mee haha.

 2. Bianca op 8 mei 2014 om 09:00

  Leuke inspiratie foto’s! Bij mij kwam er toen wel kraam visite maar alleen wanneer ik het in plande en wilde 😛 Zo’n borrel lijkt mij stiekem wel leuk zoveel mensen ken ik toch niet haha x

 3. Jess op 8 mei 2014 om 13:16

  Wat een verhalen elke dag!
  Kan ik niet een abonnement afsluiten?

  Je zou boeken moeten gaan schrijven.. je kan zo mooi schrijven. Ik pink elke dag traantjes weg.

  • Jess op 8 mei 2014 om 13:33

   Ok, ik weet niet wie uit mijn naam deze comment plaatst maar ik verzoek je toch vriendelijk om dit te laten en een andere hobby te zoeken.

   Groetjes,

   ‘De echte’ Jess

 4. Eline op 8 mei 2014 om 14:56

  Gaaf! Wij gaan ook een babyborrel geven… de locatie ligt vast, maar welke hapjes enz nog niet… dus dit is goede inspiratie voor ons!

 5. Insoon op 8 mei 2014 om 15:12

  Poeh, daar moet je toch niet aan denken? 100 man op de kraamborrel. Kan me voorstellen dat jullie er toch vanaf hebben gezien 😉 En dat mensen nog niet bellen om op kraambezoek komen heeft misschien ook te maken dat ze jullie eerst even de tijd willen geven om lekker met z’n drietjes te wennen.

 6. Michelle op 8 mei 2014 om 15:32

  Aan de ene kant lijkt het me wel leuk zo’n babyborrel, en je bent snel van de eeuwige visite af.. maar pfff 100 man! Kan me heel goed indenken dat je daar ook niet op zit te wachten..

 7. Tamara op 8 mei 2014 om 17:16

  100 zijn er wel een hele boel.. inderdaad dam lastig iedereen te spreken.

  Hier de eerste weken wel wat bezoek maar niet super veel. En zelfs nu 3maanden later is nog niet iedereen langs geweest. Wel een heleboel cadeautjes voor Zoe.

 8. Saskia op 8 mei 2014 om 20:27

  Een babyborrel lijkt mij ook niets met name omdat het mij ook zo onpersoonlijk lijkt. Na de geboorte van Senna was ik ook bang voor veel kraambezoek maar uiteindelijk is dit heel mooi verspreid door de weken heen.

 9. Sas op 8 mei 2014 om 20:42

  Oh dit ken ik wel, jammer genoeg nooit geweest. Ik was toen ziek toen mijn nichtje dit voor haar kindje deed…

 10. Mama van Jenthe (Kelly) op 8 mei 2014 om 21:57

  Weet je dat ik dit vaker hoort? Ja hebben wij ook meegemaakt. Van wie je verwacht die zou komen, kwam pas toen Jenthe meer dan een maand oud was en die ik niet verwachtte stond zo op de stoep.. uhmmm oke?.. Was heel vreemd! En hier niet zo veel kraamvisite gehad maar dat komt omdat ik alleen met mijn ouders in Limburg woont en mijn familie in het Westen. Helaas is ook niet iedereen zo om gewoon één keer de auto te pakken en langs te komen. Op zich wel jammer! Maar op dat moment was ik wel klaar met visite omdat die kwamen telkens om de dag kwamen of elke dag 1 dat wil ik ook echt niet meer! Ook kwam toen nog de kraamverzorgster, Verloskundige, Artsen voor hielprik / groenekruis geloof ik, mijn huisarts, nog een andere verloskundige en die van het consultatiebureau waaaahhhhh!

 11. Mama van Jenthe (Kelly) op 8 mei 2014 om 21:59

  Ik heb trouwens geen babyborrel meegemaakt. Mijn zus heeft het gedaan maar ik was daar niet bij ik was toen bezig met ICSI behandelingen en zo.

 12. Favoriete bloggers mei - Mamaliefde op 7 januari 2016 om 08:41

  […] liegt over moederschap – Mommy to be Ongerust toekomst kinderopvang – mamaoschrijft Babyborrel – Meisje eigenwijsje Uitdaging – Durven dromen denken doen Dag sociaal leven – […]

Laat een reactie achter

© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje