Babyboom in Blogland – deel 4

In een vrij korte tijd hebben weer een heleboel bloggers hun zwangerschap aangekondigd! De allereerste editie stamt af uit 2015 en de laatste “update” is van mei vorig jaar. Het werd dus wel weer tijd voor een nieuwe editie. Ik moet toegeven dat ik wat aansporing nodig had, omdat het toch veel werk is. Maar aangezien ik zelf ook zwanger ben en dus deel uit maak van die babyboom kon ik eigenlijk geen nee zeggen. 

Ik heb mijn best gedaan om alle zwangere (mama)bloggers op te sporen, maar mocht ik iemand vergeten zijn dan vertel me dit gerust, dan vul ik het lijstje onder aan!

Mama’s (to be) die op ploffen staan

Als eerste zijn er een aantal moeders (in spé) die al zover zijn dat de kleine op elk moment kan komen. Nee ik zal je nog iets grappigs vertellen, terwijl ik dit artikel in elkaar aan het zetten ben bereikt me het nieuws dat een van deze zwangere dames die ik op mijn lijstje had ook werkelijk al bevallen is.

Charlotte van Aukjeswereld.nl

Als eerste noem ik natuurlijk lieve Charlotte. Zij is naar een blogcollega ook echt een blogvriendin geworden en het grappige is dat wij elkaar eigenlijk al kenden buiten het bloggen om. Maar juist door deze gezamenlijke hobby en onze kinderen zijn we onder andere weer met elkaar in contact gekomen. Charlotte is alweer bijna 38 weken zwanger van hun tweede dochtertje en ik mocht haar prachtige buikfoto tonen.

Patricia van Twijfelmoeder.nl

Patricia is het gezicht achter Twijfelmoeder. Een site  die zij heeft opgezet voor vrouwen die, net als haar, twijfelen over het feit of ze wel of geen kinderen willen. Echter is de twijfel van Patricia omgeslagen in een ‘ja ik wil kinderen’ en verwacht ze nu dan ook samen met haar partner hun eerste kindje. Patricia is ongeveer net zover als Charlotte, dus ook al bezig met de eindsprint!

Marijke van Easydailyfood.nl 

Marijke heeft een foodblog waar zij snelle, gezonde en makkelijke recepten op plaatst. Een blog die ik ongeveer vanaf het begin af aan al ‘volg’ omdat zij precies snapt wat nu echt makkelijk en snel is. Soms kom ik wel eens recepten tegen op andere sites die claimen makkelijk te zijn maar waarbij je 100 ingrediënten nodig hebt die ik niet ken of in huis heb. Marijke is ook zwanger van haar tweede kindje en heeft bijna de 37 weken mijlpaal gehaald. De eindstrijd is in zicht!

Channah van Bodyafterbaby.nl

Ook Channah is zwanger van haar tweede kindje. Ze heeft al een dochtertje en is nu ongeveer zo’n 36 weken zwanger van een tweede meisje. Channah blogt over, je raadt het wellicht al, hoe je na een zwangerschap weer een beetje terug in shape kunt komen. Hoe je weer een mooie body after a baby kunt creëren dus. Geloof dat ik na mijn bevalling onder andere haar blog eens flink ga doorspitten.

Shirley van Mommyhood.nl

Wie kent Shirley nu niet? Je kunt haar namelijk kennen van Styleguid maar ook van Mommyhood (wat vroeger Mommytobe heette). Shirley is, ik heb haar al eens mogen ontmoeten, precies zo op haar blog als dat ze in het echte leven is. Echt een hele lieve en leuke vrouw. Ook Shirley is zwanger van haar tweede kindje en naast haar zoontje Skyler komt er nog een tweede zoontje bij. Met zo’n 35 weken zwanger is het voor haar ook aftellen. Bij Skyler had ze rond dit termijn nog maar even te gaan. Hopelijk blijft nr2 wel iets langer zitten!

Laura van Lauraenjames.com

Laura ken ik eigenlijk van Meet the Blogger waarbij ze in de organisatie zit. Maar ze heeft zelf ook een hele leuke en fijne blog waarbij ze zich vooral richt op duurzaamheid. Vanwaar de naam Laura en James? Nou James is haar zoontje en ze is nu dus zwanger van nummer twee. Ze mag bijna met verlof dus zit ook aan de laatste loodjes.

Marike van Mamalifestyle.nl

En dan Marike.. Ook al zo’n lief persoon waarvan wij zelfs een kaartje hebben mogen ontvangen met kerst. Over haar (tweede) zwangerschap had ik hier al een stukje geschreven, maar tijdens dat schrijven las ik het nieuws dat haar tweede zoontje Senne gewoon al geboren was! En wat een prachtig mannetje is het zeg. Haar zoontje Javian (maart 2014) is op 10 maart grote broer geworden.

Ongeveer even ver als ik

En dan komen er een paar bloggers waar ik zelf met mijn zwangerschap wel heel dichtbij zit. Dat is altijd wel leuk, want wanneer ik hun verhalen en updates lees dan herken ik me er vaak heel erg in.

Angela van Mamametpassie.nl

Angela is ook al een zwangere blogger die zwanger is van haar tweede. Haar dochtertje Naomi is anderhalf en wordt grote zus van een babybroertje. Super leuk dus, ook Angela heeft dadelijk een koningskoppel, net als ik! En Angela is slechts een week verder in de zwangerschap dus kunnen we straks ‘samen’ genieten van ons verlof en kraamtijd 😉

Gwen van Mijnlevenalsmama.nl

Nadat ik bekend had gemaakt dat ik zwanger was kreeg ik een prive berichtje van Gwen. Zij was ook zwanger, maar wilde dit nog even uitstellen qua vertellen. Super leuk want Gwen ontmoette ik voor het eerst bij Kelly tijdens een draagconsult en we volgen elkaar ook echt al jaren. Gwen heeft al twee enorm leuke meiden en is nu zwanger van dochter nummer drie! Wat een rijkdom.

Manon van Littlewonderworld.nl

Toen Manon bekend maakte dat ze zwanger was wist ik het ook al, alleen kon ik nog niets zeggen omdat het zo pril was. Wel las ik dus haar zwangerschapsupdates en herkende me er volledig in. Super leuk dus om dat geheimpje dan nog even te hebben. Ook nu lezen we regelmatig bij elkaar en merken we dat veel herkenbaar is. Manon heeft al een zoontje en is nu ruim 31 weken zwanger van een dochter.

Marjo van Mar-joya.nl

Ook Marjo is, net als Gwen, zwanger van haar derde kindje. Ze heeft al een zoon en een dochter en krijgt daar nog een tweede zoontje bij! Marjo zit net een paar weken in het derde trimester en volgens mij gaat het tot nu toe wel goed!

Yasemin van The-fitmom.com

En dan Yasemin, die ik eigenlijk vooral via Instagram volg, maar die dus ook blogt over fit worden als moeder zijnde. Ze heeft al een prachtig dochtertje en is nu zwanger van haar tweede kindje. Ook erg leuk, Yasemin scheelt net een week met mij en ziet dus ook veel herkenning in de updates.

Roos van Mylifemystory.nl

Eigenlijk is Roos geen blogger meer. Tenminste ik keek even op haar blog en de laatste update stamt geloof ik af van een jaar geleden. Maar Roos is leuk en zij is wel lekker actief op Instagram en vooral Twitter. Dus daarom hoort ze gewoon in dit rijtje vind ik. Ze wordt voor de derde keer moeder en wat een prachtige moeder is ze dan ook!

De “net” zwangere bloggers

In een korte periode maakten een heleboel bloggers bekend dat ze zwanger zijn. Zelfs gisterenavond nog! Eigenlijk zijn zij ook wel een beetje dé aanleiding om dit artikel te maken. Ik presenteer jullie de bloggende babyboomers haha.

Elisabeth van Alweereennieuwemoederblog.nl

Alhoewel Elisabeth met haar 19 weken zwanger niet bepaald net zwanger is zet ik haar toch in dit rijtje. Dit omdat ze het wel pas onlangs bekend heeft gemaakt. De geruchten gingen al langer in de ronde omdat ze toch al een paar weekjes afwezig was. Maar nu is het dan ook echt out in the open!

Odile van Gomommygo.nl

Het nieuws van Odile zag ik eigenlijk niet aankomen. Maar des te leuker toch? Odile is al meer dan 3 jaar moeder van haar knappe zoontje Maxim en nu dus zwanger van haar tweede kindje. Het gaat echter niet zo lekker aangezien ze last heeft van HG, waardoor ze eigenlijk niets binnenhoud. Hopelijk is dit snel over.

Jodi van Liefthuis.nl

Lieve Jody ken ik al langer dan vandaag. We hebben bij elkaar op school gezeten namelijk. Nu is kennen dan wel een groot woord haha, want we zaten niet in dezelfde vriendenkring ofzo. Maar toch. Door het bloggen hebben we elkaar weer “ontdekt” en ook zij is zwanger van haar tweede kindje. Al is haar eerste spruit (jaja onderstaande aangekondigingsfoto van is van haar haha) wel een stuk jonger dan Fay.

Joyce van Joyfromjoyce.nl

Het valt me tijdens deze update op dat er nog best veel mama’s zijn die al hun derde kindje verwachten. Zo ook Joyce. Op haar 18e kreeg ze haar eerste kindje Aron en twee jaar geleden kwam Sofie in hun gezin erbij. En dan nu de derde op komst, weer een meisje. Wat leuk!

Tamara van Themommydiaries.nl

Maar er is altijd baas boven baas en daar hoort Tamara wel bij. Zij heeft namelijk al drie kinderen en is momenteel in verwachting van nummer vier! Het was niet gepland maar volgens mij net zo welkom als de andere drie. De aankondiging van Tamara was dan ook bij iedereen een verrassing, zelfs bij henzelf 😉

Marisca van Mamablogger.nl

Een tijdje terug las ik al een update bij Marisca waarbij ze aangaf wat minder te bloggen door prive omstandigheden. Toen had ik al het vermoeden dat ze wel eens zwanger kon zijn. Maar zoiets vraag je natuurlijk niet. En ja hoor, pas geleden maakte ze het dan ook bekend. Ze krijgen hun tweede kindje. Ze hebben al een zoon van zes genaamd Milan en er is nu dus een broertje of zusje voor hem op komst!

Mariëtte van Brabantsemamas.nl

Is de een van Brabantse mama’s net bevallen (er zijn drie Brabantse mama’s te vinden op de blog), is de volgende baby weer op komst. Mariëtte heeft al een zoontje Sepp en is momenteel zo’n 16 weken zwanger. Het is een hele creatieve mama dus ik ben benieuwd naar de dingen die ze dit keer voor haar newborn gaat maken.

Maxine van Thedailymax

En dan Maxine, oftewel Max. Moeder van Julius en momenteel bijna 17 weken zwanger van nummer twee. Julius is alweer vier jaar en gaat dus naar de basisschool wat volgens mij best fijn is als je zwanger bent. Dan heb je even tijd om echt zwanger te zijn terwijl de oudste op school zit!

Ioni van Iooon.nl

Ioni kwam ik op de negenmaandenbeurs nog tegen met een aantal andere leuke moeders. Een aantal daarvan waren zwanger (ja zij staan ook in dit overzicht) en stiekem vermoedde ik dat Ioni ook een geheimpje had. Ze maakte ook een aantal opmerkingen waardoor ik dat helemaal dacht. Maar ja zoiets vraag je niet. En toen kwam gisterenavond de bekendmaking! Ioni haar gezin wordt met nog een telg uitgebreid!

Miriam van Meervanmir

En dan nu écht the last but not least. Deze heb ik gisterenavond nog toegevoegd omdat Miriam op dat moment haar zwangerschap wereldkundig maakte. Miriam is zwanger van haar derde kindje, maar dat heeft nog wel wat voeten in de aarde gehad. Ik ben in ieder geval enorm blij voor haar dat het nu zo goed gaat en ze eindelijk blij kan zijn.

“Vergeten zwangere bloggers”

 • Yvette van Yvetteschrijft.nl (sorry)
 • Zélia van Chezzelia.com
 • Cindy van Allinonefamily.nl (vlogt vooral)
 • Debbie van Daydreamer.nl (sorry!!)
 • Maud van Ukkiegeniet.nl (nogmaals sorry!)
 • Margot van MySimplySpecial.com
 • Michelle van Bijzonderkleinwonder.nl
 • Sabine van Ohmyfoodness.nl
 • Jessika van Kidstravelservice.nl
 • Meike van Jekindjedoethetzo.nl
 • Joke van Mamanaturelli
 • Lies van Liesseling.nl
 • Jolanda van Zazazoo.nl
 • Wendy van itswendy.nl
 • Sheila van Beineffable.com
 • Lisse van Lavidalisse.nl
 • Femke van Mamacool.be
 • Sanne van Lavisagista.nl
 • Kim van Wereldvanpsychologie.nl
 • Angelique van Jongemamasblog.nl

Ben ik toch nog iemand vergeten laat dit dan weten dan voeg ik ze alsnog toe!

84 reacties op “Babyboom in Blogland – deel 4

Reageer

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *