Baby zomer artikelen

Zoals jullie weten gaan we binnenkort op vakantie. Ook al gaan we niet naar het buitenland, we verwachten/hopen wel dat het lekker zomers weer wordt. Ik had laatst al een “favorieten” blogje klaar staan wat fijne zomer artikelen zijn voor een baby en heb hem veranderd in dit artikel omdat het nu meer past bij onze vakantie. Het is dus geen inpaklijst, die komt later, maar gewoon fijne artikelen om te hebben nu het zomer is en wat dus tegelijkertijd ook handig is voor op vakantie. Twee vliegen in 1 klap! 

Wat ik sowieso erg belangrijk vind voor de zomer is zonnebrand! Zelf heb ik factor 50 gekocht van Solait, het merk van de Kruidvat, voor Fay. Het is speciaal voor kinderen. Het is gewoon een crème en smeert eigenlijk best goed uit. Behalve in haar gezichtje maar dat komt omdat ik daar niet zo goed durf te smeren dus als ik haar heb ingesmeerd is het net een klein spookje hihi!

Ook zwemluiers staan op mijn lijstje van fijne zomer producten. Wij gebruiken nu nog weggooi luiers voor het zwemmen maar ik ben al rond aan het kijken voor een leuke wasbare zwemluier! Als je die hebt dan heb je ook geen zwembroekje of badpakje nodig. Ik heb namelijk laatst een badpakje gekocht en ze is er alweer bijna uitgegroeid. Niet bepaald handig dus! Maar goed, wegwerp zwemluiers is wat we nu hebben en daar hoort dan dus ook een zwembroekje bij. Wij hebben geloof ik 3 verschillende soorten badpakjes en 3 verschillende zwembroekjes! Erg leuk…

Je zult het waarschijnlijk gek vinden maar ook voor baby’s zijn er zonnebrilletjes. Baby’s kunnen nog helemaal niet tegen het felle licht en wij hebben een zonnebril gevonden die erg buigzaam is en waar een soort van elastiek aanzit zodat het brilletje ook blijft zitten. We hebben hem tot nu toe slechts een paar keer opgedaan omdat ze sowieso niet in de zon mag, maar straks is ze een half jaar en dan gaat ze natuurlijk niet opeens volop in de zon maar voor die schaarse keren is dat brilletje dan wel handig!

Baby zomer artikelen
Baby zomer artikelen

Nog een hot item in mijn ogen is het zonnehoedje. De meeste baby’s hebben sowieso weinig haar, al heeft Fay best wel wat haar, maar ook het huidje op de hoofd is nog dunner dan de rest van het lichaam. Daarom is het goed om dat te beschermen met een leuk hoedje. Wij kochten die van ons bij de Hema.

Verder is een klamboe erg prettig, om de muggen tegen te houden. Helaas kunnen wij hem niet meer gebruiken en dat merken we direct aan de vele muggenbulten bij Fay, super zielig. Bij de kinderwagen kun je ook een paraplu kopen, dat hebben wij wel gedaan want als we dan bijvoorbeeld op een terras zitten kunnen we alle kappen omlaag doen en met de paraplu houden we dan toch de zon tegen. Tijdens het wandelen gebruiken we de Dooky, een handig doekje die je met ringen aan de kinderwagen kunt vast maken en die de zon tegenhoudt en je kindje afschermt.

Dan mag het opblaasbare badje ook niet ontbreken, heerlijk voor verkoeling. Blijf wel altijd bij je kindje, laat het nooit alleen in het badje! Een kindje kan al in een centimeter water verdrinken. Als je echt gaat zwemmen met je kindje is een babyfloat erg handig! Daar kunnen ze lekker in trappelen in het water! Qua kleding vind ik de meest geweldige items rompertjes met spaghettibandjes, korte jumpsuits en luchtige jurkjes! (voor een meisje dan die jurkjes he…)

 

Heb jij nog favoriete zomer producten voor de baby die ik niet heb genoemd?

7 reacties op “Baby zomer artikelen

  • Handig! Ik heb een zonnecreme van de apotheek gekocht omdat ik bang was dat het niet goed genoeg was anders. Ik kwam aan de kassa en ik schrik enorm van de prijs maar durfde niet meer zeggen dat ik het niet meer wou hahaha. X

  • Het scheelt dat het op Texel vaak mooier weer is dan in de rest van het land, het waait er alleen wat harder 🙂

    Handige spulletjes verder! Ik ga ook nog op zoek naar wasbare zwemluiers, je hebt zulke leuke 😀

  • Wij gingen drie weken met vakantie en als ik deze blogpost zie komt direct het trauma van het inpakken naar boven! haha nee grapje… Maar jeetje wat een meuk moet er mee voor zo’n kleintje.

    Waar ik veel aan heb gehad: anti muggen potjes van de Tuinen. Kleine potjes die je opendraait en een geur verspreiden waar muggen een hekel aan hebben. Biologisch en veilig voor kleintjes. Prikweg was ook een must maar uiteindelijk hebben we dat zelf tot in den treuren moeten gebruiken: Juul is niet 1x gestoken tijdens de vakantie! 🙂

    Ow ja, ik kocht bij het Kruidvat een reuze hydrofiel luier die ik als kleedje of badhanddoek gebruikte. Niet zo zwaar dus heel snel even in de luiertas te gooien!

Reageren is niet mogelijk.