Baby Milo | Twee maanden

Jullie zullen wel gek worden van deze woorden maar mensen wat vliegt die tijd toch! Het voelt alsof ik gisteren nog een update plaatste over zijn eerste maand en nu is ons mannetje gewoon alweer twee maanden oud. En aan de andere kant voelt het ook weer alsof hij altijd al deel uitmaakte van ons gezin. Hij is in ieder geval niet meer weg te denken.

Bezoekje aan het consultatiebureau

Hoewel de afgelopen maand voorbij vloog is er wel weer genoeg om jullie over bij te praten. Het toeval wilde trouwens dat we gisteren, op de dag dat hij echt 2 maanden was, naar het consultatiebureau moesten. Daar kreeg hij zijn eerste vaccinatie en werd hij ook weer gewogen en gemeten. Milo is nu 55,3 cm groot en weegt 5160 gram! Dat betekent dat hij qua gewicht in een maand tijd bijna 1 kilo (op 20 gram na) is aangekomen. Hij doet het dus super goed op de flesvoeding.

Ook heeft hij zijn eerste vaccinaties gekregen. Vond ik best spannend weer hoor want ondanks dat hij al genoeg geprikt wordt ivm de schildklier is een vaccinatie toch anders. Hij heeft tijdens het zetten flink gekrijst, maar was gelukkig snel weer rustig en aan het lachen. Hoe hij er verder op reageert blijf ik jullie verschuldigd want hij kreeg hem pas laat in de middag en ik schrijf deze update vlak daarna.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Zijn ontwikkeling

In de afgelopen maand is Milo van de zeldzame lachjes overgegaan in grote brede lachjes de hele dag door. Tegen vrijwel iedereen. Hij maakt er zelfs soms geluid bij, dat is echt om te smelten zo mooi! Je merkt ook echt dat hij de wereld om zich heen aan het ontdekken is. Zo houdt hij zijn hoofdje al heel goed omhoog zelf als we hem vast hebben. Hij kan zelf zijn hoofdje ook draaien als hij op zijn buik ligt. Daarnaast kijkt hij echt al goed om zich heen en volgt hij ons ook erg goed.

Milo is een echte kletskous net als zijn zus want zodra hij wakker is dan brabbelt hij. Echt zo leuk om te horen, zo lijken we al een echt gesprek te hebben haha. Ook probeert hij al dingetjes te grijpen maar dat lukt hem meestal nog niet zo goed.

Slapen en voeding

Wat slapen betreft gaat het de laatste tijd erg goed. Vooral ’s nachts. Zijn laatste fles krijgt hij namelijk rond 23.45 en de eerste is dan pas om 7 uur. Wel merk ik dat hij nog regelmatig rond 5 uur heel onrustig wordt in zijn slaap. Dan is hij niet echt wakker, maar word ik daar wel wakker van. Overdag gaat het slapen heel wisselend. Het ene moment kan hij zo een paar uur slapen. Het andere moment lukt hem dit niet en is hij vooral wakker. (Op de buik zoals op de foto hieronder ligt hij overigens zelden hoor, hier viel hij in slaap tijdens het oefenen op de buik haha!)

Qua voeding krijgen we steeds meer ritme. Daar zorgt hij helemaal zelf voor en wij zijn er erg blij mee haha. Zo heeft hij sinds een aantal weken nog maar 5 voedingen. Meer wil hij gewoon niet. En dan drinkt hij tussen de 100 en 135 ml. Soms met een uitschieter naar de 140-145.

Luiers en kleding

Milo zit ook al een tijdje in maat 2 van de luiers. We hebben Kruidvat luiers maar willen zodra hij in maat 3 zit overgaan op die van de DM. Qua kleding begint hij nu EINDELIJK in maatje 56 te komen. Ik ben daar blij mee want ik heb veel zomerkleding in maat 56. En ook in 62 overigens maar ik ben bang dat hij die korte broekjes allemaal niet aan gaat kunnen 🙁

Schildklier

Dan nog even kort over de schildklier. Want er kwamen na mijn artikel over zijn aangeboren schildklierafwijking toch nog wat vragen. Wat betreft het bloedprikken: dit zal nu het eerste jaar wel redelijk vaak zijn omdat baby’s in hun eerste jaar het meeste groeien. Daarna kan er wel een langere tijd tussen zitten. Er overheen groeien dat is niet mogelijk. De schildklier groeit niet meer aan ofzo. Maar er is een kleine mogelijkheid dat zijn schildklier later alsnog genoeg hormonen aanmaakt. Maar er is een grotere kans dat hij dus zijn rest van zijn leven aan de medicatie zit en dus ook zijn waardes in de gaten moet blijven houden.

Nou dat was hem weer, de twee maanden update. Ik hoop dat komende maand wat langzamer gaat haha!

5 reacties op “Baby Milo | Twee maanden

  • Wat fijn dat het zo goed gaat met jullie knappe man! Wat een fijn ventje om te zien! Maar is hij serieus al 2 maanden??? Voor mijn gevoel is het net een maandje geleden dat je plaatste dat hij geboren was…

  • Een knipperen met je ogen en groot zijn ze! Weer een mooie update
    Hopelijk kan hij zijn zomerkleertjes nog lekker lang aan!! Leuk al die nieuwe dingen en fases weer meemaken, geweldig dat hij zo lacht en vrolijk is.
    Hugo is een reus haha dus maat 56 is soms al te krap ? en dan te bedenken dat ik maat 50 kocht, zonde maar ja dat weet je vantevoren niet.

Reageren is niet mogelijk.