Baby Milo | 8 maanden oud – achterstand?

baby-milo-8-maanden-voedingschema

De dagen en weken vliegen voorbij en dus is het alweer tijd voor een nieuwe update. Ons kleine mannetje is alweer acht maanden en helemaal niet zo klein meer! Ook zijn we weer bij de kinderarts geweest en hebben we het gehad over zijn achterstand, dus weer een volle baby update.

Ontwikkeling baby 8 maanden

Alhoewel veel leeftijdsgenootjes al zelf kunnen zitten en zelfs ook al kruipen of tijgeren is daar bij Milo nog totaal geen sprake van. Wanneer je hem zelf goed neerzet kan hij wel zo’n drie seconde blijven zitten, maar daar is dan ook alles mee gezegd.

Mijlpalen

Kwam bij de vorige update zijn derde tandje door, heeft meneer er nu al vijf in zijn mondje zitten. Een heel gek gezicht vind ik dat hoor, mijn kleine baby met tandjes. Maakt hem meteen weer wat groter.

Zo heeft hij nu dan eindelijk zijn voetjes ontdekt. Als hij op zijn rug ligt vindt hij ze doorgaans niet zo interessant want dan zie hij ze niet. Maar zit hij bij ons of in een wipstoel dan wil hij er het liefst de hele tijd mee spelen. Ook pakt hij dingen op, ook kleinere dingen zoals stukjes brood, en geeft ze door aan zijn andere hand.

Afspraak kinderarts

We mochten weer op controle bij de kinderarts. Milo werd de dag ervoor weer geprikt om te kijken naar zijn schildklierwaarden en die bleken op zich prima al was de TSH wel verhoogd en zijn FT4 juist gezakt. Daarom hebben we in ieder geval besloten om een kwart pilletje extra te geven. Verder heeft ze gekeken naar zijn ontwikkeling en luchtwegen. De conclusie was dat zijn luchtweginfectie zijn ontwikkeling in de weg staat. Is geen ramp want hij haalt het wel in zodra het weer beter wordt. Maar het is wel dus een van de redenen dat hij wat achterloopt.

Gewicht en lengte

Toevallig hadden we afgelopen woensdag weer een afspraak in het ziekenhuis waarbij ze hem weer hebben gewogen en gemeten. Hij weegt nu 8,1 kilo en is 67,5 cm lang. Alhoewel ze hem niet goed heeft kunnen meten want hij wilde zijn benen niet strekken haha. Kan dus best zijn dat hij langer is šŸ˜‰

baby 8 maanden ontwikkeling

Voedingsschema baby 8 maanden

We zijn enorm aan het rommelen geweest met het voedingsschema van onze baby. Sowieso nadat hij met vijf maanden in het ziekenhuis heeft gelegen was het helemaal van slag. Maar doordat hij ook hapjes is gaan eten en dit met sprongen vooruit ging raakte het beetje ritme wat we hadden in de war. Gelukkig hoeven we ons niet echt meer druk te maken om zijn eten en drinken, want we hebben een vreetzak for life in huis hoor haha..

Het voedingsschema (en slaapschema)

7.15 uur Fles van 180+6
09.00 FruithapjeĀ met bekertje water of thee
09.15 ā€“Ā 10.30 uur Slapen
12.00 Fles van 180+6 en een hele boterham
14.00 ā€“ 16.30 Slapen
17.00 Warme hap (200 gram met vlees/vis, groente en koolhydraten) + yoghurt
21.00 Fles van 180+6

baby 8 maanden eetschema

Bovenstaand schema is slechts een indicatie, de tijden wijken nog wel eens af. We merken dat hij steeds minder lang slaapt sowieso. Dus als hij in de middag al eerder wakker is dan krijgt hij dan nog een tussendoortje. Ook verschilt het in de avonden heel erg wat we met de laatste fles doen. De ene keer lijkt hij onverzadigd na het avondeten en krijgt hij direct een fles die hij dan half opdrinkt. Een andere keer slaapt hij na de warme hap (zonder fles) door tot in de ochtend. En weer een andere keer komt hij wel tussen 21.00 en 23.00 uur.

WhatsApp Image 2021-11-21 at 4.12.06 PM
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Aboneer je op deze blog

DIT DELEN:

Deze blog kun je in de volgende categorieƫn vinden ,
Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Nicole

Nicole

Nicole is de eigenaresse van de blog Meisje-Eigenwijsje, vrouw van Bart en moeder van een vrolijke dochter genaamd Fay plus kleuter zoontje Milo. Naast schrijven houdt Nicole enorm van leuke uitjes, lezen en series kijken. Ook heeft ze inmiddels, naast deze blog, een tweede bedrijf opgestart waarin ze ondernemers helpt als Instagram juf & inspirator om online zichtbaar te zijn en zo te groeien.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

5 reacties

 1. Caro op 9 februari 2018 om 07:25

  Wat een leuk ventje, daar mag je zeker trots op zijn.

 2. Jennifer op 9 februari 2018 om 12:46

  Wat een mooi jongetje om te zien en wat een prachtige haartjes heeft hij!

 3. zebrazonderstrepen op 9 februari 2018 om 13:16

  Hij is al een groot kereltje aan’t worden!

 4. Kimberly op 9 februari 2018 om 19:32

  Wat is het toch een heerlijk kereltje ā¤

 5. Esther op 17 februari 2018 om 22:28

  Het viel me op hoe zijn haartjes zo zijn gegroeid! Wat een knap mannetje is hij toch.
  Achterstand? Nee toch.. Ieder kind heeft zijn of haar eigen tempo in ontwikkeling.
  Hugo is bijna 8 maanden en zitten en tijgeren nee hoor daar doet hij ook nog niet aan ? Komt vanzelf! Voor je het weet is niks meer veilig hihi.

Laat een reactie achter

Ā© 2013 - 2022 Meisje Eigenwijsje