Baby Milo | 7 maanden oud + mijlpalen!

Jeetje wat een verschil zit er in de vorige update en die van nu. Een maand geleden was onze kleine man net uit het ziekenhuis ontslagen en kwam hij weer een beetje op krachten. Nu is het echt een beer van een baby en heeft hij flinke sprongen gemaakt qua ontwikkeling en voeding. 

Ontwikkeling baby 7 maanden

Nadat Milo in de 6e maand vrijwel volledig heeft stilgestaan qua ontwikkeling lijkt hij dit nu deels ingehaald te hebben. Het zitten lukt steeds beter al heeft hij nog wel ondersteuning nodig. Ons mannetje is een klein eigenwijsje, past dus perfect in de familie, want hij wil nu al veel dingen zelf doen. Zo mogen we de speen niet meer in zijn mond stoppen want dit kan hij zelf. Hij protesteert dan ook echt wanneer wij het willen doen en pakt hem dan zelf aan. Alleen ’s nachts mogen we het, want dan ziet hij hem zelf niet en slaapt hij half.

Mijlpalen!

Daarnaast besloot Milo om zowel op eerste kerstdag als op tweede kerstdag ons een cadeautje te geven. Zo rolde hij op eerste kerstdag voor het eerst van buik naar rug en met tweede kerstdag van rug naar buik. Eerst dachten we dat het toeval was, maar hij deed het een paar keer achter elkaar. Hiep hiep hoera dus! Grote mijlpalen..

Daarnaast is hij de hele dag bezig met zichzelf willen verplaatsen (dit lukt nog het beste op zijn rug, of wanneer hij rolt) en om speeltjes te pakken. Het liefst stopt hij alles in zijn mond en wanneer dit dan ook nog eens eten is kraait hij van plezier. Sowieso is gillen en kraaien een van zijn favoriete bezigheden. Vooral als hij zijn zus ziet.

Ook drinkt Milo al uit een beker. Vooruit, hij doet dit niet zelf en hij knoeit zeker nog wel, maar het lukt hem aardig goed. Plus hij vindt het leuk en hierdoor drinkt hij dus water.. Win win dus! Oh ja, bijna vergeten.. hij heeft ook zijn derde tandje inmiddels!

Gewicht en lengte

Hoeveel Milo nu weegt en hoe groot hij precies is weet ik dus niet. Vandaag gaan we naar het weeguurtje en weten we dus hoeveel hij ondertussen weegt. Wellicht dat ik deze update dan even update 😉 Wat ik wel weet is dat hij inmiddels goed in maat 68 past maar dat sommige broekjes in die maat te smal worden of zijn en truitjes soms te kort. Maat 74 is echter nog wat te groot voor hem in de meeste gevallen. Edit: hij is gewogen en weegt nu 7550 gram. Dat betekent dat hij in vier weken tijd 510 gram is aangekomen!

Voedingsschema baby 7 maanden

Vorige maand moesten we weer bijna terug bij af beginnen want hij kreeg tijdens zijn ziekenhuisopname 8x per dag voeding, dit brachten we terug naar 6 en daarna naar 5 flessen. Omdat die flessen er best goed in gingen zijn we uiteindelijk weer terug naar ons oude ritme gegaan van vier flessen. Met uitzondering van de eerste fles van de dag (150+6) kreeg hij flessen van 180+7 die de ene keer wel en de andere keer niet opgingen.

Maar goed, het is dan ook algemeen bekend dat Milo niet zoveel om zijn flesvoeding geeft. Hij drinkt totdat hij het genoeg vind, of wij het er daar nu mee eens zijn of niet 😉 Heel anders dan zijn zus want die dronk altijd alles op. Dus het was en is even wennen voor ons. Vooral omdat we ons, met zijn medische achtergrond, toch al sneller zorgen maken.

Sinds we weer gestart zijn met hapjes lijkt de interesse in de fles alleen maar minder te worden. Inmiddels zitten we weer op een heel nieuw schema (pas sinds een paar dagen) die we overigens wel nog aan het uitvogelen zijn. Maar waarin hij dus ook nog maar 3 flessen drinkt. Of dit helemaal goed is weten we niet, maar hij wil gewoon echt niet meer.

Het voedingsschema (en slaapschema)

7.00 uur Papfles 150 ml of een bordje oerpap gemengd met banaan met een klein flesje melk ernaast
09.00 Fruithapje met bekertje water of thee
09.15 –
11.30 uur Slapen
12.00 Fles van 180+6
14.00 – 16.30 Slapen
17.00 Warme hap (groente met aardappel of rijst) met bekertje water of thee
19.00 Fles van 180+6

Bovenstaand schema is slechts een indicatie want soms is hij in de middag langer of eerder wakker en dan krijgt hij ook nog een tussendoortje in de vorm van een halve boterham of een liga. We zijn ook met zijn fruithapje aan het rommelen want eerst kreeg hij hem nog na zijn slaapje. En die laatste fles wil hij soms niet helemaal dus dan komt hij alsnog voor de nacht.

Het blijft dus enorm zoeken, vooral omdat hij vaak die flessen dus niet goed leegdrinkt. Ik ga eerdaags hierover toch even met het consultatiebureau bellen want Milo hoeft er in mei pas weer heen. En ik wil gewoon wat advies en/of tips.

3 reacties op “Baby Milo | 7 maanden oud + mijlpalen!

  • Maak je geen zorgen! Hij komt goed aan en groeit ook goed! Ik weet zeker als milo nog meer honger heeft dat hij dat wel laat merken. Soms eten/drinken ze meer of minder omdat ze meer groeien of even stil staan. Dwingen om te drinken of eten lost niets op. Uit mijn eige ervaring verloor ik dat gevecht keer op keer. Als ze honger hebben eten ze en zo niet dan niet.
    Ik heb geleerd dat baby s al goed zelf kunnen aangeven wanneer ze genoeg hebben. ( ze gaan niet dood omdat ze maar 2 flessen drinken inplaats van 4) gelukkig wonnen we niet in Afrika maar in nl!
    Dus wat ik daar mee bedoel don t worry! Doet milo ook niet!

    Jullie doen het super!!!
    Kusjes

Reageren is niet mogelijk.