Baby Milo | 4 maanden oud

Gisteren was Milo alweer vier maanden oud. En dus is het tijd voor hapjes! Om eerlijk te zijn heb ik daar wel naar uitgekeken want Milo is een slechte drinker. Dus ik heb alle hoop op die hapjes dat hij die wel goed eet. We zullen het zien want op moment van schrijven zijn we er nog niet mee begonnen dus die update komt een andere keer. 

Zijn ontwikkeling

Qua ontwikkeling gaat meneer echt met sprongen vooruit. Deed hij eerst nog weinig met zijn armpjes, nu lijkt hij ontdekt te hebben waarvoor ze dienen. Hij pakt alles, slaat tegen speeltjes en houdt ze vast. Ook heeft hij zijn handen ontdekt, hij stopt ze regelmatig in zijn mond en ook pakt hij mijn hand en stopt mijn vingers in zijn mond haha. Verder:

 • Hij reageert op zijn eigen spiegelbeeld
 • Hij reageert op zijn naam
 • Hij gebruikt steeds meer andere klanken, zelfs medeklinkers
 • Hij volgt je met zijn hele hoofd en met zijn ogen

Wat ik wel grappig vind is dat hij met sommige dingen echt vooruit loopt en met andere dingen juist achter. Zo schaterlacht hij echt al meer dan een maand en kraait en gilt hij al weken. Maar omrollen daar doet hij geen poging toe en ook zijn voetjes heeft hij nog niet ontdekt. Gelukkig ontwikkeld ieder kind op zijn eigen tempo.. Maar mooi om te zien is het wel!

Slapen en voeding

Slapen kan onze kleine man als de beste. De ene keer heeft hij meer slaap nodig dan een andere keer, maar het lukt hem 9 van de 10 keer altijd goed om zelf in slaap te vallen ook. Hij slaapt inmiddels niet meer in zijn inbakerdoek maar zijn van inbakerdoek naar slaapzak gegaan vlak na de 3 maanden.

Qua voeding gaat het minder goed. Hij is nooit de beste drinker geweest en liet regelmatig wat staan. Maar dat is nu alleen maar erger geworden. Dat komt waarschijnlijk door zijn luchtweginfectie grotendeels, maar toch. Het baart ons wel zorgen. Hij ging namelijk naar de 180+ 6 flessen toe en dronk deze steeds vaker leeg. Maar nu is het meer regel dan uitzondering dat hij slechts 130 of 140 ml opdrinkt. Soms zelfs slechts 100 ml. Gelukkig groeit hij nog wel, al zien we wel een dalend lijntje dus we houden het streng in de gaten.

Zijn groei

Afgelopen week zijn we bij de kinderarts geweest waar ze Milo weer hebben gewogen en gemeten. Hij woog 6250 gram en is 61 cm. Vergeleken met de vorig update is hij dus niet zo super erg gegroeid. Maar goed, hij groeit wel nog steeds en er is natuurlijk ook wel een reden dat hij minder groeit, hij drinkt namelijk ook minder.

Luiers en kleding

Onze kleine grote vent zit inmiddels volledig in maat 62 maar past soms ook al 68. Dat gaat me echt te snel hoor, ik heb nog zoveel leuke dingen in maat 62 liggen. Dus ik ben als een gek hem telkens andere outfits aan het aantrekken zodat hij in ieder geval alles 1x aan heeft gehad. Ja het is een mazzelkont die zoon van me, zijn zus is minder fortuinlijk aangezien haar kast zo goed als leeg is en ik dus echt moet shoppen voor haar!

Qua luiers zijn we dus volledig op maat 3 over en daar zit hij voorlopig nog wel in.

Medische update

Dit keer geen schildklier update aangezien dit momenteel eigenlijk wel goed zit. Hij is vorige week nog geprikt en zijn waardes zijn helemaal op peil nu, ze zijn er tevreden over en wij ook. Echter is er wel iets anders gaande. Zoals ik al zei drinkt hij niet zoveel en dat komt door zijn verkoudheid.

Echter is dit geen gewone verkoudheid want hij loopt (of ja ligt..) er al meer dan een maand mee. De kinderarts had hem paar weken geleden al onderzocht en vond zijn longen toen al beetje akelig kinken, echter hoopte ze dat het vanzelf wel over zou gaan. Helaas was dit niet zo en bij de controle vorige week hoorde ze al snel dat het verergerd was. Zijn onderste longen schijnen vernauwd te zijn en hiervoor heeft hij nu een puffer inclusief medicatie voor gekregen. Deze moeten we 6x per dag gebruiken en dat doen we dan ook braaf.

Echter is het wel enorm lastig om hem dat puffertje op te laten houden. Milo vindt het natuurlijk niet prettig dus die krijst alles bij elkaar plus beweegt enorm. Of we hem dus echt telkens 10x kunnen laten in en uit ademen met dat ding op weet ik niet. Ik merk in ieder geval nu nog niet veel verschil.

Nou dat was hem weer, de update. Op naar de eerste hapjes!

7 reacties op “Baby Milo | 4 maanden oud

 • Wat balen dat Milo zo’n last van z’n longen heeft! Verder doet hij gewoon z’n eigen ding, dat is weer erg fijn maar nu gewoon stoppen met die gekkigheid hoor Milo.

 • Mijn zoontje van nu 9 jaar dronk vroeger ook slecht. Hij had ook eczeem. Hij bleek allergisch te zijn voor koemelk. Zou milo ook allergisch kunnen zijn? Misschien voor de honden??

  • Hij heeft verder geen eczeem of iets. En dat hij nu zo slecht drinkt is ook pas sinds paar weken. Allergisch, sjah dat kan natuurlijk altijd.. Maar daar is door de kinderarts in ieder geval nog niet aan gedacht.

 • Ach wat sneu dat hij zo verkouden is. Helaas heel herkenbaar, bij Tristen begon de ellende ook met 3 maanden. Hij had dan in de nacht vaak vreselijke hoestaanvallen. Bij het puffen zongen we altijd een liedje (op de wijs van vader Jacob) zodat hij snel doorkreeg hoe lang het zou duren. Daarna had hij er minder moeite mee. Uiteindelijk werd het pas echt beter toen hij bijna 2 was en buisjes kreeg en de neusamandel werd verwijderd. Daarna alleen sporadisch nog de blauwe puf hoeven gebruiken. (We zijn nu twee jaar verder)
  Hopelijk komen jullie achter een oorzaak en gaat hij weer beter drinken en groeien!

 • Wat heerlijk dat Milo het zo goed doet! En ik vind die verschillen altijd zo grappig tussen kleintjes.
  Wel balen dat Milo nog steeds niet fit is. Hopelijk merk je toch snel verschil met de puffer.

 • Zo herkenbaar allemaal ?
  Helaas ook de verkoudheid, zo zonde om al weken zo verkouden te zijn!
  Eerste hapjes alweer, tjee alweer een nieuwe fase, hij zal vast smullen.
  Hugo drinkt ook al een tijdje slecht en nu ineens alle flessen leeg. Komt vanzelf goed, misschien door de verkoudheid, sprongetje of de overgang naar een grotere fles.

Reageren is niet mogelijk.