Baby Milo | 3 maanden oud

Ons menneke is alweer drie maanden. Een kwart jaar. Hou op en stop de tijd want dit gaat me veel te snel. En ja dat zeg ik bij elke update maar het is gewoon zo. Mijn kleine baby ligt amper meer echt bij mij op de borst, want hij wil het liefste alles zien. En over een maand mogen we ook al met hapjes beginnen. Help!

Zijn ontwikkeling

Qua ontwikkeling zien we een behoorlijke groei bij Milo. Ondanks dat ik het te snel vind gaan ben ik ook nu weer een trotse moeder die staat te springen wanneer hij iets nieuws doet. Ook al weet ik dat vrijwel elke baby deze dingen leert en doet, het is gewoon zo mooi om te zien.

Zo is hij enorm sterk in zijn benen en verplaatst hij zich telkens zodra hij op zijn buik ligt. Niet heel veel, maar zeker wel wat. Dan zijn we even omgedraaid en zodra we hem dan weer zien ligt hij opeens op een andere plek. En nee, dat doet Fay dan niet haha. Ook kan hij tegenwoordig ook al goed zijn hoofd omhoog houden bij het liggen op de buik. Dit deed hij al als we hem vasthielden maar zijn armpjes waren nog niet sterk genoeg om dit ook op de buik te doen. Inmiddels wel dus.

Bol AlgemeenBol Algemeen

Ook is het een enorm lachebekje. Zodra hij een bekend iemand in het vizier krijgt begint hij te lachen. Vaak ook met geluid wat echt prachtig is om te horen. Het is net zoals zijn zus een echte kletskous want als hij wakker is dan doet hij niets anders dan brabbelen. Heerlijk! Milo volgt ons ook al erg goed met zijn hoofd en zodra hij Fay hoort dan wil hij het liefst 180 graden draaien om haar maar te zien. Schitterend!

Verder heeft hij inmiddels ook een favoriete knuffel. Zijn Happy Horse knuffeldoekje. Deze houdt hij stevig vast en hij komt er goed mee in slaap. Net zoals met zijn duim overigens. Al pakt hij de speen van Difrax ook nog steeds wel hoor.

Slapen en voeding

Milo is steeds vaker en langer wakker. Dat past ook helemaal bij zijn leeftijd dat hij niet meer van voeding tot voeding slaapt dus dat is helemaal goed. Hij slaapt overdag in zijn ledikant en ’s nachts nog bij ons. Na zijn eerste fles tot zijn laatste fles slaapt hij in zijn slaapzak. Hiermee zijn we begonnen omdat hij over een maand toch niet meer in de inbakerdoek mag in verband met rollen. En zo kan hij er aan wennen. ’s Nachts ligt hij wel nog ingebakerd.

In het begin van zijn derde maand nog dronk Milo nog flesjes van 120 + 4 (= 135 ml) leeg. Inmiddels heeft hij zijn sprongetje weer gehad en drinkt hij steeds vaker de 150 + 5 (=165 ml) leeg. Wel is hij nu enorm verkouden waardoor hij dus wat minder drinkt aangezien zijn neus dicht zit.

Zijn groei

Aangezien we afgelopen week op vakantie waren konden we niet naar het weeguurtje. Ook gaan we morgen pas naar het consultatiebureau voor zijn 2e prik. Dus het laatste weegmoment was op 31 augustus. Op dat moment woog Milo alweer 5700 gram. Dat betekent dat hij in een maand tijd bijna 1 kilo is aangekomen. Hij doet het goed dus!

Luiers en kleding

Aangezien Milo weer flink gegroeid is kunnen we qua luiers wel overgaan op maat 3. Echter hebben we nog veel in maat 2 thuis liggen en ondanks dat we die eigenlijk wilden opmaken wordt het nu toch maatje 3 tijd. Qua kleding zit hij nog wel in 56 maar kan hij ook al 62 aan soms. Stiekem vind ik dat best leuk want ik heb veel leuke kleding in maat 62!

Schildklier

Ook is er weer een schildklier update. Naar aanleiding van het bloedprikken afgelopen maand is gebleken dat zijn waardes toch weer te hoog waren. Tenminste 1 van de waardes was weer flink gestegen wat betekende dat zijn hypofyse weer hard aan het werken was. Daarom is besloten om Milo zijn dosering te verhogen. Hij krijgt nu in plaats van driekwart pilletje weer een heel pilletje van 25 mg. Komende week hebben we een afspraak met de kinderarts en later deze maand ook weer bloedprikken. We blijven er dus wel mee bezig 😉

Nou op naar komende maand. Een maand waarin ik me weer ga verdiepen in de eerste hapjes want ik ben er helemaal uit!

9 reacties op “Baby Milo | 3 maanden oud

 • Wat fijn dat alles goed gaat! Maar jeeh, is hij écht al 3 maanden oud? Dat gaat inderdaad wel heel snel! Zal straks met mijn dochter ook wel zijn.

 • Hihi – ik kwam per ongeluk bij baby-foto’s van Fay uit toen ik bij een andere blogger op je foto klikte en bij een Miss Eagles terecht kwam! 😉

  Wat gaat het super snel hè, met Milo!
  Fijn te horen dat er balans komt!

  • Ik weet het niet meer, ik zag je foto en ik dacht: “Huh?’
   Argh, nu ben ik echt aan het denken wie het was! Ik heb zoveel mensen bezocht deze voormiddag!
   Als ik het nog eens tegenkom, laat ik het weten! 🙂

 • Wat goed om te horen dat het Zo goed met Milo gaat kwa ontwikkeling alleen balen van zijn te hoge warden’s hoop dat het snel beter daar mee gaat fijne dag

 • Drie maanden oud al? Hoe dan?! Dat gaat echt te snel hoor Nicole! Fijn dat alles wel goed gaat, op zijn schildklier na dan. Is dat iets wat voor altijd zo nauwkeurig in de gaten gehouden moet worden? Ik ga ook echt straks nog meer genieten van die babytijd dan dat ik bij J. deed hoor. Lekker kroelen voordat ze niet meer willen, haha.

Reageren is niet mogelijk.