Baby Milo | 2 weken oud

Gisteren was Milo alweer 2 weken. Zoals ik bij de foto op Instagram al zei.. pas 2 weken bij ons maar niet meer weg te denken. Hoe afgelopen week was vertel ik vandaag!

Aangeboren afwijking

Zoals jullie inmiddels wel weten stond afgelopen week in het teken van de schildklier van Milo. Hij blijkt maar een gedeelte van de schildklier te hebben waardoor hij te weinig hormonen aanmaakt. Deze hormonen zijn essentieel voor zijn groei en ontwikkeling (en nog vele andere dingen). Dit is een aangeboren afwijking en kán erfelijk zijn maar dat hoeft dus niet.

Voeding

Mede doordat we van de kinderarts moesten letten op (onder andere) zijn voeding begon ik me stiekem toch druk te maken over de hoeveelheid die Milo dronk afgelopen week. Dat is namelijk sinds vorige week vrijdag zo’n 60-70 ml per keer. Heel soms heeft hij een uitschieter naar 80 of 90 maar dat is zelden. Gelukkig hoef ik me er toch niet zo’n zorgen om te maken want hij poept en plast goed.. Plus: hij woog afgelopen dinsdag gewoon alweer 3640 gram wat betekent dat hij binnen 2 weken ongeveer 300 gram is aangekomen!

Wij geven vooral voeding op verzoek, de ene keer is dat na 2 uur en een andere keer zit er 5 uur tussen.

Slapen

Slapen kan onze Milo nog steeds als de beste. Maar dan het liefste overdag. In de avonduren en ’s nachts kan hij nog veel wakker zijn en dat moet eigenlijk andersom. Dat dag/nacht ritme zit dus nog behoorlijk omgedraaid. Ook vind hij het de een keer makkelijker om in slaap te komen dan een andere keer. Zo heeft mijn man gisterenavond nog met hem op de arm gelopen omdat hij niet in kon slapen.

Soms gebruikt hij een speen, wij hebben de soothies van Avent, en een andere keer lukt het hem zo.

Van dag tot dag

Op vrijdag moesten we weer naar het ziekenhuis en dit keer ging mijn man wel mee. Het zou een lange zit worden dus gingen we ook nog even het centrum in wat naast het ziekenhuis ligt. Ik at daar voor het eerst sinds de zwangerschap weer een broodje zalm en kocht bij Ot en Sien een heel leuk shirtje van Tumble n Dry.

Zaterdag was een rustig dagje thuis met het leuke bezoekje van Anita en haar dochtertje Juliette. Zo grappig om dat verschil qua grootte te zien tussen die twee terwijl er maar zo’n 4 mnd tussen zit. Zondag was het Vaderdag maar deze spendeerden we grotendeels in het ziekenhuis. Gelukkig konden we ook nog even fijn naar mijn schoonouders en daarna naar mijn ouders.

Maandag was een ochtendje thuis en daarna wéér ziekenhuis, beetje eentonig allemaal haha. Dinsdag en woensdag daarentegen waren twee dagen waarbij we lekker thuis waren. Al was dinsdag toch nog wel even pittig omdat we toen dus de uitslag kregen van alle onderzoeken tot dan toe. Ook kwam er iemand van het consultatiebureau en dat was ook een heel fijn gesprek.

Al met al gaat het met Milo dus eigenlijk heel goed. De medicatie is zijn werk aan het doen en we proberen zoveel mogelijk vooral te genieten van alle momenten samen.

9 reacties op “Baby Milo | 2 weken oud

Reageren is niet mogelijk.